HP'nin Windows'lu tableti çıktı

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

HP'nin Windows'lu tableti çıktı

Mesaj gönderen uçs »

iPad ile alevlenen tablet dünyasına Windows 7 işletim sistemi kullanan Slate 500 ile HP de katıldı.

Apple iPad'den farklı olarak iş dünyasını hedefleyerek tasarlanan yeni HP Slate 500 tablet aslına bakarsanız kişisel kullanım için de oldukça güçlü özellikleri bünyesinde barındırıyor.

İşletim sistemi olarak Windows 7'nin seçilmiş olması pek çok Windows uygulamasının Slate 500 ile çalışabilecek olması açısından iş dünyası için özel bir önem arz ediyor.

Resim

8.9 inçlik ekranıyla yeterli bir çalışma alanı sunan Slate 500'de işlemci olarak Intel'in 1.86 GHz çalışma frekansına sahip işlemcisi Atom Z540 kullanılmış. Standart olarak 2 GB bellek ve 64 GB SSD depolama alanı ile gelen Slate 500'ün USB girişi, HDMI çıkışı, SD kart desteği ve 3 MP çözünürlükte bir kamerası bulunuyor. Yani iPad'in eleştiri oklarına maruz kalmasına neden olan bütün eksiklikleri HP Slate ile standart olarak geliyor.

Apple iPad henüz duyurulmadan önce CES 2010 fuarında Slate 500'ün prototipini ziyaretçilerin beğenisine sunan HP'nin geçtiğimiz günlerde Palm'i satın aldığını tekrar hatırlatalım.

Palm'in işletim sistemi olan WebOS ile birlikte piyasa çıkacak olan ikinci bir modelin de kişisel kullanıma yönelik olması bekleniyor. Tarih olarak ise 2011 içi tahmin ediliyor.

HP Slate 500 yanında taşıma kılıfı, kalemi ve dock yuvası ile birlikte 799 dolar fiyatla satılıyor.

HP Slate 500'ü yakından incelemek için tıklayın.
http://cnetturkiye.com/galeri/85-hp-slate-500

CNET

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön