Android İşletim Sistemi Nedir?

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2511 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

“Android Nedir?” sorusunun cevabı; “mobil cihazlar ve PDA’lar için geliştirilmiş açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir” tanımı olacaktır. Android işletim sistemi Google ve Open Handset Allience ortaklığı ile geliştirilmiştir. Linux tabanlı açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir.

Android işletim sistemi için tasarlanmış yaklaşık 200.000 uygulama olduğu bilinmektedir. Bu uygulamaların sayısı her geçen gün artmaktadır.

Android Uygulamaları, Android Market‘i kullanarak indirilebilir. Andorid Market online bir Android uygulama mağazasıdır. Bu hizmetten faydalanabilmek için Android Market‘e üye olmak gerekir. Üyelik ücretsizdir.

Android işletim sistemi ilk olarak 5 Kasım 2007′de duyurulmuş ve 2008 yılında piyasaya sürülmüştür. Google Android’i daha önce satın almış olmasına rağmen, Android işletim sistemi piyasaya sürüldükten sonra, resmen aldığını duyurmuştur.

Android, Google’ın resmi açıklamasından sonra hızla yayılarak, 2010 yılının sonlarında, akıllı telefon işletim sistemi pazarında birinciliği almıştır. Bu tarihe kadar Symbian bu pazarın liderliğini elinde tutuyor ve 10 yıldır kimseye kaptırmıyordu.

Android işletim sistemi temelde mobil cihazlar için geliştirilmiş olsa da, farklı donanımlarda(PDA, tablet Bilgisayar gibi) çalışması için geliştirilmeye devam etmektedir.

Android’in akıllı telefon işletim sistemi pazarında liderliği almasında en önemli etkenin, kullanıcılarına ücretsiz sunulmasının olduğu yadsınamaz. 2011 yılının son çeyreğinden itibaren bu piyasadaki en büyük mobil işletim sistemi olmayı başarmış ve bu başarısını sürdürerek gelişmeye devam etmektedir.

Herkese İyi Günler
TRWE_2012
Düzce_Akçakoca
:oops: :oops: :) :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19742 kez

Re: Android İşletim Sistemi Nedir?

Mesaj gönderen velociraptor »

Linux çekirdeği kullandığı halde bazıları bunun linux ile alakasının olmadığını çünkü java arayüzü kullandığını iddia ediyorlar tartışmalar da halen sürmekte
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2511 kez

Re: Android İşletim Sistemi Nedir?

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Bazı Anroid sistemler Sun System Javası Linux ile iç içe olabiliyor.Bunun olumsuz tek yönü aynı windowslar gibi hasas bir yapıya sahip olmaları onun için hiçbir zaman Anroid sistem kullanmam.

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön