ucuz laptop tavsiyesi

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
diceratops
Megabyte3
Megabyte3

ucuz laptop tavsiyesi

Mesaj gönderen diceratops »

5-6 senelik samsung r522 laptopum vardı bozuldu.sürekli masraf çıkardığından yeni bir tane almak istiyorum.

fazla oyun oynayan bir insan değilim.sadece işimi görsün yeter yani.
tavsiye ettiğiniz bir laptop var mı?
ve bir sorum daha var 2.el laptoplara güvenebilir miyim sizce ?

şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
armorking
Megabyte1
Megabyte1

Re: ucuz laptop tavsiyesi

Mesaj gönderen armorking »

güvenebilirsin . hoş zaten bilgisayar konusunda genel olarak yeni olanlar yeni ürün almayı tercih eder. 2 yıllık garanti meselesini fazla büyütürler.(ben bilmem garantim bilir gibi :) )
bilgisayar hakkında pek bilgisi olmayan arkadaşlarımda gördüğüm düşünce : yeni ise garantili ise kolay kolay birşey olmaz. ama ikinci el bir şeyse sorun çıktığında suçu ilk sahibine yada makinanın yıpranmışlığına ,kullanılmışlığında bulurlar . kendileri sütten çıkmış ak kaşıktır. parasal sıkıntıları varsa ikinci ele yönelirler . yok eğer elde para varsa gider, "sadece" internet ve bir kaç basit oyun için 2.000 tl civarındaki notebook u alır. aynı işleri 400 - 500 tl lik ikinci el bilgisayarında gördüğünden haberleri yoktur. onlar için yeni ve pahalı olan hep en iyidir.
ben zamanında netbookta aldım , telefonda ikinci el olarak. yolum servise hiç düşmedi . herşeyden önce ikinci el ürün almadan ürün hakkında nette biraz araştırma (forumlar bu konuda önemli bilgiler içeriyor) biraz da peşinen önbilgi şart bana kalırsa . bir kaç haftadır banada bir tane lazım diye 2. el ürün ilanları içeren sitelere bakıyorum . dell latitude serisi dikkatimi çekiyor (i5 işlemcili olan modelleri). ürün iş odaklı olduğundan sıfırları pahalı ama ikinci el olarak uygun fiyatlarda olanlar var. dizayn, klavye düzeni oldukça güzel . inspiron modeli ise daha fazla görünüyor ilanlarda .
belli olmaz buradan bir arkadaşta satmak isteyebilir bilgisayarını bu konu sebebiyle :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

armorking e katılıyorum , ilaveten 2.el fiyatları ile yeni olan fakat freedos (yani üzerinde işletim sistemi bulunmayanların) olan laptoplarında fiyatlarını da bir gözden geçir derim
Kullanıcı avatarı
diceratops
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen diceratops »

fikirleriniz için teşekkürler.2. el banada baya cazip geliyor.