Türkler Hindi Mi

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 20 kez
İletişim:

Re: Türkler Hindi Mi

Mesaj gönderen GOG »

ben ülkemide tert etmek isteyen biride değılım aslında ne olursa olsun gine ülkemde yaşarım tabi durum ne getirir bilinmez ama umarım gelicekte bizim insanlarımızda at gözlügünü cıkartırlar.
Tugtegin
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 1 kez

Mesaj gönderen Tugtegin »

Çok güzel tespitler.Turan ülküsüne 2 sene Kazakistanda bulundum.En sonunda sövdüm geldim : ) gönül ister tabi ki..Ama şu andaki durum pek iç açıcı değil.Tarih tekerrürden ibarettir.Bu vakte kadar yanlış hatırlamıyorsam 5 defa sağlandı.Osmanlı zamanında da direkt olmasa bile endenozyaya kadar himayemiz altındaydı.Wikiye de aslında Fuck kelimesinin kökenini yazmak lazım.Kral gözetiminde zinadan alır,bi ara nüfusları azalmasıyla : ) biri diyor ya şu küfür değil durum tespitidir..
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 1 kez

Mesaj gönderen yesilaygunes »

Tugtegin yazdı:Çok güzel tespitler.Turan ülküsüne 2 sene Kazakistanda bulundum.En sonunda sövdüm geldim : ) gönül ister tabi ki..Ama şu andaki durum pek iç açıcı değil.Tarih tekerrürden ibarettir.Bu vakte kadar yanlış hatırlamıyorsam 5 defa sağlandı.Osmanlı zamanında da direkt olmasa bile endenozyaya kadar himayemiz altındaydı.Wikiye de aslında Fuck kelimesinin kökenini yazmak lazım.Kral gözetiminde zinadan alır,bi ara nüfusları azalmasıyla : ) biri diyor ya şu küfür değil durum tespitidir..
Ben hiç Türkiye dışına hiç çıkmadım. Türki cumhuriyetleri merak ediyorum. Orada Türk kimliği nasıl alğılanıyor. Birde dil farkı da çok mesela Bir Türkmenistanlı bir kazağı hiç anlamıyor. Bir kazağ Bir azeriyi anlamıyor...Rusyada yaşayan diğer Türki halklar çok farklı... Hem Turan idolojisinde bu kadar dil nasıl olacak.
Türkiyede Turancı biri Yerel dillerde eğitime kökten karşı çıkıyor. Bölünmeye sebeb olur diyor. Peki Turan idolojisinde Turan nasıl meydana gelecek. Türkiye dilini konuşacaksınız diğer dillerde eğitim yok mu diyecez....
Turan tek dil mi diyor çok dil mi diyor.