Yerel Ağda şifreli klasör olabilir mi?

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Yerel Ağda şifreli klasör olabilir mi?

Mesaj gönderen Mendenn »

Arkadaşımın istediği: Kurulu bir yerel ağ var. Ağda windows 7 ve Windows Xp işletim sistemleri mevcut. Herkesin kullandığı ağda belirlenen bir klasöre şifre koyma yada klasöre yetki tanımlaması yapabilir miyiz dedi? bende bakarız dedim :D ...

1.Önerim: WinRAR gibi dosyayı hem sıkıştırıp hemde şifre koyabilen program kullanabilirsin dedim.
2.Önerim: Kullandığınız Word, Excell ve powerpoint ise kendinden şifreli yapabilirsin dedim.

3. Önerim: password-protect-shared-folder adlı yazılı kullanıp ağda dosyayı şifrelyebilirsin, erişmek isteyen kişide bu dosyayı açmaya yaran Client olacak, ona tıklayıp paylaşıma sunulanı görebileceksin dedim. ( Ayrıca Client ve şifrelediğin klasörü aynı yere koy. şifreyi bilmeyen Client i çalıştırsa da açamaz.)

4.Önerim : Size özel bir grup adı belirle dedim. ( bilgisayarı her seferinde kim açıp kapatacak dedi. :D :) ...

5.Önerim: Network Magic Pro adlı kullan dedim. Sanırım 8 bilgisayara kadar sınır var....

6.Önerim oda bende kalsın :D ....

Adam tutturdu şifreli klasör :D ... Sadece belirlenen bir klasöre tıklayınca şifre istesin diyor :D ... Böyle bişeye nette rastlamadım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19743 kez

Re: Yerel Ağda şifreli klasör olabilir mi?

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Bu programda var olan veriyi şifreliyor. Yani şifreli veriyi açmak için bu programı kullanmak zorunda. o yüzden Winrar li yapsa daha iyi olur. Çünkü uygulamayı yapacak kişiler bu tür programları kullanmada yetenekli değil :D ... Ama program güzel...

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Rengi değişti. Şifrelendi. Dosyaya erişmek için sanırım o bilgisayar için yaratılan kullanıcı ve şifresi gerekli... Çünkü şifreler iken bize belirlememiş için herhangi paralo ve kullanıcı adı sormadı...

Resim
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Ağda yine bir klasörü özelleştirmek için:

Resim

Resim

Resim

Resim

Bu kısım kendi bilgisayarınızın kişisel şifre ve kullanıcı adı oluşturma kısmıdır.
Dosyaya ağda erişebilmek için Kullanıcı adı ve şifresi girmek zorundasınız.

Resim