Portable VirtualBox 7.0.4 Multilingual ( ofline kurulum )
https://www.filecatchers.com/virtualbox-portable/
Portable VirtualBox 7.1.16 Multilingual ( online kurulum )
birinci ve ikinci ekrana yazılacak kod 7.1.16-172425
https://www.upload.ee/files/17098030/Vi ... e.exe.html
Sonra bir klasör oluşturup indirdiklerimizi içine atıyoruz.Ardından Language'den Turkish seçiyoruz ve tekrar ileri diyoruz.Hedef dizininden kurdurmak istediğiniz yeri seçin.Sonra Kur ve Bitir.VirtualBoxPortable
açılcak kapatın tekrar açın Türkçe olcak.VirtualBoxPortable Kurulumu bu kadar.
KULLANIMI
1.VirtualBox Portable açtıktan sonra Yeni yazan tıklıyoruz.
2.Açıklamayı Gizleye tıklıyoruz.
3.Ad:Sanal Pc vericegimiz isim.
Türü:Hangi sistem türünü kullanıcaksanız onu seçiniz.
Sürüm:Burda da hangi işletim sistemini kullancaksanız onu seçmeniz gerekir.
Bellek boyutu:Bellek boyutun'dan Sanal Pc'ye ne kadar bellek vermek isteginizi ayarlayabılırsınız.Bence ellemeyin kendi otomatık vercek zaten.
Sabit disk:Sabit disk'tende sanal disk ekleyebılır, mevcut sanal sabit disk kullanma yada oluşturabılırız.Biz kurulum yapcağımız için disk oluşturda kalması önerilir.
Oluştur diyerek sanal makinemizin kurulumuna devam ediyoruz.
4.Dosya Boyutu:Sanal Sabit Diskimizin boyutunu Belirliyoruz.10 GB önerilir bu bizim için yeterlidir.
Sabit disk türünü: seçiyoruz.VDI seçin.
Depolama:Burda iki seçenek var.
Degişken olarak ayrılan:Bu kullandıkca artar sanal pc dosya attıkça artçaktır.
Sabitlenmiş boyut:Bu da direk hard dıskınızden 10 GB yer kaplar kullanışsızdır.
Degişken olarak ayrılan seçmeniz daha doğru olcaktır.
Oluştur dedikten sonra sanal makina ayarlarını tamamlıyoruz.
5.Şimdi sanal pc başlatalım.Başlat basın.
Başlanğıç diski:Burda bizden başlangıc diski istiyor CD'den yada İso'dan kurulum yapabılıriz.Ben sanal XP kurcagım için XP iso'sunu seçiyorum.
6.Sanal makina klavye ve farenizi yakalıcagı için zor durumda kalırsanız makinadan cıkamassanız.Ctrl+Alt+Del mafyasını çagırın onlar çözücektir işinizi. :D
Burdan sonrası normal format atıcaksınız.
7.Daha sonradan sıkıntı çekmemeniz için sanal makinanın üstünde çıkan baloncukları okumanızı öneririm.
8.Güncelleştırmeleri ve Güvenlik duvarını kapatmanızı öneririm.Portable program yapmaya filan kullancaksanız sıkıntı cıkarmasın.
9.Sanal makinamızın performansını artırmak için misafir eklentilerini kesin yüklememiz gerekir.Ayarlardan Misafir Eklenti CD kalıbını ekle tıklıyoruz.Yada klavyeden Host+D basabilirsiniz.Host tuşu klavyede sağ tarafda olan Ctrl tuşudur.
10.Eklenti kurulumundan Direct3D desteğinide seçebilirsiniz size kalmış.
11.Eklentiyi Sanal makinaya kurduktan sonra yeniden başlatcak eklentilerin sağlıklı çalışması için.
12.Eklentilerde sıkıntı cıkmadıysa sanal makinayı kapatın.
13.VirtualBox dan daha ayrıntılı Ayarlar yapmak için Ayarlara giriyoruz.
14.Genel Gelişmiş'ten Paylaşılan Pano ve Sürekle ve Bırak'ı Çift Yönlü yapıyoruz.Bu Ana makina ile Sanal makina arasında kopyala yapıştırları ya da tut atı etkinleştiriyor.
Not:Bende çalışmıyor nedenini bilmıyorum.:S
15.Paylaşılan Klasörler'den Paylaşılan Klasörleri Belirliyoruz.Dosyalarımıza daha çabuk ulaşabılmek için.
16.Paylaşım eklerken otomatik Bağlaya seçersek.Sanal makinamızda Hard bağlıymış gibi gözükür.
17.Şimdi Sanal makinanın can damırına geldik bu olmassaydı hiç bir işe yaramazdı sanal makina bence :D
Anlık görüntü al Host+T bu işlem istediginiz kadar anlık görüntü alabılırsınız.Şöyle açıklıyım bir tane anlık görüntü alın ben adını Temiz yazıyorum çunku hıç bir işlem yapmadım.
18.Anlık görüntümüzü aldık.Artık sanal makinaya istediginizi yapın bütün sistem dosyalarıyla oynayın regedit fılan.Çunku tek tusla anlık görütümüzü aldımız Temiz sisteme gidebiliyoruz.Ve hiç bişey olmamış gibi xp temiz halini kullanıyoruz.Bir nevi Deep Freeze mantığı.
19.Diyelim sistemi bozdunuz Host+Q basın yani Kapat'a sonra makinanın gücünü kapat artından şu anki'Temiz'(Burda sizin yazdığınız anlık görüntü ismi çıkar) anlık görüntüsünü geri yükle seçip Tamam basın bu kadar sanal makina kapancak yeniden başlatıgında Temiz sistem açılcak.
20.VirtualBox'dan sanal makinamıza tıklayalım Anlık Görüntülerden de anlık aldımız görüntüleri çoğaltabilir,silebilir ya da geri yükleyebilirsiniz.
Kullanımı bu kadar anlatabıldım.Okudunuz için teşekkürler uzun bir yazı oldu üşenirsenız videolarda çektim onları izleyebilirsiniz görüşmek üzere.