Metrobüste yalan rüzgarı

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19797 kez

Metrobüste yalan rüzgarı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Soğuk bir kış günü... Metrobüse Zincirlikuyu'dan bindim. Akşam saatleri olduğu için tıklım tıklım metrobüs hareket etti. Ayakta kalmıştım. Şirinevler'e geldiğimizde, sessizliği yan tarafımdaki 35 yaşlarında bir kişinin çalan telefonu bozdu. Telefonu açan kişi, ağlamaklı bir tavır ile konuşmaya başladı. "Ne tüp mü bitti? Elektriği de mi kestiler ? Sende de para yok biliyorum. Peki anladım. Çocuk üşümesin dikkat et sıkı giydir. Sütte mi yok? Tamam tamam" dedi ve telefonu kapattık sonra ağlamaya başladı. Metrobüste bir anda dalgalanma oldu. Herkes ağlayan adama üzüldü. Yanımdaki bir adam, "Hiçbir erkek, boş yere ağlamaz ve gözyaşı dökmez. Bu adam gerçekten ağlıyor" diyerek cebinden çıkardığı 20 lirayı adama verdi. Ağlayan adam almak istemedi. Yanındaki bir başkası, "Kardeş olmaz sen bunu al. Ağlama sakin ol" dedi. Ve metrobüstekilere dönerek, "Beyler bayanlar arkadaş gerçekten zor durumda. Pamuk eller cebe, gönlünüzden ne koparsa" dedi. Sonra ağlayan adama dönerek, "Ne kadar lazım kardeş?" diye sordu. Ağlayan adam gözyaşlarını silip, "60-70 lira yeter" dedi. Bu sırada metrobüsteki ben de dahil herkes topladığımız parayı uzatıp verdik. Metrobüs Sefaköy'e gelmişti. Burada biraz önce ağlayan ve kendisine ilk parayı veren yardımsever görünen adam birlikte indi. Hepimiz mutluyduk.

TAM BİR TİYATRO
Ama bu mutluluk uzun sürmedi. Çünkü metrobüs kalkarken biz para verenler ve adama acıyanlar gördüğümüz manzara karşısında şoke olduk. Çocuğuna süt alamadığı için ağlayan adamla, ona ilk para veren parayı birlikte sayıyorlar ve bize bakıp gülüyorlardı. Metrobüsteki yalan rüzgarı karşısında kimimiz güldük, kimimiz kızdık: "Ne güzel de oynadılar. Bir daha babam ağlasa para vermem." Elçin ÇAMKAYA

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2013/01/1 ... an-ruzgari
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

Re: Metrobüste yalan rüzgarı

Mesaj gönderen ney_bey »

:)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bizim milletteki senaryolar dünyanın hiçbir yerinde yoktur
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen ney_bey »

o yüzdendir ki evini görmeden ne kimseye inanırım nede yardım ederim :wink:
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

insanoğlu işte, Genelikle iyi niyeti kötüye kullanır...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Gavurda böyle birşey yok , birgün Berlinde bir markete girdim ama market tam da uyuşturucu kullanıcılarının , alkoliklerin takıldığı yerde neyse adamın biri önümde , klasik canki , heryerinde dövmeler zaten adamdan gelen alkol kokusundan kafayı ben buldum , hafif sallanıyor ve konuşması kayıyor (kafa bir dünya belli) , neyse yanında getirdiği bira şişelerini verdi iki de dolu bira almış onun parasını onunla fit edecek haliyle o kafa ile yapılan hesap tutmadı 3 cent i eksik o cebine bakıyor bu cebine bakıyor , hiçkimsede oralı değil bekliyorlar ama bir cent bile veren yok , adam kasiyere ben dışarıdaki arkadaşlardan isteyip geleyim diyordu ki dayanamadım 5 cent çıkardım kasiyere uzattım tamam buradan alın dedim , adam şaşırdı teşekkür üstüne teşekkür , bana bekle hemen arkadaşlardan alıp getireyim dedi dedim kalsın , başka zaman verirsin , kısacası orada ölüyorum desen 1 cent vermezler.
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Bizim toplumda yardımlaşma vardır. Küçüklükten başlar. Örneğin sınav olacağız, arkadaşına kopya verirsin :D ... Gerçi yapılan davranış uygun değil ama. Birde arkadaşına yardım ettiğin için gurur duyarsın. Hadi kopya vermedin, sınavdan sonra hakaretin bini bin para :D ...