windows 7 de 100 mb lık bölüm
- yesilaygunes
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 1 kez
windows 7 de 100 mb lık bölüm
selam arkadaslar :idea: selam sordum.com :)) ben windows 7 işletim sistemini iyi tanıyayım diye baya kurcalıyordum bir baktım z diski diye 100 mb lık çıktı bilgisyarımı her açtıgımda C diski D diski E diski falan var birde Z diski kendiliginden çıktı sanırım windows 7 işletim sistemini kurarken yani format atarken 100 mb lık sistem dosyası görünüyordu yani C diski oluştururken oda kendilinginden oluşuyor
yani neye yarar açıkta kalması sorun olur mu gizlemesini nasıl yaparız
yani neye yarar açıkta kalması sorun olur mu gizlemesini nasıl yaparız
Re: windows 7 de 100 mb lık bölüm
bunun iki üç türlü gizleyebiliriz ama en kolayını anlatayim.
başlat>çalıştır>diskmgmt.msc
sonra çkan pencereden kaldırmak istediğin harddiskini bul üzerine sağ tık>birimi sil>çıkan soruya evet....devam et..., işlem tamamdır.
dikkat:sakın başka harddiske işlem yapma.
başlat>çalıştır>diskmgmt.msc
sonra çkan pencereden kaldırmak istediğin harddiskini bul üzerine sağ tık>birimi sil>çıkan soruya evet....devam et..., işlem tamamdır.
dikkat:sakın başka harddiske işlem yapma.
O siler isen Windows 7 ye giremezsin :D... sen istesende istemesende Windows 7 açlış dosyalarının bazılarını bu kendi ayırdığı 100MB kısma koyuyor. o kısımdan rahatsız oluyor isen gizle ama silme.!!!
sadece bu konu için sıfırdan windows 7 kurdum çünkü acronisden yüklediğimde bu bölüm olmuyor.
windows 100mb lık bölümü oluşturdu, sonra sildim ama mendenin dediği gibi bilgisayar açılmadı bende windows7 cdsini taktım normal yükler gibi açtım ve onarmayı seçtim işlemin sonunda bilgisayar açıldı 100mb lık bölümde gitti.
eğer uğrşmak istemiyorsan denediğim ve hiçbir riski olmayan sürücü harfini kaldır artık bilgisayarımda görünmesin.
diskmgmt.msc>sağ tık>sürücü harfi ve yolu değiştir>kaldır>tamam.
100mb alan yine olacak ama bilgisayarında görünmeyecek.
yada tweakui kullan:
dosyayı aç tweakui.inf dosyasının üzerine sağ tıkla>yükle'yi tıkla,işlem bitince denetim masasında tweakui logasunu göreceksin tıkla>my computer>buradan kaldırmak istediğin sürücüdeki tiki kaldır, b.sayarını kapat aç.

windows 100mb lık bölümü oluşturdu, sonra sildim ama mendenin dediği gibi bilgisayar açılmadı bende windows7 cdsini taktım normal yükler gibi açtım ve onarmayı seçtim işlemin sonunda bilgisayar açıldı 100mb lık bölümde gitti.
eğer uğrşmak istemiyorsan denediğim ve hiçbir riski olmayan sürücü harfini kaldır artık bilgisayarımda görünmesin.
diskmgmt.msc>sağ tık>sürücü harfi ve yolu değiştir>kaldır>tamam.
100mb alan yine olacak ama bilgisayarında görünmeyecek.
yada tweakui kullan:
dosyayı aç tweakui.inf dosyasının üzerine sağ tıkla>yükle'yi tıkla,işlem bitince denetim masasında tweakui logasunu göreceksin tıkla>my computer>buradan kaldırmak istediğin sürücüdeki tiki kaldır, b.sayarını kapat aç.

Kod: Tümünü seç
http://rapidshare.com/files/401656473/tweakui.rar.htmlRe: windows 7 de 100 mb lık bölüm
Metin abi sen acronis kullanıyorsun imkanın ve zamanın olur ise Windows 7 yi universal acronis ile alıp farklı bir donanıma sahip bilgisayarda deneyebilir misin? eğer çalışır ise windows 7 de kurmayız bir sefer kurar günceller klonlarız :D...
eğer dener isen sonucu bana özelden yazar mısın?
eğer dener isen sonucu bana özelden yazar mısın?
tamam üniversal var denerim hatta bu gün deneyebilirim.
ayrıca acronis11 home edition ile aldığım tüm imajları değişik makinalara yüklüyorum,yani benim bu devamlı yaptığım şey.
evde üç bilgisayar var bir dizüstü iki normal, birinin imajını düğerine atıyorum sorunsuz açılıyor.
harici harddiskimde bütün windows sürümleri var gittiğim yede bazan bunları kullanıyorum, sen birkere dene olduğunu göreceksin.
ayrıca acronis11 home edition ile aldığım tüm imajları değişik makinalara yüklüyorum,yani benim bu devamlı yaptığım şey.
evde üç bilgisayar var bir dizüstü iki normal, birinin imajını düğerine atıyorum sorunsuz açılıyor.
harici harddiskimde bütün windows sürümleri var gittiğim yede bazan bunları kullanıyorum, sen birkere dene olduğunu göreceksin.
Metin Abi, İlginden dolayı teşekkür ederim Ben zamanında Acronis True Image Echo Enterprise nun Universal sürümü ile denedim. Fakat benim işlemini yaptığım Bilgisayarlar tek çekirdekli ve WinXp denemiştim. GEnelde tek çekirdekli işlemcilere attığımda çalışıyor tek sorun imajı atmayı kursam tanımadığı sürücü kalmıyordu. ama kurduğum zaman tanımadığı driver çıkıyordu. Ama çift çekirdekli işlemcilerde ise bilgisayar tam oturum açılır gibi oluyor reset atıyordu. Acaba Windows 7 böyle bir kopyalama ( klonama koruması var mı?) yoksa süper bir sefer kurar günceller paso DVD den imajı atarım.
10. sürüme kadar o hataları bende alıyordum hele 9. sürümü tam problem yumağıydı ama 11 de bu sorunu inan hiç almadım, sadece amd ve intel farkı olursa iki üç defa açılıp kapanmadan sonra düzeliyor, yada hiç açılmıyor :) .
netliğe kavuşması açısından Windows XP işletim sistemini kursam Universal Acronis ile yedek alsam. (ama ben her zaman dos üzerinde alıyorum). Başka bir donanıma yükler isem sıkıtın tı olur mu? yoksa senin bu çalışman Windows 7 üzerine mi?
vista,server2008 ve windows7 de sorunsuzca uyguluyorum ve acronis11 home ile yapıyorum.
xpde hiç denemedim ama bana biraz müsaade edersen sanalda kurup ana makinama aktarır sonucu yazarım.
xpde hiç denemedim ama bana biraz müsaade edersen sanalda kurup ana makinama aktarır sonucu yazarım.
şu anda sanala xp pro yükledim ve imajını alıyorum az sonra aynı imajı ana makinama kopyalıyacağım.
Edit: resimler geçersiz diye silindi
Edit: resimler geçersiz diye silindi
inşallah yüklemesi sırasında
1- herhangi bir uyarı vermerz
2 - yükledikten sonra sıfır kurulum yapmış gibi donanımı tanır
3- Kasma yapmaz inşallah :D...
4- en kötüsü açılır gibi yapıp reset atmasın.....
Dört gözle bekliyorum...
unutmadan metin abi admin olunca Arka arkaya mesaj yazabiliyorsun :idea: :idea:
1- herhangi bir uyarı vermerz
2 - yükledikten sonra sıfır kurulum yapmış gibi donanımı tanır
3- Kasma yapmaz inşallah :D...
4- en kötüsü açılır gibi yapıp reset atmasın.....
Dört gözle bekliyorum...
unutmadan metin abi admin olunca Arka arkaya mesaj yazabiliyorsun :idea: :idea:
arka arkaya konuyu güncelleme açısından bazan yazılabiliyor, şöyle izah edeyim eğer yeni birşey varsa ve "yeni mesajlar"ı tıklayanın mutlaka görmesi gerekiyorsa yani başlığı canlandıracaksa altına yazılabilir, ama yazılan şey kimse okumadan birkaç dakika arayla ve birazda gereksizse flood olarak kabul görüyor. :wink:
gelelim saadete maalesef xpde bu iş olmuyor aynen dediğin gibi açılır gibi yapıyor hooop reset.
yarın xp yi başka bilgisayardan alıp yine deneyeceğim, yılmak yok. :)
gelelim saadete maalesef xpde bu iş olmuyor aynen dediğin gibi açılır gibi yapıyor hooop reset.
yarın xp yi başka bilgisayardan alıp yine deneyeceğim, yılmak yok. :)
ben birde Xp işletim sisteminin Aynı özellikte bilgisayarlara kopyalanması için kendi cd si içinde bir program vardır. Onunla yaptım.
programı çalıştırıp sonra bilgisayarı kapattım Universal Acronis ile yedek aldım ondaki sorun ise donanım tanımada yaşanıyordu. Hiç bir donımamı tanımadığı için atlayıp diğeri geçmiyor
tanımaya çalışıp duruyordu. Dolayısıyla Klavye ve mouse kullanamıyordum.
Buraya bakar isen sana yardımcı olur abi
programı çalıştırıp sonra bilgisayarı kapattım Universal Acronis ile yedek aldım ondaki sorun ise donanım tanımada yaşanıyordu. Hiç bir donımamı tanımadığı için atlayıp diğeri geçmiyor
tanımaya çalışıp duruyordu. Dolayısıyla Klavye ve mouse kullanamıyordum.
Buraya bakar isen sana yardımcı olur abi
Kod: Tümünü seç
http://www.vernalex.com/guides/sysprep/video.shtmlRe: windows 7 de 100 mb lık bölüm
dediğin olayıda benim diğer asus anakartlı bilgisayardan imajı aıp gigabyte marka anakartlı b.sayara kurarken yaşadım,asusdan imaj aldım bu bilgisayara aktardım sorunsuz kuruldu ama açıldıktan sonra wirelles mausu ve klavyeyi yükleme anında takıldı ilerlemedi bende kablolu taktım ve ilk resetten sonra sistem kuruldu sadece lan kartı için cd istedi gösterdim ve oldu.
ilginç birşey, aynı makinanın sanalından alınan olmuyor ama hiç alakasız tek donanımı bile uymayan başka bir sistemin imajı(biraz uğraştırsada)oluyor.
sistem aktarma olayı xp de var (sysprep) ve başarılı ama normal kullanıcılar "şunu şuraya yazın şuna tıklayıp kulağınızı sol elle tutarken sağ ellede topuğunuzu kaşıyın" v.s. gibi insanı bayan şeyleri sevmiyor.
http://support.microsoft.com/kb/298491/tr
ve bu yüzden normal kullanıcılara cazip gelmiyor biraz bu konulara aşina olan birisi acronis gibi pratik bir şey arıyor.
bu denemelerimden çıkardığım sonuç şu:
demekki acronis imajının xp'de tutup tutmaması tamamen şans işi.
ilginç birşey, aynı makinanın sanalından alınan olmuyor ama hiç alakasız tek donanımı bile uymayan başka bir sistemin imajı(biraz uğraştırsada)oluyor.
sistem aktarma olayı xp de var (sysprep) ve başarılı ama normal kullanıcılar "şunu şuraya yazın şuna tıklayıp kulağınızı sol elle tutarken sağ ellede topuğunuzu kaşıyın" v.s. gibi insanı bayan şeyleri sevmiyor.
http://support.microsoft.com/kb/298491/tr
ve bu yüzden normal kullanıcılara cazip gelmiyor biraz bu konulara aşina olan birisi acronis gibi pratik bir şey arıyor.
bu denemelerimden çıkardığım sonuç şu:
demekki acronis imajının xp'de tutup tutmaması tamamen şans işi.