Hard Disk e konulan şifreyi kaldırma Remove Hdd password

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Hard Disk e konulan şifreyi kaldırma Remove Hdd password

Mesaj gönderen Mendenn »

Toshiba marka bir bilgisayardaki Hdd şifrelenmişti. Muhtemelen küçük çocukları bilmediği programları kurup denemişler ve sonunda Hdd şifrelenmiş. Açılıştı Post ekranı geçer geçmez şifre istiyor ve 3 sefer yanlış girdin mi de bilgisayar kendini kapatıyor. Biostan şifrelendiğide gözkür.
Denediğim yöntem:
-------------------------------------------------------------------------------
1- Bios Pilini söktüm belki olur diye ama olmadı.
------------------------------------------------------------------------------
2- ATAPWD 1.2: Hard Disk Password Utility. (Hirens Boot Cd nin içinde var). Bu program Hdd görüyor fakat şifreyi ayarlamak için Master Kodu istiyor. Neyin nesi bu kod onuda anlamadım.
Lakin bunda danda bişey çıkmadı.

Resim

3- UnLock Hdd bu programda süper çalışıyor ama tam son noktaya geldi Code istiyor :D... Beleş görünümlü ücretli bir program Hdd nin boyutuna göre iki dolardan başlıyor :D ... internete bağlı olmak şart.

4-AFF Repair Station Buda UnLock Hdd ile aynı Paralı. bu da olmadı. internete bağlı olmak şart.

5- MHD3 adlı bir program var. Tam deneyecektim. Arkadaşın dükkanında elektrik gitti. Deneyince sonucu yazacam.

Resim

Kullanımı Kolay, Boot CD yada BOOT Diskete programı at. Dos ekranında iken çalıştır. HDD hangi kanala Takılı ise seç 2 dak ile 3 dak arasında şifre kırılıyormuş...
Not: programı indirir iseniz Zipten çıkarın ve kullanım sonra HDD deki veriler kayıp oluyor.

6- Linux unlock

For those of us using Linux, we have written an isd200 driver patch for unlocking the disk. This modified driver will automatically unlock the disk when you connect your Archos via USB, so you don't have to do anything special. Apply the patch to a 2.4.18 linux kernel tree.
diyelim ben Linux kurdum ? Bunu Linux un neresine atmalıyım?
7- There is also a program for win32, ArchosUnlock.exe, that creates a linux boot disk with the below mentioned patched isd200 driver.
Bu program windows altında 6. sırada bahsedilen patch lenen isd200 driver linux boot diski oluşturyor.

8- Victoria
Win32 application and is designed for Windows NT (2000, XP). In Windows 9 x and Me some features may work more slowly.
Winodws uygulamasıdır. Bazı özellikleri windows altında yavaş çalışabilir.

9- Joe's KeyMaker 9 USB PRO ücretli

10- Çeşitli Cihazlar bu şifre kırma için

Sizin tavsiye ve önerileriniz var mı? Program yada başka bir yöntem.?
En son Mendenn tarafından 13 Mar 2010, 01:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19700 kez

Re: Hard Disk e konulan şifreyi kaldırma Remove Hdd password

Mesaj gönderen velociraptor »

benim bildigim (ki benim basima gelmedi) hicbir olayda HDD e konulan sifreleri cözen ne birine nede bir programa rastladim , bol sanslar:
viewtopic.php?p=238193#p238193
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 126 kez

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

bios setup şifresi kurulan bir pcnin kırılması için bios sürümünü güncellemen gerekli bu zor ve kayıpların için kolay değil her bios tutacak diye bir şey de yok yada bios entegresini söküp yeni takmanız lazım ki bu da çok zor,toshiba yetkili servisini arayıp ne yapacağınızı sorun öğrenin.
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

yanlış anladınız sorunum bios ile alakalı değil. Bios şifrelense pili çıkarmak sorunumu çözer ama HDD şifrelenmiş şifre girilmez ise HDD açılmıyor... Zaten verdiğim yöntemlerde ona yönelik. HDD yi başka makinaya taktım şifreli olduğun bilgisayarlar görmüyor. Bu şifreleme olayı şu imiş; HDD şifreleme yapar iken İşlem Chip ini şifreliyor ve açmak için şifre şart başka makinalarda bile açılmaz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

HDD sifrelemeyi hickimseye önermem , bazen dogru sifreyi girseniz bile acmiyormus (birkac vakada o sekildeydi)
Kullanıcı avatarı
Mendenn
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen Mendenn »

Bu gün arkadaşın dükkanında deme yaptım fakat şu kanıya vardım. Kullanılan programında o donanıma uygun olması gerekiyor. Dün programlar Şifreli HDD yi görüyordu sabah sahibi gelip bilgisayarını almış. Bende başka bilgisayarda denedim. Program HDD yi görmedi. Elbet gören bir donanım bulurum. Bu arada ATAPWD 1.2: Hard Disk Password Utility adlı program şifreyi kırmak için değil, bilenen şifre ile şifreyi kaldırmak içindir onu öğrendim :D...

Bu arada Victoria Pogramın ana sayfasını buldum. Eski sürümü hdd görmiyebiliyor. Ama yeni sürüm görüyor. uygun zamanda onuda deneyecem...

Victoria Programının Ana Sayfası dır. Site Rusca bende sağa sola tıklayarak programın yeni sürümü olduğunu buldum. Yoksa Ruscam yok :D.. olsa idi programın son sürümünü bugün kullanabilirdim. :D...
Programın Son sürümü: betadır ona göre...
Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

sana güveniyoruz mendenn , b konudaki arastirmalarin umarim sonuc verir

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön