ATATÜRK hakkında ilginç Bilgiler
* Hiç yurtdısına cıkmamıs butun liderler onu Tur...kiye de ziyarete geldiklerini,
* Atatürk`ün dünyada `başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu,
* Bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
* Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulur,
Atatürk: "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz". BM yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ülke biz oluruz dediğini,
* Yıl 1938, General McArthur´un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der:
"Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal´i görmek için neler vermezdim" dediğini,
* Yıl 2000, ABD Başkanı`nın milenyum mesajından bir alıntı :
"Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk´ tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir" dediğini,
* Yıl 1938, Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiir`den alıntı :
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
* Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu,
* Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimiz var.
Ama dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimiz var; 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reisliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış Üsteğmen Kara Fatma olduğunu,
* `Atatürk çiçeği`nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landin`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını,
* Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina´daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,
* "Minber" adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini
* Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır. Diyor ki: "Bütün ömrüm boyunca Türkiye´nin lideri Mustafa Kemal Atatürk´ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm" ,
* Yıl 2005, Amerika´nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisi "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk´ ü örnek alsın yeter" dediğini,
VE ATATÜRK :
"Milletimi şimdiye kadar söylediğim sözlerle ve hareketlerimle aldatmamış olmakla gurur duyuyorum."
M. Kemal ATATÜRK
---------------------------------
şimdikler ise halkı kandırmak için göz göre göre büyük yalanlarla halkı kandırıyor...
ATATÜRK hakkında ilginç Bilgiler
- yesilaygunes
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 1 kez
Re: ATATÜRK hakkında ilginç Bilgiler
Ataturk " Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir." & " Köylü miletin efendisidir "diyor.
Egemenliğe kayıtısz şartsız sahip olan milletin efendisi bu refaranduma evet derse ve cumhurbaşkanlıgı halk oylamasına r. tayip erdoğanı seçerse, Ak parti yi yine iktidar yapıp numan kurtulmuşu başbakan yaparsa
millet ve köylü Ataturke ihanet etmiş olur mu? :idea:
(saadet partisi Ak parti ile birleşecek, başa numan kurtulmuş geçer eger tayip erdogan cumhur başkanı olursa ... diye tahmin ediyorum)
Egemenliğe kayıtısz şartsız sahip olan milletin efendisi bu refaranduma evet derse ve cumhurbaşkanlıgı halk oylamasına r. tayip erdoğanı seçerse, Ak parti yi yine iktidar yapıp numan kurtulmuşu başbakan yaparsa
millet ve köylü Ataturke ihanet etmiş olur mu? :idea:
(saadet partisi Ak parti ile birleşecek, başa numan kurtulmuş geçer eger tayip erdogan cumhur başkanı olursa ... diye tahmin ediyorum)
işte o zaman Doğan Görünümlü Şahin gibi , Demokratik,Laik Görümlü Yönetim olur. Bulun bakalım bunun adı nedir?
ister şeriatçı isterse komunist isterse kürt faşisti (pkk lı) olsun uygulamada Atatürkün kurduğu düzende ona ters gelecek birşey yapılmadığı (yemek yediğ kaba pislemediği)sürece ona ihanet edilmiş olunmaz,numan kurtulmuşun gelmesi neden Atamıza ihanet olsunki,önemli olan icraat..
- yesilaygunes
- Gigabyte2

REFERANDUMDA HAYIR DİYEREK TÜRKİYEMİZİ İRAN'A ÇEVİRMEYE ÇLIŞAN A.K.P
Diyorsunuz daha dogrusu Atatürkçü kesim Ak parti & Saadet partisi Atatürk 'ün ilke ve inkılaplarını ortadan kaldırmak istedigini (oy verenlerde bunun bilincinde... tabi bana göre Ak parti bunu kısmen yapmayı düşünürken Saadet partisi ise hilafeti getirmeyi hedefledini düşünüyorum)
Bu durumda bu AK-SAADET Partisi 1923 gelen cumhuriyeti temelinden degiştirmeye kalkarsa Ordu Atatürk'ten aldığı mirasa sahip çıkıp el mi koymalı yoksa miiletin hür iradesine razı mı olmalı
Diyorsunuz daha dogrusu Atatürkçü kesim Ak parti & Saadet partisi Atatürk 'ün ilke ve inkılaplarını ortadan kaldırmak istedigini (oy verenlerde bunun bilincinde... tabi bana göre Ak parti bunu kısmen yapmayı düşünürken Saadet partisi ise hilafeti getirmeyi hedefledini düşünüyorum)
Bu durumda bu AK-SAADET Partisi 1923 gelen cumhuriyeti temelinden degiştirmeye kalkarsa Ordu Atatürk'ten aldığı mirasa sahip çıkıp el mi koymalı yoksa miiletin hür iradesine razı mı olmalı
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19768 kez
Öncelikle sunu akildan cikarmamak gerek , yok hilafeti getirmekmis yok cumhuriyeti degistirmekmis , seriati getirmekmis falan bu düsünceler bizzat CIA tarafindan asilanip Türkiyeyi parcalamak ve parcalatmak icin kurulan tezgahin birer ürünüdür , ve taseronlari da bu din bezirganlaridir , yani evet diyenler sunu diyor aslinda : Bizim biryerimize rahat batiyor , Türkiyeyi parcalamak icin gelin birseyler yapalim , haa bukadar basit bir oyunu göremeyenler zaten cobanin degneginde güttükleridir , O nedenle käfirden degil Münafik tak korkmak gerek , Harun yahya , CIA ajani fettos gibi serefizler en asagilik Münafiklardir , cünkü agizlar din der gönüllerinde Türkiyeyi yoketmek vardir.
EVET diyecek olanlarin hepsi Türkiye Cumhuriyetinin ve Türklügün düsmanidir , artik bunlarla Ordu mu basa cikar halk mi orasina siz karar verin
EVET diyecek olanlarin hepsi Türkiye Cumhuriyetinin ve Türklügün düsmanidir , artik bunlarla Ordu mu basa cikar halk mi orasina siz karar verin
- yesilaygunes
- Gigabyte2

Bakara süresinin ilk 5 ayeti inananları (müminleri) sonra 2 ayet inanmayanları (kafirleri) sonra bir sürü ayetlerle(17 ayet) İki yüzlüler den (münafıklar) bizlere tanıtırvelociraptor yazdı:Öncelikle käfirden degil Münafik tak korkmak gerek , Harun yahya , CIA ajani fettos gibi serefizler en asagilik Münafiklardir , cünkü agizlar din der gönüllerinde Türkiyeyi yoketmek vardir.
f. gülen, adnan oktar (harun yahya) haydar baş fikir olarak hemen hemen aynıdır hatta üçüz kardeşler diyebiliriz ama birbirlerine kalleştirler(tabi birazcık aralarında far olacaktır o kadarıda olsun dimi
Birbirlerine rakip oldugu için bazen birbirlerine çok agır ithamlarda buluna biliyorlar.
f gülen ile adnan oktar populer oldugu için israile toz kondurmazlar haydar baş şimdilik israili red ediyor tabi gelecek süprizlerle dolu