Windows 10 gibi Linux dağıtımı

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
accept
Gigabyte1
Gigabyte1

Windows 10 gibi Linux dağıtımı

Mesaj gönderen accept »

Windows (10) gerçekten iyi olsaydı onun için sadece başka bir şey gibi görünür ve benzerdi. Çünkü Linux’a geçmek cesaret değil. Hiç sorun değil, Geliştirici Dejon Petrovic Windows kullanıcıları için yapılmış bir Linux dağıtımı var. Tabi Burada Mac Os benzeyen Pear oS unutmamak gerekir. Windows işletim sisteminin hakkını yemeyelim. Linux dağıtımları harikalar yapıyor.

Bu yeni dağıtım Ubuntu 4.16 LTS aynı depolarını kullanır. Petroviç Linux’a geçmek için bilgisayar kullanıcıları daha kolay hal yapmak adına Windows benzeri bu dağılımı inşa etti. Genelde Linux’a geçme hep başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Kendim şahsen Linux dağıtımlarını live dvd, live usb ve zaman zaman laptopuma da kuruyorum.

Resim

ChaletOS sadelik ve etkileyici bir hız vardır. Hızlı bir şekilde bu sistem sizi kendine aşık olmaya izin verir. Çünkü küçük donanım eski makineleri canlandırmak için iyi bir tercih. Başlangıç noktası yeni kullanıcılar ChaletOS veya Linux kullanmaya başlamak için yardımcı olabilecek bir uygulamadır. Sistem tekrardan yazılımsal olarak elden geçirmiştir.

Bu sistemin bir yararlı özelliği Windows 10 başlat menüsüne benzen şeklini kullanması iyi bir fikir olarak tasarlanmış. Bu yeni versiyon da da Stil Changer uygulaması sisteminin görünüşünü değiştirmek için izin veriyor.

ChaletOs Windows 10 un benzeri gibi yapmak istiyorsan buradan https://vk.com/doc-115209791_437486624? ... 866b7ad957 İndirip yüklemeniz gerekir. Aslında bana sorarsanız sadece tema için yeni bir dağıtım bana oldukça anlamsız gibi görünüyor.

ChaletoS resmi sitesi ve yükleme adresi: https://sites.google.com/site/chaletoslinux/home
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2522 kez

Re: Windows 10 gibi Linux dağıtımı

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Windows a benzeyen bir lunix dağıtımıda ZORİN OS CORE 10 (Depdian Lunix Çekirdeğini kullanmakta ve Ubuntu deposunu kullanabilmekte) ve de PARDUS 2013 kullanabilirsiniz.İkisinin ortak özelliği Wine programı ile Windows için yazılmış yazılımları lunix içinde kullanabilirsiniz.

ChaletOs ilk fırsatta deneyip fikrimi belirteceğim.

Şu anda sistemimde;

Windows 7 Temel sürüm
Windows 8.1 Pro
Pardus 2013
Zorin OS Core 7 bulunmakta (kesinlikle lunix severlere tavsiyemdir.)

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
accept
Gigabyte1
Gigabyte1

Re: Windows 10 gibi Linux dağıtımı

Mesaj gönderen accept »

burada adı geçtiğiniz bütün dağtımları bu forumda var sanırım.

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön