Arkadasim bilgisayarin icini temizlemek icin acti, rami, procesoru, sogutucuyu hersey soktu temizledi.
Onlari yerine takmadan fisi takip acti, procesorun yuvasindan duman ve kotu bir koku geldi.
Sorum su procesoru takmadan bilgisayari acmak anakarti bozar mi ??
Procesoru takmadan bilgisayari acmak
- Oxygen
- Kosovalı

Re: Procesoru takmadan bilgisayari acmak
kesinlikle bozmaz...
hiçbirşey takılı değilken sadece psu ve buton kanblolarını taktıktan sonra açmakta bozmaz.
bilgisayar tamir ederken arızayı bulmak için devamlı yaptığımız şeydir .
hiçbirşey takılı değilken sadece psu ve buton kanblolarını taktıktan sonra açmakta bozmaz.
bilgisayar tamir ederken arızayı bulmak için devamlı yaptığımız şeydir .
donanım arıza tespitte zaten tek tek sök tak yapılıyor . sadece kısa devre yada ters bağlantı yapmamak lazım.soketler tek yönlü olduğu için bunuda yapmak zordur.sorun başka yerde gibi sanki..
ben bir defa harddisk güç kablosunu ters takmıştım,bazan normaldede zor takılıyor ya öyle zannettim ortam karanlık sıcaktan bunalmışım sıkıntıyla nasıl zorlamışsam fişler ters vaziyette tık diye girdi elektriği verince ince bir duman hdd geberdi. :).soketler tek yönlü olduğu için bunuda yapmak zordur
- uçs
- Petabyte3

Toprağı bol olsun... hahaha hahahamodestus yazdı:elektriği verince ince bir duman hdd geberdi. :).soketler tek yönlü olduğu için bunuda yapmak zordur
hahaha
abi sen baya zorlamışın ,zor dedim ama imkansızda değil tabi :)
abi sen baya zorlamışın ,zor dedim ama imkansızda değil tabi :)