bir akıl erdiremediğim sorun

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3
Teşekkür etti: 27 kez

bir akıl erdiremediğim sorun

Mesaj gönderen tasiyici »

abilerim,arkadaşlarım gigabayt bir ana kart var üstünde amd 4 çekirdekli işlemci 2 gb ram 1 dwd rw
asus hd 6670 ekran kartı 3 adet ledli fan soğutuculı ayrı işlem fanı 800 wat güç kaynagı
sorun şurada daha önceden ati hd raideon 5570 takılı idi bozuldu ve şimdi ddr5 asus hd 6670 verdiler yerine
ekstra güç girişi yok daha önceden üstünde 320 gb sata hdd vardı pc yi açılırken ekranın üstünde 3 adet dikine çizgiler beliriyordu win7 işletim şistemine format attım hdd yi bir daha açamadım 2tb lık hdd aldım wd green diye onu taktım format attım pc açıldıgı zaman anakartın logosundan sonra o 3 adet çizgi gene çıkıyor acaba ekran kartındanmı yoksa anakarttanmı acaba :o
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19729 kez

Re: bir akıl erdiremediğim sorun

Mesaj gönderen velociraptor »

Ati hd raideon 5570 ve 320 gb sata hdd varken - 3 Adet dikine çizgi beliriyordu

Asus hd 6670 ekran kartı ve 2tb lık wd green - 3 Adet dikine çizgi beliriyor

değişen iki HDD ve Ekran kartı var sadece Anakart sabit ve çizgiler çıkmaya devam ediyor , bütün işaretler anakartı gösteriyor yerinde olsam önce bir Bios günceller ve sonrasında yine sorun devam ediyorsa Anakart üzerinde yoğunlaşırdım , sadece açılırken yapıyorsa dert etme bence ama sürekli o çizgiler orada ise işte bu rahatsız eder , ayrıca Böyle bir çizginin ekran kartından olup olmadığını ekran kartını başka bir PC de deneyerek te çok rahat anlayabilirsin
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3

Sadece başlarken çıkıyor sonra kayboluyor ileridede bir sorun yaratmasın
Bide bios güncel versiyonunu gigabayt tan indiricem nasıl güncelleye bilirim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

http://download.gigabyte.asia/FileList/ ... atbios.exe
üsttekini indiriyorsun (Windows tabanlı otomatik BIOS güncelleme aracı) , inen dosyayı çalıştırdığınızda bir klasöre çıkacaktır, buradaki Setup dosyasına tıklayarak yazılımı kurun. Yazılımı çalıştırmadan önce:
- Bilgisayarınızda çalışan bütün programları ve özellikle de Anti-Virüs yazılımını kapatın.
- Eğer anakartınız 4 yıldan eski ise BIOS’a girerek Hyper Threading’i devre dışı bırakın. (Bu madde sadece Pentum 4 işlemci kullananlar için geçerlidir)
- Arka planda çalışan yazılımları kapattıktan sonra Gigabyte @BIOS’u çalıştırın. Karşınıza aşağıdaki pencere çıkacaktır:

Resim

Her ne kadar artık bütün Gigabyte anakartlarda Dual BIOS yani iki adet BIOS yer alsa da eğer güncellemeden önce BIOS’unuzun bir yedeğini almakisterseniz “Save Current BIOS to File” seçeneği ile anakartınızın BIOS’unu bir belleğe veya sabit diskinize yedekleyebilirsiniz.

Güncelleme işlemi için ise iki yöntem mevcut: İnternet üzerinden veya el ile.

İnternet üzerinden güncelleme:

Kuşkusuz en basit ve en doğru yöntem bu yöntem. Zira @BIOS ankartınızı tespit edip ona uygun bir BIOS’u Gigabyte sunucularında buluyor ve size hangi sunucudan indireceğiniz soruyor. İnternetten güncelleme için “Update BIOS from Gigabyte Server” bağlantısına tıklayın.

Resim

Karşınıza yukarıdakine benzer fakat daha fazla seçenek olan bir pencere çıkabilir. Burada farklı sunucuları da seçseniz değişen tek şey BIOS dosyasının inme süresi olacaktır. Sunucuyu seçtikten sonra yazılımı geriye kalan indirme işlemini bitirecek ve son olarak sizden onay isteyecektir. OK’e basarak güncellemeyi başlatın. Bu esnada sisteminiz donabilir. Bu gayet normaldir.

Güncelleme bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenecektir. Yeniden başlatmayı onaylayın. Eğer sisteminiz açılırken F1 tuşuna basmanız gerekiyorsa DEL tuşu ile BIOS’a girin ve Save & Exit ile çıkış yapın. Artık sisteminiz normal bir biçimde açılacaktır.

Son olarak her ne kadar bu makalede Gigabyte perspektifinden konuya bakmış olsak da, diğer majör anakart üreticilerinin de benzer çözümleri olduğunu ekleyelim.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3

güncelledim ama çizgiler kaybolmadı yardım için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

O halde bir yardımım olamadı demektir , anakartın ekran kartı takılan yerine ( slot) bir bak lehimlerine kartın girdiği yerlere vs , bir lehim kopması yada garip herhangi, birşey dikkatini çekecekmi bakalım , bu bana anakartla ilgili gibi geliyor ama görmeden de birşey demek güç