görev çubuğu simgeleri çalışmıyor

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 2 kez

görev çubuğu simgeleri çalışmıyor

Mesaj gönderen Alesta »

arkadaşlar saatin yanındaki hoperlör, internet gibi simgelerde problem var. internet simgesi hiç ortada yok, hoperlör simgesi var ama o da açlışmıyor. onun yanıdaki yukarıya bakan ok ta bulunan simgeler çalışıyor ama onlar da eksik olarak geliyor.

dün akşam bilgisayarı kapatırken normaldi herşey. sabaha açtığımda bu şekilde oldu. herhangi bir değişiklik veya program yüklemesi de yapmadım. bilgisayarı kapatıp açtım, explorer ı görev yöneticisinden sonlandırdım tekrar başlattım ama problem çözülmedi.

neden olabilir?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2542 kez

Re: görev çubuğu simgeleri çalışmıyor

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

forumdaş aynı sorunu ben Vista üzerinde birkaç kere yaşadım.Öncelikle yakın zamanda bir yazılım yükledin mi? Bazı yazılımlar Windows Gezgini kapatarak kurulum yapabiliyor veya bir yazılım kaldırdın mı? bazıları da gezgini kapatarak yazılımı sistemden kaldırıyor.

Eğer bunların hiçbir yapmadı isen aşağıdakileri yap.

1.Bir geri yükleme noktan varsa sistemi geriye yükle ve buradan yeni bir geri yükleme noktası oluştur.
2.Eğer bir geri yükleme noktası yoksa o zaman sistemi F8 TUŞUNDAN güvenli kipte aç ve bu durumda Windows Görev çubuğu sağ tık özelliklerden gerekli bileşenleri aktif etmeye çalış
3.Eğer bunda da başarısız olursan güvenli kipte Windows 7 yükleme dvd sürüye koy ve sonra Çalıştır kutucuğuna Scanow/f yaz (tabii dvd sürücü harfinni göstermek kaydı ile) enter bas.Sistem Windows 7 dvd medyasından sistem btünlüğünü test edecek eğer değişen bir dosya varsa bunu orjınal dosya ile değiştirecek ve bu işlemden sonra sistem kendi yeniden başatacaktır.Büyük ihtimalle sorun çözülecektir.

Birde bunlara bak:

TRWE_2012
SİVAS 2016
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

hocam söylediklerinizi deneyeceğm ama problem bugünlerde garip bir şekilde kendiliğinden düzeldi. yani bu sabah bilgisayarı açtığımda bir problem yoktu. halbuki dün o kadar açtım kapattım filan durum ilk mesajda belirttiğim gibiydi.

aklıma gelen ise son zamanlarda bir kaç günde bir explorer durdurulu hatası almam. mevzunun bununla bir alakası olabilir diye düşünüyorum. sizin söylediklerinizi ve bir de check disk yapacağım. bakalım düzelecek mi?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2542 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

"aklıma gelen ise son zamanlarda bir kaç günde bir explorer durdurulu hatası almam. mevzunun bununla bir alakası olabilir diye düşünüyorum. sizin söylediklerinizi ve bir de check disk yapacağım. bakalım düzelecek mi?"

Bu explorer İnternet mi? Windows'mu yani;

Windows Explorer (Windows gezgini mi?)
İnternet Explorer (Tarayıcı)

Buna göre Kayıt defter ayarları çözüm olabilir.

Evet Windows'un CHKDSK bir tam yapman (5 aşamada diski Windows tarıyor yaklaşık diskin sığasına göre ortalama 1.5-2 saat sürüyor.) Tabii bu esnada sistemi kullanamıyorsun artı elektrik kesintisi olmazsa işlem tamam.Ama buna rağmen yine aynı sorun devam ediyorsa ;

O zaman aşağıdakileri dene:

1.Başlat>>Programlar>>Donatılar>>Sistem Araçları>>Sistem Bilgisi (.nfo uzantılı birdosya) tıklat.Windows sistemi kısa sürede tarayacak tüm veriler sol tarafta bölümler halinde sınıflandırılacaktır.Burada önemli olan Çakışmalar Ve Windows Hata Mesajları kısmı burayı incele gerekirse internetten hata kodlarlarının ne anlama geldiğini bulmak Google arat.
2.Windows Olay Günlükleri:Sistem aç ve ilk 10 dk hiçbir işlem yapma(bilgisayarı kendi haline bırak,fare bile oynatma).Bu geçen 10 dk sonra ;
a.Başlat Menüsü Sağ tık yapıp Başlat Menüsü özelliklerinden Yönetimsel Araçları başlat menüsünde aktif hale getir.
b.Yönetimsel araçlardan Windows Olay Günlerini aç.Burada o günkü Windows Hata İletilerine (son 1 saatlik veya son 24 saatlik) bakıp sorunun hangi neden dolayı tetiklendiğini bulabilirsin.iNTERNET ,Google elin altında olsun.

Haydi Kolay Gelsin.

TRWE_2012
DÜZCE_2016
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

trwe yardımların için teşekkürler hocam. windows explorer durduruldu hatası. şu an benim hata aldığım makine ana makine olduğu için ortamın sakinleşmesini bekliyorum. işim biter bitmez bakacağım.