Pc de birden fazla ekran karti nasil çalıştirilir?

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
HERZLOS
Byte3
Byte3

Pc de birden fazla ekran karti nasil çalıştirilir?

Mesaj gönderen HERZLOS »

Merhaba arkadaşlar ekran karti mining işi ile uğraşmaktayim;

Gigabyte z170x gaming 5 anakarta 5 adet ekran kartindan fazlasini takamiyorum,
Asus z170 maximus viii ranger anakartada 4 ekran kartindan fazlasini takamiyorum,

Takamiyorum derken ekran kartinda kod 12 hatası veriyor 4. ve 5. ekran kartlarini taktigimda, bu işle uğraşanlar hep ubuntu kurmami soylediler fakat bende linux tan anlamiyorum pek..

Kod 12 hatasinda yeterli bos kaynak bulamadigi icin sistem bu aygiti kapatti(kod 12) yaziyor ve altindada bu donanımı yinede calistirmak istiyorsaniz bi kac seyi kapatmami soyluyor fakat kapatiyorum yine ayni..Kapattiklarim onboard ses karti,onboard ekran karti yani bir nevi boş yer açmami istiyor fakat bir türlü yapamadim..

işletim sistemi win 7 64 ve win 8.1 64 bit her ikisinide denedim...Yardimlariniz için şimdiden teşekkürler ler..Uzun bir aradan sonra burda olmak güzel...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19780 kez

Re: Pc de birden fazla ekran karti nasil çalıştirilir?

Mesaj gönderen velociraptor »

Tekrar hoşgeldin , ben olsam anakart üreticisi ile yazışırdım
Kullanıcı avatarı
HERZLOS
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen HERZLOS »

Hb ustadim uzun bir aradan sonra sizleri gormek guzel gigabyte e yazildi gorusuldu fakat onlarda kelimeleri geveliyor ancak cunku yaptigimiz sey normal degil anakartta 3 pci e var siz nasil 5 tane takiyorsunuz diyor x1 x16 tan haberi bile yok...

Bunun haricinde win 10 u sadece internete baglanacak sekilde butun herseyi nasil silebilirim..gereksiz servisleri kapatan bi kac sey buldum ama ben herseyi kapatmak istiyorum..
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19780 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Windows 10 biraz sıkıntılı yani işletim sisteminden çok kullanıcı verilerini alomak için programlanmış gibi duruyor , ve yeni olduğu için de derinliklerine ne gizlemişlerdir bilinmiyor (Şimdilik) yerinde olsam Windows 10 U VHd içerisinde kullanırdım (Tabii bu vhd nin yedeğini alarak) , böylece windows 10 un servislerini falan kapatırken bir bozulma olursa yedekteki VHD yi yükleyip eski haline getirirdim telemetry konusunda aşağaıdakini kulanıyorum

https://www.sordum.net/21730/windows-10- ... kla-yapin/

servisler konusundada aşağıdakine bir göz at derim
https://www.sordum.org/8637/easy-service-optimizer-v1-2/

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön