Hangi script daha iyi phpBB mi? smf? MyBB?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19700 kez
Re: Hangi script daha iyi phpBB mi? smf? MyBB?
phpbb aralarındaki en kötüsü Smf son güncelleme ile Mybb ile aynı konuma geldi , Phpbb kullanmayında ister smf ister Mybb kullanın , smf nin kötü tarafı kalas gibi bir forum olması estetik değil olacağı da yok , Mybb ise vbulletinin ücretsiz hali diye söyleniyor
Tarkan abi phpbb legal olmayan forum siteleri kullanıyor. Mybb yi kullanan foruma rastlamadım. Yeni bir script mi?
Mustafa yazdı:mybb yi çok kullanmadım ama phpbb smf ye göre daha kullanışlı. yönetim kısmı phpbb de daha güzel ve phpbb ile ilgili eklenti olsun sorunlara çözüm olsun diğerlerine göre daha iyi. tabi ücretsizler arasında phpbb yi tercih ve tavsiye ederim. ama paralılardan da vbulletin iyi ama neticede yasal değil ücretsiz kullanılırsa.
- velociraptor
- Yottabyte4

alıntı yaptığın arkadaş bunu sanırım bir 5 sene önce söylemiş , birkere Phpbb kullanımı en zor forum dur , şöyle bir örnek vereyim herhangi bir modül kuracaksın bu smf ve Mybb de otomatiktir (yoldan geçen adam da smf ve mybb admini olabilir , kullanması okadar kolay yani ) Phpbb de ise saatlerce uğraştırır , yeni yeni otomatik modül için çalışmalar yapmışlar ama daha yolun başındalar , Mybb yeni sayılmaz , forum kurma çalışmaların varsa sana bizim eski anasayfanın hostunu önerebilirim ,free bir serverdir oldukça da iyi
- velociraptor
- Yottabyte4

Üstte yazmayı unutmuşum ; işin databank kısmını ele alırsak databankı en çabuk dolacak olan forum tipi yine Phpbb3 en basitinden phpbb3 databankını smf ye convert edersen (ki denemelerimde başarılı oldu) 1,4 GB lık databankın smf de 650 MB yer kapladığına şahit olursun hemen hemen aynı rakamı Mybb de de alırsın , peki nedir phpbb3 ün derdi , onu da söyleyeyim : phpbb_search_wordmatch tablosudur , kodlamayı baştan aşağı değiştirip bu tabloya bir çeki düzen vermedikleri sürece ilerleme kaydetmeleri mümkün değil , bir diğer husus phpbb3 ün tablo tamir özelliğinin olmaması , databanktaki hatalı kayıtlar kalıyor (bizzat örneğini yaşadım) bu durum tamemen kodlama beceriksizliğinden kaynaklanıyor , reindex özelliği koymuşlar çünkü zamanla forumda başlıklar bulunamamaya başlıyor ve reindex yapmanız gerekiyor (büyük forumlarda saatlerce sürer) , yine modül kısmına döneceğim , her arama motoru sitemap ister (normal olarak) phpbb3 için tek bir adet bulamazsınız , peki hazır sitemap niye gelmez (Coderlerinin MAL olduklarından) hatta bunların alman coderlerinden birine dayanamayıp hakaret etmiştim (Adam okadar kalın kafalı) , sitemap SEO nun bir parçasıdır sitemapsız isterse forumunuzda demiri altına çevirin kimse uğramaz. (örneğini çok yaşadık) , sitemap elbetteki bulursunuz lakin onu kurmak için harcayacağınız zamanda 2. üniversitenizi bitirirsiniz . SEO nun S si phpbb3 lerde bulunmaz , linklerin uzantılarına bakın hemen anlarsınız , şu satırları yazan ben tam 10 yıldır phpbb3 forum adminiyim tek tavsiyem phpbb3 ten UZAK DURUN
Ben tavsiye üzerine MyBB kurdum. Kullanımı ve kurulumu Wordpress te olduğu gibi çok kolay. Yönetim panelini hiç kullanmamış bir insan rahatlıkla kullanabilir. Görselliğide güzel, yardım desteğinde bulunan yerli, yabancı forumlar mevcut.
- velociraptor
- Yottabyte4

benim gözümde de Ücretsizlerde Mybb ilk sırada , sonra smf sonuncu ise Phpbb3 tür , haa ücretlilere değinmiyorum bile vbulletin , ip board ... muhtemelen müşteri istek ve şikayetleri göz önüne alınarak hazırlanmıştır , Mybb görsel olarak ta çok daha hoş kolayca SEO uygulanabilir , mesela bir ara bizden başlk çalan biri vardı (sonra domaini de elinden alındı ya o kısmını geçelim) ben wordpress te ki seo ludur başlık açıyordum googlede hemen yeralıyordu adam daha sonra çaldığında aramalarda benden çok da ön sayfalarda yeralıyordu Okadar etkili modülleri var demekki boşuna Vbulletinin ücretsiz versionu demiyorlar
Hope this helps. ---> Umarım bu size yardımcı olur diyor :Dsunsettommy yazdı: Here is the Merge system that allows you to make the change from phpBB3 to myBB.
Kod: Tümünü seç
http://mybb.com/downloads/merge-system
I have been administrator of phpBB2 and 3 software based forums.I prefer myBB much more.Admin panel is easier and better organized.
I went from phpBB2>phpBB3>SMF> to myBB and finally I am happy!
Here are the features for myBB.
I have a forum based on myBB.No plug ins are being used at all.I have not yet made the needed changes on the appearance of the forum either.Kod: Tümünü seç
http://www.forum-software.org/mybb/review
Have you tried the demo for myBB?Kod: Tümünü seç
http://www.globalwarmingskeptics.info/forums/index.php
At the top of the page are the passwords for the Admin panel.Kod: Tümünü seç
http://www.forum-software.org/demo/mybb
MyBB has bundled software.phpBB3 has none.
myBB has Facebook,Twitter,myspace,Digg.phpBB3 has none
Here is the link comparing the two:
myBB where you can CREATE new moderation tools in the ACP.phpBB3 has none.Kod: Tümünü seç
http://www.forum-software.org/forum-comparator/mybb-vs-phpbb3
myBB has javascript.phpBB3 has none.
myBB has quick reply.phpBB3 has none.
myBB has modern linking icons.phpBB3 has not updated them.
Hope this helps.
- velociraptor
- Yottabyte4

Şİmdi mendenn , bunlar bnöyle yazar yazmasına da iş uygulamaya gelince kalakalırlar en basitinden bir converter çalıştırdım dönüştürdü şeklinde çalışssa amenna ama bir ton hata çıkıyor ve convert etmiyor bu hatalara göre gerekirse converterin kodlarında düzeltme yapman gerekiyor işte bu kısmı sakat , haa çok şanslı biridir çaşıltırmış ve dönüşümü tamamlamıştı ona birşey diyemem ama bende daha öyle olmadı
Kullanışlı olarak MyBB en iyisi. phpBB kullanışı itibari ile zor. Onu çözen insan her türlüsünü çözer..