Linux hakkında bilgi istiyorum lütfen
- seherinyeli
- Byte4

Linux hakkında bilgi istiyorum lütfen
Selam sevgili arkadaşlar Linux u hiç kullanmadım ondan biraz bahsetmenizi istiyorum nasıl her konuda her proğramdan randıman alınıyormu yani windows gibi veya windows a yakın her şeyi tanıyormu birde linux la pardus nasıl acaba hangisini tavsiye edersiniz cevabınızı bekliyorum saygılar sunuyorum
Not: bildiğim kadarı ile bu ikisini download etmek yasal galibe doğrumu
Not: bildiğim kadarı ile bu ikisini download etmek yasal galibe doğrumu
Re: Linux hakkında bilgi istiyorum lütfen
sadece mevcut programları kullanmak istiyorsan linux kur ama windowsdaki gibi "o programı beğenmedim başka varmı" deme şansın hemen,hemen yok gibi interneti araştırırsan linux programlarının windowsdaki gibi tek tıkla kurulmadığını görürsün ve bazı şeyleri konsoldan yazarak halletmek zorundasın.
ayrıca çöktüğü zaman Allaha yalvarmaktan başka çaren yok.
ben birkaç defa denedim çökmeler oldu(kapatıldıktan sonra siyah ekranda hata yazısı verdi ve açılmadı) hatalar verdi hemen sildim.
az vaktin ve gür saçların varsa kesinlikle tavsiye etmem.
ayrıca çöktüğü zaman Allaha yalvarmaktan başka çaren yok.
ben birkaç defa denedim çökmeler oldu(kapatıldıktan sonra siyah ekranda hata yazısı verdi ve açılmadı) hatalar verdi hemen sildim.
az vaktin ve gür saçların varsa kesinlikle tavsiye etmem.
- seherinyeli
- Byte4

Hocam teşekkürler hiç saç yok tam üstüne bastınız tavsiyeniz için teşekkürde pardustan bahsetmemişiniz bilginiz yokmu
pardusda kurdum linux bilenler için tercih sebebi olabilir ama bilmeyenler için hepsi bir.
- seherinyeli
- Byte4

özel bir sebebin yoksa ve linux öğrenme isteğiyle yanıp tutuşmuyorsan windowsa devam et.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21139 kez
berlin teknik universitesine baslayacagim , informatik (yani bilgisayar) dersim taninmadi , neyse dedim derslere girip veririm , öyle ya hevesimde var , ilk dönem (6 aylik süre) Unix , java vs var ,Unix e bir gectik aman allahim dedim usta bu ne yaa , ben unixte bir islem yapana kadar yemin ediyorum windowsta uzaya füze yollarim , bir sogudum bu unix ve onun türevi Linux tan , küfür ede ede tüm derslere girdim , sevmedigim icin de dersi zar zor verdim , birdaha da elimi unix türevi hicbirseye sürmedim , gerci su anki Linuxlarin windowstan pek bir farki yok gibi
- seherinyeli
- Byte4

hayır hocam öğrenme yanıp tutuşma falan yok ta malümünüz bu zıkkım lar windos yani pahalı kopyasından da korktuğumuz için anlarsınızya...
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21139 kez
bence denemeden asla karar verme , yani bos bir vaktinde kur bir linux kendin tecrübe et derim
- N2O
- Megabyte2

öncelikle pardusu geçin... yeni sürümleirnde de hiçbirşeyi kolaylaştırmadılar. hiç beğenmedim.
ama ubuntu'ya gelelim. şu anda bende 10.04 (en son) sürümü var. programlar artık tek tıkla yükleniyor, her şey çok kolaylaşmış, arayüz süper valla çok beğendim kesinlikle denemenizde fayda var... tabi yanında her zaman windows gerekli ama ben tavsiye ediyorum
ama ubuntu'ya gelelim. şu anda bende 10.04 (en son) sürümü var. programlar artık tek tıkla yükleniyor, her şey çok kolaylaşmış, arayüz süper valla çok beğendim kesinlikle denemenizde fayda var... tabi yanında her zaman windows gerekli ama ben tavsiye ediyorum
- yesilaygunes
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 1 kez
Kod: Tümünü seç
http://rapidshare.com/files/302469414/PCnet_Pardus_Gorsel_Egitim_Tuerk_e.rar