PC açılırken CMOS checksum error Defaults loaded yazıyor
- Zaur
- Megabyte4

- Teşekkür etti: 7 kez
- İletişim:
Re: PC açılırken CMOS checksum error Defaults loaded yazıyor
Sinirlenme dostum seni kıracağıma kasanı kırarım amma bir çok kişi söylüyor ki pili değişdikdede sorun çözülmüyor bu yüzden önce başka çareleri denedim ki belki düzelir ama nafile.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19826 kez
arasira yanlis anlamalar olur kalp kirmak kolaydir ,kazanmak ise cok zor , egerki brbirimize karsi anlyisli olabilirsek en büyük kazanc budur
kızmadım sadece anlık tepki gösterdim.. :)
zaur verdiğin bütün ipuçları olayı pile götürüyor..
zaur verdiğin bütün ipuçları olayı pile götürüyor..
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Arkadaşlar saat ve zaman ayarları pil ile değilde net üzerinden güncelleştirme yapılamazmı?
saat ayarını zaten pille yapmıyoruz, ayarların sıfırlanmaması için bios entegresi elektriksiz kalmaması lazım,pil bitikse bilgisayar kapandığında bios yapılan ayarı tutamaz ve bunu kullanıcıya bildirir.her kapanıştan sonra tekrar ayar yapmak ve hafızay almak gerekir.
internetten ayar imkansız.
Arkadaşım dükkanında Xp yada Win7 kurar iken eski klavyeleri kullandığım zaman bu sorun ile çok karşılaşıyordum. Bilgisayarına başka bir klavye ve mouse (Fare) takarak deneyebilir misin?
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Anlayamadım lütfen biraz açarmısın?mendenn yazdı:Arkadaşım dükkanında Xp yada Win7 kurar iken eski klavyeleri kullandığım zaman bu sorun ile çok karşılaşıyordum. Bilgisayarına başka bir klavye ve mouse (Fare) takarak deneyebilir misin?
Peki bu nasıl oluyor?modestus yazdı:saat ayarını zaten pille yapmıyoruz, ayarların sıfırlanmaması için bios entegresi elektriksiz kalmaması lazım,pil bitikse bilgisayar kapandığında bios yapılan ayarı tutamaz ve bunu kullanıcıya bildirir.her kapanıştan sonra tekrar ayar yapmak ve hafızay almak gerekir.

konunun hiçbir yerinde windows zaman ayarından bahsetmediğimiz için hep o yönde açıklama yapılıyor.
windows zaman ayarı tamamen farklı windowsda biosu olçü alıyor yani bios ayarı ileri veya geriyse windowsda buna uymaya çalışacaktır o yüzden sen windows zaman ayarını değilde önce bios zaman ayarını kontrol et normalse sonra windowsu ayarla, yani ana zaman ayarı oradan bakılmaz.
windows zaman ayarı tamamen farklı windowsda biosu olçü alıyor yani bios ayarı ileri veya geriyse windowsda buna uymaya çalışacaktır o yüzden sen windows zaman ayarını değilde önce bios zaman ayarını kontrol et normalse sonra windowsu ayarla, yani ana zaman ayarı oradan bakılmaz.
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Şimdi ben zaman ayarın biostan düzeltsem sorun çözülürmü?
baştan beri sana onu anlatmaya çalıştık senin sorunun biosdan.
biosdan saat ayarını düzelt sonra bilgisayarı kapat aç, hatta elektrik fişini çek yarım saat bekle sonra tekrar tak çalıştır bios saatine bak eğer saat yine eski haline geldiyse pili değiştir.
biosdan saat ayarını düzelt sonra bilgisayarı kapat aç, hatta elektrik fişini çek yarım saat bekle sonra tekrar tak çalıştır bios saatine bak eğer saat yine eski haline geldiyse pili değiştir.
Bilgisayara klavye bağlı olmadığında o hatayı verebiliyor. Ama klavyem takılı diyebilirsin belki sorun olmuş olabilir. o yüzden başka bir klavye ile denemeni istedim.
Ama anlatımlara bakılır ise senin sorun pilden görünüyor. Bios pilini saat tamiri yapan yerlerden, büyük mağzaların pil reyonlarından yada elektronik malzeme satan yerlerde bulabilirsin... fiyatı ortalama 2.5 TL ile 5 TL arasında.
Ama anlatımlara bakılır ise senin sorun pilden görünüyor. Bios pilini saat tamiri yapan yerlerden, büyük mağzaların pil reyonlarından yada elektronik malzeme satan yerlerde bulabilirsin... fiyatı ortalama 2.5 TL ile 5 TL arasında.
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Cevaplarınız üçün teşekkürler, sorun kesin olarak pildendir ama konuya yeniden dönmeyimin sebebi bu zaman ayarların belki registryden ayarlama yaparak pc nete bağlandığı an buradakıveya başka bir siteden güncelleme yapmakdı.