ekran sorunu

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
kerata
Byte4
Byte4

ekran sorunu

Mesaj gönderen kerata »

bu aralar teknoloji laneti üzrimden gitmek bilmiyor lcd tv den sonra şimdide leptopum azrı verd
i durduk yere ekram anormal şekilde karman karşık oldu ekranın fotosunu çeyim ne yapma lazım

Resim
Tugtegin
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 1 kez

Re: ekran sorunu

Mesaj gönderen Tugtegin »

Ekran kartı sorun var galiba.Aygıt yöneticisinden ekran driverini kontrol edebilirmin?Etkinse kaldırıp tekrar kurmayı dene bi.
Kullanıcı avatarı
kerata
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen kerata »

yok olmuyor denedim onları nasıl oldu anlamadım oyun felanda oynamıyordum durduk yere internette geziniyordum
Tugtegin
Kilobyte2
Kilobyte2

Sorunun neden kaynaklandığını bilemiyorum o zaman.Sistem geri yükleme yapmayı denediniz mi?Biri yardımcı olana kadar geçici çare olarak deneyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19698 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Sistem Windows 7 mi yoksa windows 7 görünümlü modifiyeli bir sistem mi ?
Kullanıcı avatarı
kerata
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen kerata »

Tugtegin yazdı:Sorunun neden kaynaklandığını bilemiyorum o zaman.Sistem geri yükleme yapmayı denediniz mi?Biri yardımcı olana kadar geçici çare olarak deneyebilirsiniz.
valla kardeşim sen demeden önce son çare sistem geri yükleme yaptım düzeldi ekranım eskisi gibi oldu :(
bakalım inş aynısorunla kaşılaşmam teşekkürler......
En son kerata tarafından 22 Haz 2013, 00:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
kerata
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen kerata »

yani sistem çakışması felan bu soruna neden olabilirmi ?

veya internete girdiğin bir site
Tugtegin
Kilobyte2
Kilobyte2

Düzeldiğine sevindim.Bilmiyorum
Kullanıcı avatarı
kerata
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen kerata »

sistem geri yükleme yapınca düzeldi sanmıştım sabah baktığımda yine aynı problemle karşılaştım bu sefer format attım yine aynı fikri olanlar yazsın ltf pc model sony vaio vgn-ar51j
yazılımsal deyil donannımsal sanırım ekram kartı değişiyormu bu leptopun :((((((
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

HDMI çıkışı varsa Led TV ye bağla bakalım görüntü nasıl eğer Tv de düzgün laptopta kötü ise sorun kapaktaki ekran bağlantı noktalarındadır , eğer Tv de de kötü ise Ekran kartı olma olasılığı mevcut
Tugtegin
Kilobyte2
Kilobyte2

Farkında olmadan vindovs ekran kartı güncellemesi yapmış mı bi baksana.
Kullanıcı avatarı
kerata
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen kerata »

velociraptor yazdı:HDMI çıkışı varsa Led TV ye bağla bakalım görüntü nasıl eğer Tv de düzgün laptopta kötü ise sorun kapaktaki ekran bağlantı noktalarındadır , eğer Tv de de kötü ise Ekran kartı olma olasılığı mevcut
denedım ama bu seferde lcd tv ıle pc arasında bağlantı kuramıyorum normalde kabloyu takınca hemen görürdü
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

HDMI ile bağlantı kurmaya çalışıyorsun değilmi ? , birde senin sony vaio vgn-ar51j için internette binlerce şikayet var , sanırım ekran kartları sorunlu imiş
Kullanıcı avatarı
kerata
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen kerata »

evt hdmı bağlantısından denedim ama görmedi işlemci normal çalışıyor şuanda aynı ekrandan yazıyorum ama ekran 640\320 en düşük çözünürlük küçük ekrandan çıkmıyor sanırım ekran kartı çok güzel makineydi bu arada değişir mi ekran karı bir bilginiz var mı?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Laptoplarda ekran kartı değişimi güç (yani Anakartı değiştirmeden ekran kartını değiştiremezssin çünkü grafik kartı chipleri genelde anakart üzerinde oluyor) fakat hemen en kötüsünü düşünmeyelim , şu an en düşük çözünürlükte olması eski sürücüsünün işlevini yitirdiğini gösterir , eski sürücüyü tam olarak kaldırıp son çıkan sürücüyü yüklemeyi birdaha dene bakalım sanıyorumki Ekran kartın : NVIDIA GeForce 8400M GT

1. eski driver kalıntıların kaldırmak için aşağıdaki Driver sweeper yazılımını kullanabilirsin:

Kod: Tümünü seç

http://194.71.11.69/pub/games/PC/guru3d/driversweeper/DriverSweeper_2.1.0-[Guru3D.com].zip
sistemi taratıp tüm Nvidia sürücülerini kaldır .

2. Aşağıdaki linkten Mobility mobber yazılımıını indir
http://www.hardwareheaven.com/frontpage ... wnload.php

3. Sürücüyü sitesinden indirin ev çalıştırın muhtemelen C/Nvidia diye bir klasör açacaktır , Modder programını çalıştırın ve C/Nvidia yı gösterin ve uygulatın eğer şansınız varsa grafik kartı sürücüsünü tekrar yüklediğinizde sorunsuz çalışır

4. Eğer yine soruna neden oluyorsa driverin PCI/VEN numarasın biryere not edin , sonrasında C/Nvidia sürücüsünün içinde aşağıdaki satırları bulun

1) PCI/VEN_10DE&DEV0426'SUBSY_9016104DeREV__A1
2)PCI/VEN_10DE&DEV_0426&SUBSY_9016104D
3)PCI/VEN_10DE&DEV_0426&CC_030000
4)PCI/VEN_10DE&DEV_0426_0300

ve son satırı silip save edip sürücüyü tekrar kurun , bu yöntemle 32 bit bir sürücü 64 bitte bile kullanılabiliyor

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön