nod32 gibi log da gireceğimiz siteleri engelleme çözüldü
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
nod32 gibi log da gireceğimiz siteleri engelleme çözüldü
nod32 gibi log da gireceğimiz siteleri windows xp de nasıl engelleriz
teşekkürler
teşekkürler
En son loveme tarafından 16 Kas 2012, 13:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19700 kez
Re: nod32 gibi log da gireceğimiz siteleri nasıl engelleriz
dediğini tam anlamadım , istediğin şey tam olarak nedir ?
Arkadaş bazı web sitelerini nasıl engelleyebiliriz demek istiyor.
Merhaba Arkadaşlar.
Firmamda Nod32 ve ERA kullanıyorum. Başıma gelen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.
Msn kullanan kullanıcılarımdan
Hata Kodu:80072745 gibi bir hatayla karşılaştıklarını ve Msnlerinin açılmadığı ile ilgili bir şikayet aldım.
Belki biraz tesadüf oldu ama çok işime yarayacak bir olayla karşılaştım.
Nod32 Client üzerinde F5 tuşuna bastığımızda açılan Gelişmiş Ayarlar bölümünde ;
Web Acces Protection ----> HTTP ----> Web Browsers ----> Active Mode bölümü içerisinde MSN ve birçok programın HTTP üzerinden kullanılmasını engelleyebiliyorsunuz.
Bunun yanısıra yine HTTP kategorisi altında kullanıcılarınızın kesinlikle girmesini istemediğiniz URL'leri de yasaklayabiliyorsunuz.
Eğer ERA kullanıyorsanız bu işlemi tek tek kullanıcılarınızın bilgisayarından ayarlamanıza da gerek yok.
ERA üzerinden Clientlara bir Package oluşturup bu yasakları direk Remote olarak uygulayabilirsiniz.
Umarım işinize yarar.
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
Bahsettiğim konu nod32 eset'te ebeveyn kontrolü altındaki ayarda log dosyasının altında içerikler var.Orda oyun ya da cinsel içerikli olanları işaretini kaldırdığımızda ve explorer açıp oyunla ilgili ya da cinsel içerikli bir sayfa aç dediğimizde,bu sayfa nod32 tarafından engellenmiştir diyor...Bunu aynı şekilde windowsta nasıl yapabiliriz?Nod32 eset yüklü olanlar bence programlarının lisansları dolsa bile silmesinler ve ebeyn kontrolü yapsınlar böylelikle bu tarz sitelerinin önüne geçmiş olurlar...Ben kaldırdığım için pişmanım...
windowsla gireğimiz sitelere engel olarak nasıl bir log yapılabilir ve siteler engellenebilir.Bu durum sadece virus programlarının ayarlarınla mı yapılır?
teşekkürler
@Mendenn: Era programını hiç duymadım ve bilmiyorum.Ne işe yarıyor?
teşekkürler
windowsla gireğimiz sitelere engel olarak nasıl bir log yapılabilir ve siteler engellenebilir.Bu durum sadece virus programlarının ayarlarınla mı yapılır?
teşekkürler
@Mendenn: Era programını hiç duymadım ve bilmiyorum.Ne işe yarıyor?
teşekkürler
- velociraptor
- Yottabyte4

belirli siteleri engellemenin değişik yolları var bunun en bilineni hosts dosyası , aşağıdaki de bu iş için çıkardığımız program:
https://www.sordum.net/7593/bluelifehosts-editor-v1-0-2/
ayrıca dns yollu diğer bir engelleme daha var mesela Open dns safe , Bundada bir dns değişikliği korumayı sağlıyor open Dns family shield e tıklayıp emailinle ücretsiz kullanabiliyorsun diye biliyorum:
http://www.opendns.com/home-solutions/p ... -controls/
https://www.sordum.net/7593/bluelifehosts-editor-v1-0-2/
ayrıca dns yollu diğer bir engelleme daha var mesela Open dns safe , Bundada bir dns değişikliği korumayı sağlıyor open Dns family shield e tıklayıp emailinle ücretsiz kullanabiliyorsun diye biliyorum:
http://www.opendns.com/home-solutions/p ... -controls/
ERA: Eset Remote Administrator Console
ERA Console Üzerinden Uzaktan Client Kurulumu
Eset Remote Administrator Console’u çalıştırıyoruz ve konsola bağlanmak için gerekli logon bilgilerini girdikten sonra OK diyoruz.

Konsolun sağ alt kısmında yer alan Remote Install seçeneğine tıkladığımızda karşımıza gelen ekranda sırasıyla aşağıdaki işlemleri gerçekleştiriyoruz.
Uzaktan Eset kurulumu gerçekleştirmek için gerekli olan Eset kurulum paketini hazırlamak için Packages butonuna tıklıyoruz. Arıdndan Add diyerek dağıtımını gerçekleştireceğimiz paketin yolunu belirteceğimiz, Create Eset Installation penceresine ulaşıyoruz. Eset kurulum dosyasının yolunu belirttikten sonra Aç diyerek bu penceredeki işlemlerimizi tamamlıyoruz.

Installation Packages Editor penceresinde Edit butonunu tıklıyoruz.

Açılan pencerede , Eset Kernel=> Setup=>Remote Administration bölümünden ESS kurulacak makinelerin yönetim suncusunu belirliyoruz. Mavi kutucuklar uzak bilgisayarlarda değişiklik yapılacak ayarları, gri kutucuklar ise varsayılan ayarların uygulanacağını belirtmektedir.

Aynı konsol üzerinde Update Module=>Profile=>Setup=>Update server kısmında, ESS Client'ların güncellemeleri alacağı sunucuyu belirtiyoruz. Sunucu bilgilerini http://sunucuIPadresi yada http://sunucuadı:2221 şeklinde girebiliriz.

Konsol üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu sefer de Personel Firewall=>Setup=>Rule Setup seçeneğine seçip , Edit butonunu tıklıyoruz. Ardından açılan pencerede Zones tabına gelip Add default’ı seçiyoruz.

Bu bölümde bilgisayarların erişim sağlayacağı networkleri belirliyoruz. Uzak bilgisayarlara kurulacak olan ESS networkleri algılayarak bu networklere erişim şeklini kullanıcıya bırakır. Kullanıcıyı böyle bir seçim ile karşı karşıya bırakmamak için networkümüzü kurulum sırasında Trusted Zone (Güvenilen Bölge) ekliyoruz.

Console butonuna tıklayarak yapmış olduğumuz ayarları kaydediyoruz.

Hazırlamış olduğumuz paketi kaydetmek için Evet seçeneğine tıklıyoruz.

Paketimize bir isim vererek kaydetme işlemini gerçekleştiriyoruz.

Eset kurulumunu gerçekleştirmek istediğimiz makineyi Network Places kısmından bulduktan sonra Client sekmesinin altına sürükleyip bırakıyoruz ve ardından Install butonuna tıklayarak uzak kullanıcı için ESET kurulumunu başlatıyoruz.

Remote Logon penceresinde uzak bilgisayarda program kurma yetkisine sahip bir kullanıcı adı ve parola girerek Logon butonuna tıklıyoruz.

Status kısmında “The package has been succesfully installed” mesajını görüyorsak kurulum işlemi sorunsuz bir şekilde tamamlanmış demektir.

ESET ile ilgili makale serimizin sonuna geldik. Umarım yararlı olmuştur.
Ceyhun ÇAMLI, 06.09.2010
alıntıdır....
ERA Console Üzerinden Uzaktan Client Kurulumu
Eset Remote Administrator Console’u çalıştırıyoruz ve konsola bağlanmak için gerekli logon bilgilerini girdikten sonra OK diyoruz.

Konsolun sağ alt kısmında yer alan Remote Install seçeneğine tıkladığımızda karşımıza gelen ekranda sırasıyla aşağıdaki işlemleri gerçekleştiriyoruz.
Uzaktan Eset kurulumu gerçekleştirmek için gerekli olan Eset kurulum paketini hazırlamak için Packages butonuna tıklıyoruz. Arıdndan Add diyerek dağıtımını gerçekleştireceğimiz paketin yolunu belirteceğimiz, Create Eset Installation penceresine ulaşıyoruz. Eset kurulum dosyasının yolunu belirttikten sonra Aç diyerek bu penceredeki işlemlerimizi tamamlıyoruz.

Installation Packages Editor penceresinde Edit butonunu tıklıyoruz.

Açılan pencerede , Eset Kernel=> Setup=>Remote Administration bölümünden ESS kurulacak makinelerin yönetim suncusunu belirliyoruz. Mavi kutucuklar uzak bilgisayarlarda değişiklik yapılacak ayarları, gri kutucuklar ise varsayılan ayarların uygulanacağını belirtmektedir.

Aynı konsol üzerinde Update Module=>Profile=>Setup=>Update server kısmında, ESS Client'ların güncellemeleri alacağı sunucuyu belirtiyoruz. Sunucu bilgilerini http://sunucuIPadresi yada http://sunucuadı:2221 şeklinde girebiliriz.

Konsol üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu sefer de Personel Firewall=>Setup=>Rule Setup seçeneğine seçip , Edit butonunu tıklıyoruz. Ardından açılan pencerede Zones tabına gelip Add default’ı seçiyoruz.

Bu bölümde bilgisayarların erişim sağlayacağı networkleri belirliyoruz. Uzak bilgisayarlara kurulacak olan ESS networkleri algılayarak bu networklere erişim şeklini kullanıcıya bırakır. Kullanıcıyı böyle bir seçim ile karşı karşıya bırakmamak için networkümüzü kurulum sırasında Trusted Zone (Güvenilen Bölge) ekliyoruz.

Console butonuna tıklayarak yapmış olduğumuz ayarları kaydediyoruz.

Hazırlamış olduğumuz paketi kaydetmek için Evet seçeneğine tıklıyoruz.

Paketimize bir isim vererek kaydetme işlemini gerçekleştiriyoruz.

Eset kurulumunu gerçekleştirmek istediğimiz makineyi Network Places kısmından bulduktan sonra Client sekmesinin altına sürükleyip bırakıyoruz ve ardından Install butonuna tıklayarak uzak kullanıcı için ESET kurulumunu başlatıyoruz.

Remote Logon penceresinde uzak bilgisayarda program kurma yetkisine sahip bir kullanıcı adı ve parola girerek Logon butonuna tıklıyoruz.

Status kısmında “The package has been succesfully installed” mesajını görüyorsak kurulum işlemi sorunsuz bir şekilde tamamlanmış demektir.

ESET ile ilgili makale serimizin sonuna geldik. Umarım yararlı olmuştur.
Ceyhun ÇAMLI, 06.09.2010
alıntıdır....
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
bunu ağ bağlantıları için mi konfigrasyon yapıyoruz?
teşekkürler
teşekkürler
- velociraptor
- Yottabyte4

bununla uğraşmak yerine üstte yazdığıma bir göz at derim
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
bluelife hostu denedim siteye girişi engelliyor.Güzel bir program.Peki mesela oyun ya da partner sitelerine girişi yasaklamak için tek tek siteleri eklemek yerine adamlar nod32 de ebeveyn kontrol de log bölümü yapmışlar oraya hangi içeriğe tıklarsan o açmıyor...Blue ile yapılabilir mi bu?
teşekkürler
teşekkürler
- velociraptor
- Yottabyte4

hayır tek tek eklenmek zorunda o nedenle de DNS olayını örnek vermiştim