Http File Server [Kişisel Dosya Sunucusu]

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
silvershadow
Byte1
Byte1

Http File Server [Kişisel Dosya Sunucusu]

Mesaj gönderen silvershadow »

Http File Server (kısaca HFS) sürükle ve bırak destegi sunan kisisel bir dosya sunucusudur. Kurulum gerektirmeyen ve tek bir çalıstırılabilir dosyadan olusan bu ücretsiz uygulamayı kullanarak istediginiz dosyaları uygulama penceresine sürükleyip internetteki kullanıcılarla paylasabilirsiniz.

Resim

Resim

Resim

Sisteminize baglanarak dosya indirmek isteyenler otomatik olarak olusturulan bir HTML sayfasıyla karsılasırlar. HFS sisteminize baglı olan kisilerin IP numarasınıda gösteriyor. Dosyalarınızı birden fazla kisiyle paylasmak istiyorsanız bu küçük, basit ve ücretsiz uygulamayı deneyebilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

http://rapidshare.com/files/22990274/hfs.rar
rar sifresi: www.sordum.net
Kullanıcı avatarı
feyizz
Kilobyte1
Kilobyte1

Re: Http File Server [Kişisel Dosya Sunucusu]

Mesaj gönderen feyizz »

Program çok güzel

ellerine saglık silvershadow

Ancak kullanıcı adı ve sifre ekleme bölümünü bulamadım sisteme dısarıdan baglanabiliyorum herhangi bir sorun yok. Ve gayet iyi çalısıyor
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

statik IP'si olanlar tamamda dinamik(hareketli degisen ip)olanlar ne yapacak.hergün ipyimi verecek...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21641 kez

Re: Http File Server [Kişisel Dosya Sunucusu]

Mesaj gönderen velociraptor »

feyizz yazdı:Program çok güzel

ellerine saglık silvershadow

Ancak kullanıcı adı ve sifre ekleme bölümünü bulamadım sisteme dısarıdan baglanabiliyorum herhangi bir sorun yok. Ve gayet iyi çalısıyor
Resim

üstteki resimde de görüldügü gibi paylastiginiz dosyayi sag tiklayip set user/pass demeniz yeterli

Ayrica bakiniz:
viewtopic.php?t=4705
En son velociraptor tarafından 30 Mar 2007, 05:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Az önce bu program ile kurdugum http server ile bir dosyami sifreli paylasima actim (Fissi arkadasimiz benden download etti , yardimlari icin kendisine tesekür ederim) ve bir dosya paylasimi gerceklestirdik .

Program hakkindaki izlenimlerim:
Öncelikle hicbir kurulum yapmiyorsunuz , programi calistirmaniz yeterli , sürükle birak yöntemiyle dosyayi ,programin sol tarafindaki bosluga birakin sonra dosyayi sag tiklayin ve bir kullanici adi ve pass belirleyin hepsi bu sonrasinda Open in Browser yazan yerdeki adresi download edecek kisiye kullanici adi ve pass ile yollamaniz yeterli (asagidaki resim benden yapilan download sirasinda alinmistir)

Resim

Asagidaki resim ise Fissi arkadasimizin download sirasinda kendi aldigi resimdir (benden download ederken)

Resim

Uzun lafin kisasi , bukadar kullanimi kolay bir http server beklemiyordum herklese tavsiye ederim ,
Not: Windowsun firewalli uyari verince izin vermeyi unutmayin ayrica onun disinda baska bir firewalliniz varsa o da uyari verecektir , ona da ok deyin
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen editci »

kusura bakmayın bu web islerini çok iyi de bilmiyorum benim isim montaj ve kurgu üzerine. mesela simdi ben bulundugum yerden herhangi bir ildeki arkadasa bir dosya gönderecem bu program indirdim ve gönderecegim dosyayı buna aktardım. karsı taraf bu dosyayı almak için hangi yolu izleyecek.
tesekkürler.
Kullanıcı avatarı
Oxygen
Kosovalı
Kosovalı

Mesaj gönderen Oxygen »

editci yazdı:karsı taraf bu dosyayı almak için hangi yolu izleyecek.
Arkadasim orda Open in Browser yazan yerdeki adresi download edecek kisiye kullanici adi ve pass ile yollamaniz yeterli..

@velociraptor emegine saglik..
gercekten ise yarayan bi program :D
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen editci »

- anladım. bu durumda söyle bisey ortaya çıkıyor. Bende (open in Browser) mesela dahili IP görünüyor. yani 20 PC nin baglı oldugu bir ag ve open in browser'de çıkan IP dahili IP. peki bu durumda ben normal olarak onun yerine statik IP'i versem olurmu. eger olursa o kisi bu IP'e baglanacak ve 20 PC'nin içinden benim PC'ye nasıl baglanacak.
- tesekkürler.
Kullanıcı avatarı
Specialcafe
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen Specialcafe »

Arkadaslar bende dinamik IP var ama Hamachi programının statik IP siyle filan dosya paylasımı yapabilirmiyim sizce ne diyorsunuz??
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

sorunuzu hic anlamdim , bende de dinamik ip var ve yukaridakiler bizzat benim dinamik ip imden yaptigim paylasimlar , hamaci ile dosya paylasiminin ve yukaridaki basligin baglantisini kuramadim
Kullanıcı avatarı
Specialcafe
Byte3
Byte3

velociraptor yazdı:sorunuzu hic anlamdim , bende de dinamik ip var ve yukaridakiler bizzat benim dinamik ip imden yaptigim paylasimlar , hamaci ile dosya paylasiminin ve yukaridaki basligin baglantisini kuramadim
Biraz daha açiyim;

simdi benim IP her girdigimde degisen IPden.Mesela diyelim ki bir siteye link verdim, dolayısıyla bilgisayarımı açıp kapattıktan sonra IP im degisecegi için verdigim link ölecek, ve baska bir link vermem gerekecek.Bende diyorum ki, hani hamachi alınca bize onunla beraber bir IP numarası veriliyor ya, linkteki IP numarası yerine hamachi IP numarasını yazsam, böylece hep sabit IP kalsa baskası gelip o dosyayı indirebilirmi?

Umarım açıklayıcı olmusumdur :roll:
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

sunumlar için herkese tesekürler
çok mükemmel
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

@gokhanoval: ben sadece bir iki dosya yollayacaksin sanmistim , bence rapid cok daha verimli , o tür seylerle ugrasma , verim alamazssin , olup olmayacagi konusunda diyecegim tek sey: denemek gerek
Kullanıcı avatarı
Specialcafe
Byte3
Byte3

velociraptor yazdı:@gokhanoval: ben sadece bir iki dosya yollayacaksin sanmistim , bence rapid cok daha verimli , o tür seylerle ugrasma , verim alamazssin , olup olmayacagi konusunda diyecegim tek sey: denemek gerek

Evet haklısın velociraptor o zaman bunun en ideal kullanım alanı msnin yavaslıgı yerine bunu kulanmaktır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

kesinlikle , benim bu yöntem ile yaptigim denemelerde gördügüm su : bu serveri kuran kisinin internet hizi söyle bir 10000 lerde olacakki download eden verim alabilsin yoksa bir anlami kalmiyor