Format Atmak
- cankusa
- Gigabyte1

- Teşekkür etti: 33 kez
Format Atmak
Arkadaşlar bugün karşılaştıgım sorun
Usb deki ıso dosyası ile cihaza format atmak win 7 kurulumunu gerçekleştirdim haliyle cihazı yeniden başlattım windows başlatılıyor yazısı ekrana geldi fakat bir türlü windows çalışmaya başlamadı bu sorunun kaynagı ve çözümü nasıl olacak.
Not:Bu ıso dosyası ile aynı cihaza birkaç defa format atmıştım.
Usb deki ıso dosyası ile cihaza format atmak win 7 kurulumunu gerçekleştirdim haliyle cihazı yeniden başlattım windows başlatılıyor yazısı ekrana geldi fakat bir türlü windows çalışmaya başlamadı bu sorunun kaynagı ve çözümü nasıl olacak.
Not:Bu ıso dosyası ile aynı cihaza birkaç defa format atmıştım.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19692 kez
Re: Format Atmak
Tekrar dene derim belki kopyalarken bir sıkıntı olmuştur birkaç sistem dosyası eksik kalmıştır
- cankusa
- Gigabyte1

Tekrar denedim bu seferde diski görmedi
Bu disk için yaptıklarım:
1-MiniTool Partition Wizard programı ile diski biçimlendirdim ve formatladım
2-Windowsun kendi disk biçimlendirme programı ile aynı işlemi yaptım
3-Bilgisayarım sag tık>disk yönetimi >özellikler >araçlar > şimdi denetle >disk denetiminde her iki seçenegi işaretleyip okeyledim herhangi bir hata bulamadı.
Sonuç :Format başarısız
Bunların dışında bu disk için ne yapabilirim.
Birde şunu denemek istiyorum çalışan bir sistemi bu diske oldugu gibi klonlamak istiyorum bunun için bir program tavsiye edebilirmissiniz.
Bu disk için yaptıklarım:
1-MiniTool Partition Wizard programı ile diski biçimlendirdim ve formatladım
2-Windowsun kendi disk biçimlendirme programı ile aynı işlemi yaptım
3-Bilgisayarım sag tık>disk yönetimi >özellikler >araçlar > şimdi denetle >disk denetiminde her iki seçenegi işaretleyip okeyledim herhangi bir hata bulamadı.
Sonuç :Format başarısız
Bunların dışında bu disk için ne yapabilirim.
Birde şunu denemek istiyorum çalışan bir sistemi bu diske oldugu gibi klonlamak istiyorum bunun için bir program tavsiye edebilirmissiniz.
- velociraptor
- Yottabyte4

ISO dosyasını DVD ye yazdırıp dene derim , HDD klonlamak için yazılımlar mevcut mesela
http://www.macrium.com/reflectfree.aspx
http://www.macrium.com/reflectfree.aspx
- yesilaygunes
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 1 kez
Windows 10 Yüklü olan bir bilgisayara Windows 10 ile yeniden format atmak istediğimizde. Hardiskten Format atmak mümkün mü? NT6 HDD Yükleyici 3.1.4 Programı çalışmıyor bir öneriniz var mı?
- velociraptor
- Yottabyte4

- cankusa
- Gigabyte1

Arkadaşlar Windows 10 yüklü kartıma Windows 7 yüklemek istiyorum
-Usb den denedim sonuç olumsuz
-CD denedim sonuç olumsuz
Yukarda yazdıklarıma ilaveten şimdide cihaz diski görmüyor.
Diski dışarıya alıp baktıgımda disk silinmiş tekrar formatlıyorum biçimlendiriyorum cihaza takıyorum tekrar sistem kurmaya çalışıyorum yine cihaz diski görmüyor.
Bu diskin içine klasör açabiliyorum metin yazabiliyorum filim kaydedebiliyorum wörd belgesi kaydedebiliyorum bunları geri çagırdıgımda hepsine ulaşabiliyorum.
Bu sorunu çözmek için yardımınıza ihtiyacım var
-Usb den denedim sonuç olumsuz
-CD denedim sonuç olumsuz
Yukarda yazdıklarıma ilaveten şimdide cihaz diski görmüyor.
Diski dışarıya alıp baktıgımda disk silinmiş tekrar formatlıyorum biçimlendiriyorum cihaza takıyorum tekrar sistem kurmaya çalışıyorum yine cihaz diski görmüyor.
Bu diskin içine klasör açabiliyorum metin yazabiliyorum filim kaydedebiliyorum wörd belgesi kaydedebiliyorum bunları geri çagırdıgımda hepsine ulaşabiliyorum.
Bu sorunu çözmek için yardımınıza ihtiyacım var
cankuş :) izmirlisin sanırım izmirliler birbirine cankuş diye hitap eder.
elinde iso varsayarak iso içerindeki dosyaları direk d sürücüne çıkar. Kendi dosyaların olursa olsun d de, bu problem değil silinmezler format esnasında.
sonra (can alıcı nokta) başlata sağ tıkla, disk yönetimine git. Dosyaları cıkardığın sürücüye(d) sağ tıkla bölmü etkin olarak işaretle de ve yeniden başlat sistemi.formatını atabilirsin.
elinde iso varsayarak iso içerindeki dosyaları direk d sürücüne çıkar. Kendi dosyaların olursa olsun d de, bu problem değil silinmezler format esnasında.
sonra (can alıcı nokta) başlata sağ tıkla, disk yönetimine git. Dosyaları cıkardığın sürücüye(d) sağ tıkla bölmü etkin olarak işaretle de ve yeniden başlat sistemi.formatını atabilirsin.
- cankusa
- Gigabyte1

STAN kardeşim şuan cihazda SSD takılı windows 7 yüklü çalışıyor.
Eski diskimi cihaza takıyorum biçimlendirilmiş ve formatlanmış olarak (Bu diskte önceden windows 10 yüklü ve çalışıyor idi).Isoyu cd olarak veya usb olarak takıyorum cihazı açıyorum F9 basarak cd ve usb ye geliyorum başla bakalım formata diyorum cihaz ne cd yi ne de usb yi görüyor ne oluyorsa filim burda kopuyor.
Bu disk niye bu hale geldi derseniz yazının başlangıcında da yazmıştım tekrar yazayım Usb den formata başladım herşey yolunda format işlemi bitti haliyle cihazı yeniden başlatmam gerekiyor yeniden başlattım ekranda çıkan yazı windows başlatılamıyor cihaz çalışıyor fakat bir türlü windowsu başlatamıyor.
//velociraptor // kardeşimiz birde cd den formatı dene bakalım dedi fakat sonuç aynı olumsuz
Evet İzmir
Eski diskimi cihaza takıyorum biçimlendirilmiş ve formatlanmış olarak (Bu diskte önceden windows 10 yüklü ve çalışıyor idi).Isoyu cd olarak veya usb olarak takıyorum cihazı açıyorum F9 basarak cd ve usb ye geliyorum başla bakalım formata diyorum cihaz ne cd yi ne de usb yi görüyor ne oluyorsa filim burda kopuyor.
Bu disk niye bu hale geldi derseniz yazının başlangıcında da yazmıştım tekrar yazayım Usb den formata başladım herşey yolunda format işlemi bitti haliyle cihazı yeniden başlatmam gerekiyor yeniden başlattım ekranda çıkan yazı windows başlatılamıyor cihaz çalışıyor fakat bir türlü windowsu başlatamıyor.
//velociraptor // kardeşimiz birde cd den formatı dene bakalım dedi fakat sonuç aynı olumsuz
Evet İzmir
- velociraptor
- Yottabyte4

Abi , ozaman HDD is söküp başka bir Bilgisayara ikincil HDD olarak tanıtacaksın ve sağ tıklayıp format diyeceksin olmadı disk yönetiminden istediğini yaparsın gibime geliyor
>Abi o dediğim şekilde dene derim. D yoksa oluştur. SSd hdd farketmez. Başlangıçta F8-F9vs boot menusune ulaşmana gerek yok, yeniden başlayınca dcirek formata başlar.
- cankusa
- Gigabyte1

STAN kadeşim windows 7 64 bit ultımate ıso içerigi.
-Bunları bahse konu diskin içine kopyalıyorum ve diski cihaza takıp çalıştırıyorum cihaz kendisi formata başlayacakmı diyorsun.
-veya bu iso yu direk bahse konu diske ruflus ile yazdırıp diski cihaza takıp çalıştır mı diyorsun

-Bunları bahse konu diskin içine kopyalıyorum ve diski cihaza takıp çalıştırıyorum cihaz kendisi formata başlayacakmı diyorsun.
-veya bu iso yu direk bahse konu diske ruflus ile yazdırıp diski cihaza takıp çalıştır mı diyorsun

rufusa filan gerek yok abi içerği direk kopyala. sonra disk yönetiminden kopyaladığın sürücüyü etkin olarak işaretle ve restart yap