Birlikte aç Sorunu

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
cyter
Bit
Bit

Birlikte aç Sorunu

Mesaj gönderen cyter »

Resim

Resim

İyi günler arkadaşlar bir süre önce bu sorunla karşılaştım.Bir kac reg dosyası denedim sitenizde bulunan birlikte aç hatalarına göz attım ancak herhengi bir sonuç alamadım.

Gördüğünüz üzere sağ tuş menüm ve birlikte ac kısmı bozulmuş durumda.Ayrıca program sec bölümündeki menüde de gom playerla dosyanın acılmasına ayarladığım halde divxplayer en üstte.Ayrıca dosyada winampla açılmaya hazır durumda gibi gözüküyor.

Bu sorun divxplayer plus yüklemesi yaptıktan sonra meydana geldi.

Ayrıca fotosunu koymadım ancak divx player yükledikten sonra divxplayerla acılmaya ayarlanan video dosyalarımda sağ tuş birlikte ac menüsü tamamen ortadan kalktı.

Sağ tuş menümü resetleyebileceğim yada birlikte aç alanının sorunu giderebileceğim bir program ,reg dosyası gibi birşey varsa yardım edebilen olursa çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 126 kez

Re: Birlikte aç Sorunu

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

divx plus için bir şey diyemiyecem ama winampta o hatayı çok görür oldum bu aralar bence onu kaldırıp aimp kurman daha yararlı ayrıca sen diğer oynatıcıları bile seçsen dahi winamp otomatik kendi seçimli gibi hareket ediyor.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

bu tip inatçı ilişkilendirme sorunları her zaman olabiliyor,creativ element power tools diye bir program işinizi görür.

xp için:
http://files.creativelement.com/cept/Cr ... rTools.exe

kullanımı çok basit.
programı kurun,File Type Doctor.exe yi tıklayın açılan pencereden ilişkilendirmek istediğiniz uzantıyı seçin aşağıya ilişkilendirmek istediğiniz programı ve diğer yerede "open" yazıyorsunuz son olarak "accept"i tıklayın ve işlem tamamdır.

Resim
cyter
Bit
Bit

Mesaj gönderen cyter »

Sorunu çözdüm gibi programları (winamp , klite , gom , divx player ) hepsini kaldırdım regleri temizlettim sorun düzeldi.Tek şey hariç sadece avi dosyalarında aynı problem devam ediyor.Diğer tüm video ses dosyalarında olay düzeldi...

Resim
Örnek mp4 dosyasındaki yukarıdaki resimde problem yok ancak alttakinde birlikte açın üstüne eklenmesi gereken ilk resimdeki yazılar yok ayrıca birlikte açın üstüne geldiğimdede ne programlar nede program sec kısmı cıkmıyor.,
Çift tıklayınca dosya gom da açılıyor ancak diğer kısımlar yok.

Resim

Bu arada cevap yazan arkadaşlara tsk ederim.İkinci msj daki programı da denedim.Reglerle oynayan ve onun haricinde basit toollarla destek sağlayan güzel bir program pakedi.Program seç menüsüne ulaşamayanlara yada dosyaların birlikte çalıştığı dosyaları düzeltemeyenlere yardımcı olabilecek bir program ancak tam benim sorunumu çözmedi benimkisi daha çok sağ tuş menüsü ile ilgili gibi geliyo bana ama böyle bir program olduğunuda öğrenmiş oldum....
teşekkürler ederim...
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Bende Sorun deyince aklıma başka şey geldi :D... Gelenleri şöyle sıralayabilirim :D

Birlikte Aç Program seç te hata veriyorsa

Sağ Tıklamada “Open With Notepad” Bağlamı Çıksın

Dosya uzantilari hakkinda kaynak site

Hızlı Başlat, Quick Lunch Sorunu

Remove Open, Explore and Find from Start Button Right Click *
Remove Open All, Explore All Users from the Start Button Right Click *

Disklerinize çift tıkladığınızda Birlikte Aç uyarisi
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Bu sorunla daha önce bende çok karşılaşmıştım...