Resimde de görüldüğü gibi Windows 7 ve Windows Vista işletim sisteminde sadece configure Schedule.. seçeneğinden yapabilirsiniz.

Gelin bu özelliği Windows Xp işletim sistemin uygulayalım.
1.Adım
Denetim Masasına gidiyoruz ve Zamanlanmış Görevler tıklıyoruz. Sonrda Zamanlanmış Görev ekleye tıklıyoruz ve ileri diyoruz.

2.Adım
Bu açılan pencereden Gözat a tıklıyoruz.

3.Adım
sonra açılan pencerede Dosya adı kısmına:
Kod: Tümünü seç
%systemroot%\system32\defrag.exe
4.adım
bu kısımda disk birleştiriciyi kaç günde bir çalıştıracağımızı, günün hangi saatinde çalıştıacağımızı ve sonunda ister iseniz bu işlemin iptal edilmemesi için Parola vermeyi ayarlayacağız.
Kaç günde bir çalışsın onu seçin: Ben Günlük yaptım.

Sonra
haftanın hangi günü onu seçin. Ben hergün yaptım.

en sonra başkası tarafında tanımladığımız görevin iptal edilmemesi için parola koyabilirsiniz. Bilgisayarı benden başkası kullanmadığı için gerek görmedim. Paralo vermeden işlemi mi tamamladım.

Artık Son butonuna tıklayarak bu ayarı aktif etmiş oluyoruz.

bir ne görelim uyarı geldi :D...

oluşturduğumuz görevde sağ tıklayıp özellikleri seçelim.

oluşturulan göre Çalıştır komutunun bulunduğu satırdaki komuttan sonra bir boşluk bırakıp Windows Xp nin kuruluğu olduğu sürücü harfini büyük yazarak iki nokta koyunuz.

Zamanlamınız beğenmedi iseniz tekrar düzenlersiniz.

Güç yönetimi ayarlarınıda istediğiniz gibi yaptı iseniz tamam deyiniz.

Zamanı gelip ,Çalışmaya başladığında bu şekilde görünecek ve işlemcinizin ve Ram inizin bu kadarını birleştirme için kullanacak

Not: Disk birleştiriciyi odanızı temizleyip, düzetlmek gibi düşünebilirsiniz. Ne kadar düzenli olur iseniz aradığınızı o kadar çabuk bulursunuz. O yüzden en az hafta bir kez yapmakta fayda var.
iyi forumlar...
Yazan: Mendenn