Layout Table ve Layout cell Dreamweaver da aktif değil

Web tasarım, Web Programlama ve script dilleri konuları buraya
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Layout Table ve Layout cell Dreamweaver da aktif değil

Mesaj gönderen Mendenn »

Layout Table ve Layout cell Dreamweaver CS3 ve CS4 sürümlerinde aktif değil. Bu nasıl aktif edebilirim. Dreamweaver 8.0.2 de aktif... Layout Table ile web içeriğini düzenlemek daha pratik oluyor. o yüzden son sürümlerinde nasıl aktif edeceğimi bulamadım. Bu işte deneyimim yok , anlatan olur ise açık ve net şekilde anlatabilir mi?

Resim
Resim

Dreamweaver CS3
Resim
Resim

Dreamweaver CS4

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Re: Layout Table ve Layout cell Dreamweaver da aktif değil

Mesaj gönderen AykutT »

DW 8 milattan önceden kalma bir program olduğu için tablo mantığı ile çalışır. Ama CS3 ve CS4 sürümlerini sağlıklı kullanabilmek için CSS bilmek şarttır. Eğer CSS kullanmayı bilmiyorsanız, tablo içindeki nesneleri temizleyip AP Div objesi yaratarak istediğiniz yere yazılar, resimler ekleyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Diyelim sayfayı dizan ettim ama en yere bişey eklemek istiyorum ama DW 8 te en üst yere geçip entere bastığımda bütün nesnelerin bir satır kayıyor. ama CS4 te Divler ile tasarladığımdan dolayı nesneler bir satır aşağı kaymıyor. Nesnelerin hepsinin bir satır aşağa kaymasını nasıl sağlarım...
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Resimle anlatırsanız ne demek istediğinizi yardımcı olabilirim. Şu anlattığınız şekilde bir şey anlamadım.
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

diyelim bir word belgesinde yazıyorsunuz. Ama yazdığınız satırın üst satırlarına başka bişey ekleyeceksiniz, ne yaparız? Yazıların en noktasına geçer Enter ile yazılanları bir alt satıra atarız. DW 8 de tablo ile yaptığımız zaman body içinde yazıların üzerinde enter ladığım zaman yaptıklarım birer satır aşağıya kayıyor. Ama Cs4 te ise Div yaptığım için Div ler hep sabit bir yerde kalıyor.
Kısacası birşey eklemek istediğim zaman bir yere, eklemen istediğim noktadaki nesneleri word yazıyı aşağıya alır gibi bir satır yada belli bir mesafe aşağıya çekme şansım var mı?
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Doğrudur, div'leri ekler eklemez satır atlayamazsınız. Çünkü tablolarla aynı mantıkla çalışmazlar. Tablolarda, deyim yerindeyse bir kutucuk açar, içine resim, yazı, vb atarsınız, işiniz biter. Div etiketi ise daha çok CSS bilgisi gerektiren ve site üzerindeki belli bir grubu ve içindeki objeleri dizmek ve bunları stillendirmek için kullanılır. Örneğin sitenin en üst kısmında yer alan menüler, logo, banner, vb objeleri bir grupta toplamak için div id="header" adlı asıl belirteci açar, içine menüleri, logoyu, banner'ı doldurur, stil özelliklerini ayarlar, bütün elementleri doldurunca </div> etikleti ile kapatırsınız. Burada div etiketi için CSS dosyasında yapacağınız stil ayarları, içindeki elementler için özel olarak bir stil belirtmediğiniz sürece, içindeki bütün elementlere uygulanır. Sitenin boyutunu şişirmek yerine, tek bir kod ile bütün elementlerin ayarlarını yapmış olursunuz.

Sizin burada 2 tane yol önerebilirim.

- Div'i ekledikten sonra, bu div için Dreamweaver'da CSS Div element ayar kısmından yada kendiniz elle kodu girerek piksel cinsinden boyutlarını ayarlayarak genişletmek.

- Üst mesajımda da belirttiğim gibi bir AP Div ekleyerek, boyutunu ve yerini istediğiniz gibi mouse ile değiştirerek içine istediğinizi eklemek.
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Bilgileriniz için teşşekkürler. Bir hevesle site yapmak için müsait olduğumda uğraşıyorum. Siz müsait olduğunuz TeamViewer 5 program ile bağlanıp bilgisayarıma bağlanıp bir iki örnek yapar mısınız?

DW CS4 ilgili videolar var. Ben indiriyorum. istek olur ise Upload ederim.

Kod: Tümünü seç

http://www.onlinevideoegitim.com/setDetay.php?setId=3
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Bu tarz şeylerle uğraşacak zamanım yok malesef. Ama ikimizin de bu kadar uğraşmasına gerek yok. İkinci yazdığım yöntem çok işinize yarayacaktır. Sadece tablo içine bir Ap Div sürükleyip şekil verin. Eğer içindeki elemente stil vermekte zorlanırsanız, yazın buraya, yardımcı olmaya çalışayım.