taşınabilir HDD 'ye ofisteki pc nin hdd'sini kopyalama nasıl

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
hhhh
Byte3
Byte3

taşınabilir HDD 'ye ofisteki pc nin hdd'sini kopyalama nasıl

Mesaj gönderen hhhh »

ustalar,
ofiste kullandığım bilgisayarda kullandığım kurulu bazı programlar var bu programları çoğu zaman başka pc lerde de kullanmam gerekiyor tek tek bütün programları her gittiğim yere kurmak zorunda kalmamak ve ofiste kullandığım bilgisayarı yanımda götürmemek için ofisteki pc yi taşınabilir bir hard diske işletim sistemi ile birlikte nasıl kopyalayabilirim? gittiğim yerdeki bilgisayarı taşınabilir hard diskten başlatsam ofis pc si benimle gelmiş olmaz mı? :idea:
not: ofisteki pc'de xp kurulu
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Re: taşınabilir HDD 'ye ofisteki pc nin hdd'sini kopyalama nasıl

Mesaj gönderen modestus »

böyle birşey donanım farklılığı yüzünden zor olur..
en iyisi bütün progrmlarını portable yap o şekilde kullan.
nasılına gelince mesela diyelim autocad lazım önce portable autocad bulursun ve taşınabilir harddiskine kopyalarsın,sonra yine diyelim harddiskinde autocad'e ait dwg dosyaları var ve bunlar autocad ile açılır o yüzden önce harddiskinde taşıdığın portable programı açarsın sonra o programa ait uzantılı dosyayı her programda olan üstteki menüden yeni dosya>aç seçeneğiyle açarsın bu tüm programlar için geçerlidir.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen lord_leo »

dolaylı bir çözüm.
taşınabilir hdd ye işletim sistemi kur.içine istediğin prg.dosya vs. depola pc sürekli yanında olsun.
benzer bir çözümü kendim veri depolamak için hdd ye pardus kurup virüs tehlikesi olmadan kullanmıştım.
not:pc açtıktan sonra hdd yi tanıtıyorsun,sonra pc yi yeniden başlat,açılışta hangi işletim sistemi ile başlamak istediğini soruyor,böylece diğer tarafı dever dışı bırakmamış olursun.disk biçimlendirme şekline dikkat et.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

peki levent merak ettim sistem her taktığı bilgisayardaki donanımı yüklemiyecekmi harici diske,ne bileyim ses kartından tut lan kartına kadar,,,
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen lord_leo »

modestus yazdı:peki levent merak ettim sistem her taktığı bilgisayardaki donanımı yüklemiyecekmi harici diske,ne bileyim ses kartından tut lan kartına kadar,,,
laptopda kullandığımda bir sorun olduğunu hatırlamıyorum.pc konusunda sanırım farklı sistemlerde sorun olabilir.ben samsung auto backup ile işlemleri yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım.ama muhtemel sorunlar çıkma olasılığı herzaman mevcut.
birde pardusun bu konu ile ilgili bir makalesini okuyup ona göre işlemleri yapmıştım "harici dizke pardus kurulumu" mutlaka ayrıntısı mevcuttur. rasmi sitesinden arıyorum.bulduğumda burada yayınlarım mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar olacağı kanısındayım.
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 126 kez

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

veya acronisle hdd imajını al o imahıda taşınabilir hdd ye göm ;) ben öyle win 7 kullanıyorum bir sorun olmuyor .
Kullanıcı avatarı
hhhh
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen hhhh »

acronis ile image aldıktan sonra onu nasıl gömeeceğim HDD ye?
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 126 kez

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

kurmak istediğin pc yede acronis kur kurduktan sonra elindeki yedeği hdd nin atıyorum d kısmına koy sonra acronisten bu yedeği restore et ;)(taşınabilir hdd üzerinden yapma hem uzun sürer hemde hata yapma olasılığı artar.)
Kullanıcı avatarı
hhhh
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen hhhh »

teşekkürler