Yurtdışından Telefon alırsam Olur mu? - Çözüldü

Cep telefonlarıyla ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 1 kez

Yurtdışından Telefon alırsam Olur mu? - Çözüldü

Mesaj gönderen yesilaygunes »

İnternette gezinirken güzel bir telefon gördüm. Vkworld Stone V3 5200mAh Fiyatı 140 TL civarı arkadasım bunu alırsan gümrükte yakalanır sana gelmez dedi. banggood sitesinden alışveriş yapanınız oldu mu?

http://www.banggood.com/Vkworld-Stone-V ... 32351.html

https://tr.aliexpress.com/item/Original ... 4.2.WoW08P
En son yesilaygunes tarafından 20 Ağu 2016, 14:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Re: Yurtdışından Telefon alırsam Olur mu?

Mesaj gönderen velociraptor »

gümrükte el koyarlar , bu konuda arkadaşların uyguladığı taktik şu ; mesela almanyada yaşayan akrabaların falan varsa siparişi verip adres olarak Almanydaki akrabalarının adresini veriyorsun ve telefon oraya geliyor onlar türkiyeye gelirken getiriyor veya giden birinden yolluyor (elden olması önemli) paketle falan yollanmasın bu şekilde çinden getirttiği telefonu kullanan arkadaşlarım mevcut hemde buradaki fiyatından en az 400 TL ucuza geldi
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2

Gümrükte ne kadar miktarda olana el koyuyorlar. Belli bir limitten sonra olsa gerek diye düşünüyorum.
Birde bu telefon varsayalım geldi imei sorunu olur mu?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Yeşilay anlamadın galiba Türkiyeye gümrükten paketle , kargoyla ... tek bir telefon dahi sokamazssın YASAK , (dünya üzerinde sadece Türkiyede YASAK) El koyarlar miktar falan Yok , hatta dışardan yanında tek telefon getirip kullanmanın da koşulları var Burada , ama biri yanında getirirken benim telefon diyebilir , ki sormazlarda zaten , telefonu sadece Şrketler getirebilir onlarda sanırım bandrol falan alıp vergisini ödemeden satamıyor böylece sende telefona 300 - 400 TL fazla ödemek zorunda kalıyorsun
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2

Ülkemizde bir çok telefonun çakma versiyonu Kore malları var Normal telefonun 5/1 kadar ucuz sürekli yeni imei numarası atılıyor. Onların durumu nedir?
Birde aşağıdaki siteden alışveriş yapmaya çalıştığımda orda yazan ücret türkiyeyi adres gösterdiğimde ücreti Yüzde 30 civarında artıyor. Oradaki artış
http://tr.aliexpress.com/wholesale?catI ... 0mAhgümrük vergisi mi oluyor?

Şayet telefon bana ulaşamazsa param hesabıma geri yatar mı?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Henüz yabancı siteden telefon satın alıp eline ulaşanı duymadım , tekrar yazayım gümrükte el koyarlar , çünkü ülkeye sokulması yasak , bunun nesini anlamadığını cidden merak ediyorum , kanun var YASAK , senin örneğindeki cep telefonlarının hepsi yurda kaçak olarak sokulmuş ürünlerdir , bunları sokanlar yakalanırsa HAPSE girerler , istersen kanundan gidelim

Soru : Yurt dışından Cep telefonu getirme şartları nedir?

Yurt dışından fiyatı ne olursa olsun sim kart takılan ürünler (cep telefonu vs. ) getirilmesi kesinlikle yasaktır. Getirttiğiniz ürünler gümrükte takılacaktır ve size teslim edilmeyecektir. Bu aşamada yapabileceğiniz tek şey karşı tarafa iade ederek paranızı geri almaktır.

Bazı firma ve satıcılar cep telefonlarının ambalajları ve fiyatları üzerinde değişiklik yaparak telefon dışında başka bir sipariş imajı yaratarak gümrükten geçirebileceklerini söylemektedirler ancak çok büyük ihtimalle tespit edilecek ve mağdur olacaksınız. Bu yüzden bu şekilde bir alışveriş önermemekteyiz.

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sor ... afiyetleri

yine az bilinen bir bilgi : Yurt dışından gümrüksüz alışveriş yapma limiti 74€ dur (kargo ya da posta bedeli dahil değildir. ) Örneğin 60 € tutarında bir ürün aldık ve 25 € kargo bedeli ödediysek bu ürünün asıl değer 60 € olduğu için vergiden muaf olur ve hiç bir ek ücret ödemeden ürünümüzü teslim alabiliriz.) eğer gönderi avrupa birliği ülkelerinden geliyor ise tutarının %18’i diğer ülkelerden geliyor ise tutarının %20 si kadar vergi ödenerek işlemleri tamamlanabilir. (Yasaklı ürünler Hariç)
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2

Re: Yurtdışından Telefon alırsam Olur mu? - Çözüldü

Tamam teşekkürler şimdi anladım. Türkiye bazı konularda son derece saçma uygulamaları var. Üstadım Avrupada yaşadınız Oralarda Devletin vergi alma durumu nedir? Türkiye deki gibi mi? Vikipedi Vergi makalesine baktım pek bişi göremedim. Dünyada vergi verme alma konusunda kaçıncıyız?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Re: Yurtdışından Telefon alırsam Olur mu? - Çözüldü

Malesef durum böyle yapacak birşey yok dünyadaki gümrük vergisi oranlarını bulmak için aşağıdaki sayfada kategorileri seçmen gerek

Resim

http://www.dutycalculator.com/popular-i ... ectronics/