Hiç olmasa bizi desteklemesi güzel.Benımde Edebiyat hocam demişti Türkçe ile kendinizi ifade edemiyorsanız hiç bir dilde edemessiniz gibi hafızamda kalmıs güzel demişti ama :D
Turan güzel de olması mümkün olmayacak bişi. Neredeyse imkansız gibi. OrtaAsyada ki yönetimleri incelersen ne demek istediğimi anlayabilirsin. Kazakistan Rusyanın kuklası gibi. Özbekistan ın en üst yöneticileri Yahudidir.
Kırgızıstan da yaşayan özbekler kırgız yönetimi tarafından asimile edilmeye çalışılmakta. Orta asya devletleri Çin le her Türlü ilşkileri var. Doğu Türkistanlıların yanında olmak yerine Çin yönetimiyle işbirliği yapıyor. Azerbaycanda milliyetçilik var ama oda içi tam doldurulmamış bir milliyetçilik... 624 Yıl yaşamış olan Osmanlı Azerbaycan da 24 Yıl en fazla egemen olabilmiştir. Şii mezhebine mensup olduğu için Osmanlıya sahip çıkmamışlar.
Cumhuriyetimizin ilk yıllarında bize sığınan Azerbaycan aydınlarını Rusya ya teslim edilmiş ve hemen sınırda silaha dizilmiş. Türkmenista ise ayrı bir alem oradaki saçmalıklar öyle büyük ki Mevcut yönetim Turanın yanından dahi geçmez. iran rusya çin ezeli rakiplerimiz turandan zarar göreceği için Turana asla izin vermez. Ermenistan israil de Turana müsade etmez. Amerika ve diğer tüm batı dünyası da buna müsade etmez. Ve Turan için mevcut bir potansiyel neredeyse hiç yok. Sadece hayallerle Turan diyebiliriz.
Evet de biz bişeyler yapmazsak onların hayelleri gerçekleşmiş olmaz mi peki, yer altından birlik olsak illa yasal yollara baş vurmayalım biz de, bu kadar korkak bır ülke olmanında bir yararı olmaz, Ya şamar oğlanına döncegiz ya da biz birlik olup bişey yapcağız.Geçmişe bakarsak illegal yollarla başarılmış israil kurulumu filan bizde çakal olalım gözümüz açık olsun.
hem o hemde birlik olamıyoruz artık insanların görüşlerine hiç saygımız kalmadı benım gibi düşünmeyen yaşamasın derdindeler bir yabancı gelse başımızın üstünde yeri vardır ama ben gelsem suratıma bakmazlar kendı benlıklerımızı sevmıyor insanlar gerçekten anlam veremıyorum hep bir çıkarlar uğrunamı yaşamak gerekir bu dünyada benım tek istedigim huzur, huzur olursa barışta olur kardeşlıkte ama biz göremicegiz sanırım.Bazen bu yabancılara o kadar özeniyorumki adamların derdi tasasıyo kendileri birşeylere adıya biliyorlar ama biz sadece hayatta kalma çabası gösteriyoruz hayellerimiz peşinden koşamıyoruz ama adamlar bu konuda daha cok özgürler.Bugunde amma çok yazdım ya içimi döktüm resmen :D
ben hep şu şekilde düşündüm ; dünyanın değişik yerlerinde farklı yaşam tarzları ve kültürleri mevcut , Türkiyede kendi insanımız dahi olsa huzursuzluk veriyorsa yurt dışı için imkan arayacaksın ve en azından 3-5 yıl Türkiye dışında biryerlerde yaşayacaksın ki insan faktörünü analiz edebilesin , Burada her kim ne söylerse söylesin işin aslı şudur; Türk insanı malesef ve malesef avrupa insanından hem daha haset hem art niyetli hemde hak - hukuğa zerre önem vermeyen kul hakkı yemeyi marifet sanan Kültür yönünden de zayıf bir millettir bunu toplamda 19 yılını yurt dışında iki farklı avrupa ülkesinde geçirmiş biri olarak söylüyorum , biz şöyle iyiyiz böyle kaliteliyiz laflarının hepsi hikaye , memleketimizin güzel olmasının hiçbir anlamı yok , insan olan insanların arasında yaşamak insana hem huzur verir hemde üretken yapar