Kaybolan dosyalar

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
hhhh
Byte3
Byte3

Kaybolan dosyalar

Mesaj gönderen hhhh »

ustalar ben bu Hirens BootCD dosyasını indirdim cd ye çektim. fakat datalarımı kurtarmak için hangi programı nasıl kullanacağımı bilmiyorum. başıma gelenide kısaca yazayım belki bi çözüm öneririz olabilir. flash belleğime dosyaları korunan işletim sistemi dosyasına dönüştüren ve gizli yapan virüsten bulaştı ( adını bile bilmiyorum mendeburun :) )bi şekilde dosyaları buldum. flash bellek teki dosyaları masa üstüne kaydettim daha sonra belleğe format attım. buraya kadar normal sonra masa üstündeki klasörlerimin içindekileri flasha yine aynı isimli klasörler açarak geri kopyaladım. bir kaç klasörün içini kontrol ettim veriler düzgündü fakat bitr tanesini kontrol etmemişim. veeee masaüstündeki kopyayı sildim. daha sonra o bakmadığım klasörden bişiy lazım oldu bi baktım bazı veriler yok (word ve pdf dosyaların bazıları) hemen geri dönüşüm kutusuna koştum. ama diğer sildiğim klasörler var ama bu lazım olan klasör yok. iconcool 'u indirdim forumdan onunla bazı larını buldum ama kalanları bulamıyorum ne yapabiliriz?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19783 kez

Re: Kaybolan dosyalar

Mesaj gönderen velociraptor »

tüm silinen verilerin geri getirilmesi diye birsey sözkonusu degildir , mutlaka kayiplar olacaktir , eger kastettigin buysa
Kullanıcı avatarı
hhhh
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen hhhh »

ustam kayıplar elbette olacak ama ilginç olan lazım klasörden hiç bişiyin bulunaması iconcool bişiyler buluyor o da lazım olmayan dosyalar kayıp olanın yanında az bi kısım. iconcool gibi windows tabanlı ama daha kuvvetli :P bi data kurtarma programı biliyor musunuz?
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 85 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Kill diskin kurtarma opsiyonu var diye hatırlıyorum, ilaveten ASEUS Data recovey wizard önerebilirm dizinler halinde listeleme yaptığı için kullanışlı.
Genelde Hiren cd lerde bir çok araç total commander sekmelerinde yer alır onları incele derim ;)