Hocam böyle bir sorun var usbdr'yi güncelledim yine olmadı güncel nt6 ile de denedim sonuç aynı bu sorunu araştırdım sonuç bulamadım yardımcı olurmsusn @blulife hocam

Kod: Tümünü seç
title Win_NT6_ISO_TEST_1
if %@root:~1,3%==hd0 && geometry (hd1) && map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook && set PART=%@root:~5,1% && root (hd1,%PART%) || echo !!!
clear
set ISOFILE=/WIN7/NT6BOOT.ISO
set BOOTFILE=/BOOTMGR
if exist %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE% || echo -> %ISOFILE% bulunamadi!
if exist %ISOFILE% && map %ISOFILE% (0xFF)
if exist %ISOFILE% && map --hook && root (0xFF) && chainloader (0xFF)%BOOTFILE% || chainloader () && boot
boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...
title Win_NT6_ISO_TEST_2
set ISOFILE=/WIN7/NT6BOOT.ISO
set BOOTFILE=/BOOTMGR
if exist %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE% || echo -> %ISOFILE% bulunamadi!
if exist %ISOFILE% && map %ISOFILE% (0xFF)
if exist %ISOFILE% && map --hook && root (0xFF) && chainloader (0xFF)%BOOTFILE% || chainloader () && boot
boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...

http://reboot.pro/topic/18182-uefi-multi-make-multi-boot-usb-drive/

viewtopic.php?f=124&t=203287&p=449295#p449295Ero35 yazdı:multiboot için WinSetupFromUSB 1.6 portable
kullanımı basit,güncel,sorunsuz isterseniz bakın
http://www.winsetupfromusb.com/downloads/

Bende sevmedim bu Grub4dos u bu sebeple başka uygulamalara bakıyorum. Sizin bağlantıları inceledim teşekkürler ayrıca sizin düşündüğünüzü İzmir Teknik servis yapmış.velociraptor yazdı:Ben Grub4dos a hiç ısınamadım , kullanıcıya kod yazdırtıp multiboot oluşturtmak fikri taa başından beri yanlış gelmiştir , O sebeple kodlarına 3 sn baktım bunla uğraşılmaz deyip birdaha da bakmadım.
Eğer şu yapılabiliseydi (ki zor görünüyor) ; kullanıcı tutar ISO dosyalarını sürükleyip bırakır ve sıralamasını düzenledikten sonra oluştur der ve multiboot u oluşur, böylesi bir alternatif yaygınlaşırdı çünkü kolay , fakat şu hali ile zaten yaygınlaşmasını yada insanların bu kodlarla uğraşmasını beklemek hayal gibi duruyor , tavsiyem aşağıdaki başlıkları incelemenizdirKod: Tümünü seç
http://reboot.pro/topic/18182-uefi-multi-make-multi-boot-usb-drive/
http://www.izmirteknikdestek.com/seo.asp?url=/_icerik_264_1_Izmir_Teknik_Destek_Multiboot_Hazirlama_Yazilimi.html
İlk araştırmalarımda sizin anlattığınız yöntem ve uygulamalar çok iş görecek gibi görünüyordu fakat sonra fikrim değişti.BlueLife yazdı:Not derfteri gibi bir editor ile lst uzunatılı menü dosyanı açıp, ilgili eklemek istediğin bileşene/dosyaya göre örnek verilmiş kod kalıbını düzenliyorsun. Yani çok zor olduğuna inanmıyorum. Tabi menü dosyasını açınca, ilk bakışta kodlar nedeniyle alışkın olmayan birisi önyargıya düşebiliyor ve vazgeçiyor :)
Ben grub4dosu açıkçası çok seviyorum nedense. Benim bu konuda vazgeçilmezim sayılır :)
@frmclub
Yukarıdkai yazdıklarının hepsini bir araya getirebilirsin. Ilgili anlatım yaptığım forumda bazı arkadaşlar hazır paketlerde hazırlamıştı. Yani içlerinde senin istediklerin vardı (win98 variç) Onları indirip incelereyek veyahut kendi dosyalarını ayarlayıp mevcut dosyaları değiştirerekte yapabilirsin.
Grub4dos malesef Uefi desteklemiyordu hatırladığım kadarıyla. Gpt haliyle uefi sistem kurulumu için kullanılıyordu diye biliyorum. Çok detaylı bilgim yok tabi.
Öncelikle yerden tasağruf vs. için 32bit -64bit nt6 ları (7-vista-win8 etc...) birleştirebilirsin. Bu konuda googlede ilgili konulara ulaşabilirsin. Tabi ayrı ayrı eklemek istersen hiç uğraşma. Benim kullandığımı ben birleştirmiştim. Kurulum ekranında 32 veyahut 64 bit seçimi yapıyordum.
Sonra nt6setup from iso ile kurulumda kullanmak için iso dosyalarının içeriğini değiştirmen gerekiyor. Bu işlemi kurulumu direk iso dosyasından yapmak için yapıyoruz. Başka yöntemlerde var lakin hiç kurcalamadım. Ilgili yöntem benim işimi gördüğü için.
Aslında konuları incelesen biraz deneme yanılma yöntemi ile çokta zorlanmadan yapacileceğini düşünüyorum...
Kolay gelsin...
arkadaşın bahsettiği uygulama daha kolay denedim kolayca çalıştırabildim ama halen benim isteklerimi karşılayan bir yöntem bulamadım.cankusa yazdı:2 maddede yazmış oldugum ıso dosyaları aşadaki gibi
Windows 7 ultımate 64 Bit
Windows 8 prfesyonel 64 Bit
Windows 10 64 Bit
Örnek olarak siz yukardaki ıso dosyalarını yazdırırken neleri farklı yapıyorsunuz da sonuç mükemmel oluyor anlatmanız mümkünmü,imkanınız varsa vido olarak da verebilirsiniz

UEFI lerde işe yarayacağını sanmıyorum o sebeple zor görünüyor demiştim , yinede uygun bir zamanda denemeye çalışacağım, Paylaşım için teşekkürlerfrmclub yazdı:sizin düşündüğünüzü İzmir Teknik servis yapmış