windows 7 de 100 mb lık bölüm
- uçs
- Petabyte3

Re: windows 7 de 100 mb lık bölüm
Benimde başıma geldi..Yeni sistem toplatıp(çift çekirdek),tek çekirdekli eskıi sistemden aldığım imajı yeni sisteme yükledim.Açılır gibi yapıp reset attı.İki sefer denedim olmamıştı..(server 2008).. :!:
- BRAD
- Byte3

win7 kurarken 100 mb bolümü sil, kuracağın bölüme biçimlendirme yapmadan win 7 kur 100 mb bölüm oluşmaz
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim:
anakartlar arasında önemli olan donanım uyumsuzlukları değildir, chipsetinin aynı olmasıdır. eskiden chipsetleri açıktaydı. 470 pinli dönemlerde. chipsetine göre kurulum yapmanız gerekiyordu. yetmiyordu bir de üzerine her donanımın o chipsetle uyumlu olan driver ını istiyordu. bu işlemlerde biebir kopyalama yapmak için her sistem için geçerlidir bu, GHOST bu işin tam bir üstadıdır. HDD-HDD aktarımını eksiksiz daha iyi yapanını görmedim. 300gb lık full dolu bir hdd yi 1,5 saatlik bir işlemle diger hdd ye aktarıyor. ayrıca image ini aldığımız şeyleri tekrar tekrar yüklemek nasıl oluyorsa veri kaybına neden oluyor. hala nedenini çözmüş değilim. registry de kayıplar oluşturuyor. bu da beni sinir ediyor.
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim:
asıl konuyu atladım kususra bakmayın. o 100mb lık alan sistem içindir.ama bilgisayarım yönetten görünmemesi gerekir. ön yükleme olarak oradan aktarım yapar. eger bir harf ataması yapıyorsa ki bunu bazen saçmalayarak yapar, o sistem gereksinimi olan 100mb lık alanla,harf ataması yaptığı alan farklıdır. bunun anlamı da kurulum esnasında portlardan birinin açık kalmasıdır. elinizle kapatamazsınız. kurulumu tekrar yapmanız gerekir. hiçbir şekilde sistem alanına harf atayamaz.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19838 kez
Windows 7 deki bu 100 MB lık alanın olmamasının sakıncası da şu ; Varsayalım benim gibi formatlamadan önce dizini silme alışkanlığınız var elimizde de C , D dize iki dizin var ben sadece C dizinini silip yeniden oluşturacağım ve formatlayıp Windows 7 kuracağım işte 100 MB lık alan yoksa hata verecek ve kurdurtmayacaktır (Sadece windows 7 de yapıyor) haa dizini silmem sadece C yi formatlar sistem kurarım diyorsanız sorun çıkmaz
100mb bölümü sil.kuracağın bölüü de sil.ikisini silince ayrılmamış alan çıkar.direk oraya ileri diyerek kurulum yaptığımızda 10 mb bölüm kendi oluşur.