Yeni Ubuntu çok iddialı; İndirin!

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Yeni Ubuntu çok iddialı; İndirin!

Mesaj gönderen uçs »

Resim

Yeni Ubuntu beta'sı indirmeye açık.

Çok farklı bir Ubuntu iddiası ile hazırlanan Ubuntu 10.04'ün ilk betası hazır. İndirin, deneyin!

Daha önceki haberimizde arayüzü değişen yeni Ubuntu sürümü olan 10.04'ün yolda olduğunu sizlere duyurmuştuk.

Bu yeni Ubuntu'nun halka açık beta 1 sürümü sonunda indirmeye açıldı. Debian GNU/Linux üzerine kurulu bu beta paketinde yeni güncellenen Linux 2.6.32 kernel'i ve yeni özelikler var.

Bunlardan ilki olan GNOME 2.3 ile geliştiriciler ve sıradan kullanıcılar daha iyi masaüstü, yazılım ver veri yönetim özelliklerine kavuşuyor. Bu sürümde gelen Mozilla'nın varsayılan arama motoru Yahoo!

KDE SC 4.4 en son beta sürümüyle birlikte gelecek ve geliştirici araçları, oyunlar, multimedya, ofis uygulamaları, araçlar ve daha fazlasını içerecek.

İşte indirme bağlantısı

Açık kaynak nVidia sürücüleri de kullanıcılara donanım hızlandırmalı 2D grafikler sunuyor.

Twitter, Facebook gibi sosyal ağlar için de entegre özellikler dikkat çekiyor. MeMenu panelinden erişilen bu özellikler sayesinde hepsini birden takip edebilirsiniz.

Ama en önemlisi daha hızlı açılan bir sistem, uyku modundan daha hızlı uyanış ve tepeden tırnağa değişen şık bir görünüm. Yeni temalar arasında yepyeni duvar kağıtları ve ikonlar ile Ambiance ve Radiance temaları dikkat çekiyor.

Download: Ubuntu 10.04 beta1
http://www.ubuntu.com/testing/lucid/beta1#Download

CHIP Online
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Re: Yeni Ubuntu çok iddialı; İndirin!

Mesaj gönderen modestus »

tek tıkla program kurulabiliyormu,beğenmediğim programların yerine tek tıkla alternatiflerini kurabilecekmiyim??
yoksa önceki sürümler gibi konsoldan komutlar girerek birşeyler yapılıyorsa windows2a ulaşmak için daha çok beklerler.
Kullanıcı avatarı
slayer
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen slayer »

Windows'a ulaşmak? Bu konuda 4 gün bile tartışabilirim...

Windows'ta tek tıkla program kurulabiliyormu? Benim bildiğim kadarıyla bazen 4-5 bazende 8-10 tık yapmanız gerekiyor.
Eğerki problem tık sayısı ise, evet ubuntu ve türevlerinde synaptic ve Software Center arabirimleriyle 2 veya 3 tıklamayla program kurabilir veya kaldırabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Cem UĞUR
Bit
Bit

Mesaj gönderen Cem UĞUR »

Bir önceki konuda yaptığım yorum gibi burada da paylaşmak istedim.
Linux' u ben daha çok başarılı buluyorum. Performans açısından Linux, daha hafif ve daha iyi. Program açarken, bilgisayar açarken ve yahutta sık sık Windows' ta bulunan hataları, raporları bu işletim sisteminde göremiyorsunuz. Bu yönden daha bir çok avantajı var. Dünyaca ünlü Hacker' lar Microsoft ürünlerine kafayı takmış durumdalar ve sürekli bunların üzerinde çalışıyorlar. Özellikle XP işletim sistemi hackerların baş bilgi kaynağı. XP' de o kadar çok açık yakaladılar ki hiç anlamayacağın durumda bile bilgisayarında en güvenli antivirüs programları bile hackerların oluşturup, XP' ye internet aracılığıyla kişisel pclere virüs sızdırması çok kolaylaştı. Vista da denediler ama başarılı olamadılar. Win 7 zaten kırılmaz bir işletim sistemi. Ancak Linux Üniversiteli öğrencinin yapmış olduğu açık kaynak kodlu işletim sistemi. Özellike bankalarda önemli şirketlerde Linux, Ubuntu gibi işletim sistemleri kullanılmakta. Çünkü açığı yok !

XP, Vista, Win7' nin desteklediği programların yarısını Ubuntu malesef desteklemiyor.

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön