WinRAR kullananlar; dikkat!

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

WinRAR kullananlar; dikkat!

Mesaj gönderen uçs »

Resim

WinRAR ya da WinZIP hayatı kolaylaştırıyor; ama işin bir de karanlık yönü olduğunu biliyor musunuz?

Black Hat güvenlik konferansında, .zip ya da .rar gibi uzantılara sahip arşiv dosyalarında yer alan tehlikeli yazılımlar hakkında gerçekler açıklandı.

Araştırmacılar, geniş kullanıma sahip arşiv dosyalarının içinde yer alan zararlıların çoğunun anti-virüs yazılımı tarafından tespit edilmediğini gösterdi.

Güvenlik yazılımları gelen dosyaların uzantılarına bakarak tespit yaptıklarında, exe gibi çalışan virüsleri tespit etseler de bu arşiv dosyalarını atlayabiliyor.

Yazılımlar tespit konusunda gelişse de farklı arşiv formatlarını değiştirerek hala zararlı yazılım ve gizli mesaj aktarmak mümkün. Güvenlik araştırmacıları sistemlerdeki bugları sergilemekle kalmadı, bu durumun düzeltilmesi için arşiv yazılımı geliştiricileri ile güvenlik yazılımı geliştiricilerinin bir arada çalışması gerektiğini aktardılar.

CHIP Online
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Re: WinRAR kullananlar; dikkat!

Mesaj gönderen modestus »

ben o yüzden tüm ilaçları rarlı bulundururum, antivirüsler rarlı dosyaları es geçiyor.
Kullanıcı avatarı
diceratops
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen diceratops »

Ben rardan çıkardıktan sonra taratırım.Eğer şüphelendiğim bir şey ise virüstotal'den taratırım.
Kullanıcı avatarı
myami
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen myami »

kimin bilgisayarinda winrar yokki ? Bu arada rar olsun, zip olsun, falan filan olsun antivir kaçirmiyor.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

özel taramalarda hemen hemen hepsi arşiv dosyalarını arayabiliyor bu ayarlarla ilgili. Normalde çoğu koruma konumunda bakmıyor yani virüs taşıyan rarlı dosyayı bir siteden çektiğinizde a.v. direk silmeye biliyor ama elle tara dediğinizde kesin bulması lazım. ben rarlı dosyalarıma dokunulmasını istemediğim için avastın ayarını hep normalde tututorum oda arşiv dosyalarına bakmadığı için silmiyor ama elle tarattırdığımda içindekini anında bulup siliyor.

gerçek korumada arşivede baksın istersem bir iki değişiklikle ve "tüm dosyalar" seçeneğiyle her dosyayı tek,tek arar ama bu sefer hem açılış uzar hemde arka planda sürekli çalışır.

alttaki test dosyalarını tek,tek .txt dosyasına kopyalayın ve rarlayın (şifrelemeden) sonrada tarattırın rarın içinde bulamazsa a.v.ünüzü değiştirin.

bunu deneyin:

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

sonra bunu deneyin:

format c:/q/autotest
Ali Fuat
Bit
Bit

Mesaj gönderen Ali Fuat »

C.r.a.c.k ve Patch'leri korumak için zipleyip şifreliyorum ne yapayım bunların kaderi bu virüs yazılımı yoksa siliyor :)

Bende kaspersky 2010 kullanıyorum ama dediğim gibi pat.c.h ve ilaçli dosyalarda çıkıyor bunlara güvendiğim için es geçiyorum

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön