Doc ,Xls ,htm, html, asp ,txt ,php gibi uzantılardaki dosyların içindeki;
bir satırı değiştirmek,
bir paragrafı komple değitirmek,
değişik satırları (çoklu satır) değiştirmek,
bu uzantıları sahip dosyların içinde arama yapmak ve bunları tek tuşla yapmak istiyorum. Diyor iseniz doğru yerdesiniz.
Advanced Find and Replace 4 adlı programı anlatımımda kullanacağız. (Üst sürümlerininde Mama problemi olduğu için kullanmadım.)

1.aşama

Burdaki arama çubuğuna istediğinizi yazıp Doc ,Xls ,htm, html, asp ,txt ,php uzantılı dosyalar içinde istediğiniz veriyi aratabilirsiniz.
Örnek: zaman içinde sakladığınız doc dosyları olmuştur. onların içinde size ait belgede Toplantınız ile bilgi ve bir çok döküman var. İşte Arama motoruna Toplantı yazar iseniz, Toplantı ismi geçen belgeler listelenir ve aradığınızı daha çabuk bulursunuz.
2. aşma
Deneme amaçlı dosyalar oluşturdum.

paragraf ı değiştirme ile başlıyalım.

Görüldüğü gibi değiştirmek istediğim paragrafı resimde görülen Find To Text kısmına yazdım.
ve Action menusünden Replace with boşluğuna paragrafı ne ile değiştirmek istiyor isem onu yazdım.
Hatırlatma: Bu yazı yazılan satırlar boşluğa duyarlıdır. yani yazılan alan Boşluk veri girer iseniz boşluk yüzünde değişim işlemi gerçekleşmez. Dikkali olalım.!

şimdi işlemi gerçekleştirelim.
basınız.işlem gerçekleşir iken ekrana raporu gelir.

VE sonuç:

3. aşama
Çoklu ve değişik yerdeki satırları nasıl değiştirirm?

Programı açtığınız zaman demo olarak bişeyler yazar onları silip, kendi değerlerinizi girin.
Satır sayısını çoğaltmak için veri giridğiniz kutucuk içinde entere basınız. silmek için del tuşunu kullanabilirsiniz. burdaki menüden yapabilirsiniz.

Görüldüğü gibi değiştirmek istediğim satırları ve değerlerini programa yazdım.
butona basarak işlemi başlattım.hata yapmayasınız diye program size uyarıyor hepsini mi? tek tek mi ? ....

Yes to All diyerek hepsini dedim.
işlem gerçekleşir iken işlem raporunu size sonuyor.

ve Sonuç:

Görüldüğü gibi değerlerimiz değişmiştir.
Umarım anlatımım Sordum.com üyelerini faydalı olur.
İp ucu: Programın desteklemediği uzantılar olabilir. ama siz dosyaları metin belgesi ile açabiliyor ve rahatça içeriğini görüp, okuyabiliyor iseniz; o zaman ilgili dosyanın uzantısını programın destekliği şekilde değiştirip içinde verileri değiştirebilirsiniz. Sonra eski haline getirmeyi UNUTMAYIN.!
iyi forumlar...
Anlatım : Mendenn