Intel'de sahte işlemci şoku

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7801
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:06
cinsiyet: Erkek

Intel'de sahte işlemci şoku

Mesaj gönderen uçs »

Resim

İnternet ortamında satılan Intel Core i7 920 markalı bazı işlemcilerin sahte olduğu belirlendi.

Intel Türkiye Teknik Müdürü Cemal Kayacan, konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet ortamında bilgisayar ürünleri satan Newegg.com internet sitesi üzerinden, Intel Core i7 920 markalı taklit ürünlerin satıldığının tespit edildiğini bildirdi.

Yapılan incelemede bu ürünlerden alan az sayıdaki son kullanıcının işlemcilerinin taklit olduğunun görüldüğünü belirten Kayacan, şunları kaydetti:

''Bu ürünler herhangi bir şekilde Intel tarafından üretilen numune ya da demo ürünler değildir.

Intel, ürünlerin çalışmayan ve taklit işlemciler olduğu konusunda Newegg'le bağlantıya geçmiş, Newegg sitesi de mağdur kullanıcıların işlemcilerinin gerçek işlemcilerle değiştirilmesi için çalışmaktadır.

Intel olarak taklit işlemcilerin sayısını belirlemeye çalışıyoruz. Intel, taklit işlemcileri incelemek için örneklerini edinmekte, inceleme tamamlanana kadar söylenebilecek şey, göründüğü kadarıyla kutu içeriğindeki her şeyin sahte olduğu.''

-NASIL ORTAYA ÇIKTI-

Olay, sahte işlemcilerden birini edinen kullanıcının, yaşadığı olayı bir forum sitesine yazmasıyla ortaya çıktı.

Kullanıcı, kutu içerisinden sahte işlemci, fan ve boş sayfalardan oluşan kullanma kılavuzu çıktığını raporladı. Bu kişi, kutu üzerindeki etikette 'socket' kelimesinin 'sochet' olarak yazıldığını da fark etti.

Olayın ortaya çıkması ile birlikte gözler, her türlü cihazın taklidini üretebilen Çinli firmalara çevrildi.

veteknoloji
Cevapla

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön