Windows 7 HDD Doldurma Çılgınlığı

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
nejdet54
Byte2
Byte2

Windows 7 HDD Doldurma Çılgınlığı

Mesaj gönderen nejdet54 »

Sana Yakışmadı Windows 7

Windows 7 final sürümünü kullandım ve yükledim. Sistem gayet güzel ve stabil çalışıyordu.Daha öncede belirtmiş olduğum gibi bana göre 2 önemli sorun düzelmemiş.1-Proğram Uyumluluğu (Xp Mode Deskteklemeyen Cpular için önemli sorun) 2-Windows Vista/7 Disk doldurma çılgınlığı (winsxs)

C:\Windows\Winsxs dosyası gün geçtikçe şişiyor. XP de 20-50 MB olan dosya boyutu Vista ve Windows 7 de aşırı şişmelere 4-16 GB arasında büyüme gösteriyor. Dosyaları sileyim dedim ama sonucu hüsran oldu Windows 7 çöktü.
Resim

Nedir Bu Winsxs : WinSxS Windows Side-by stand-Side denilen ve Windows bileşenleri, Dinamik Bağlantı Kütüphaneler (DLL Cehennemi) ile yapılandırma sorunlarını azaltmak için inşa sürümlerini depolamak için kullanılır.Yani windowsun yedekleme deposu kısaca

Peki Dosyaları nasıl temizleyeceğiz birkaç Öneri (Sistem yedeklemeyi unutmayın benim gibi win 7 çökebilir)

1 - Adım : http://windowshelp.microsoft.com/Window ... 91055.mspx
2 - Adım : http://windowshelp.microsoft.com/Window ... 41055.mspx
3 - Adım : http://windowshelp.microsoft.com/Window ... b1055.mspx

Bir diğer alternatif yöntem
Başlat=>Çalıştır=>Cmd

Resim

Bu örnekte Sistem Geri Yükleme noktasını 5GB sınırladık.

vssadmin Resize ShadowStorage /For=X: /On=Y: /Maxsize=ZGB vssadmin Resize ShadowStorage / = X: = Y / On: / MAXSIZE = ZGB

* X = the drive you wish to change X Değiştirmek istediğiniz sürücü =
* Y = the drive you wish to have it stored on Y you have it istediğiniz sürücü = depolanan
* Z = the maximum size you wish Vista to use Z = kullanmak isteyen Vista'nın en büyük boyutu

vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /Maxsize=10GB vssadmin Resize ShadowStorage / = C: = C / On: / MAXSIZE = 10GB

Birde denemediğim ve aklıma yeni gelen bir yöntem Windows 7 servis yönetimi Başlat-Çalıştır-servces.msc "Birim Gölge Görüntüsü" Hizmetini devre dışı bırakmak ama bilmiyorum nederece işe yarar denemedim.

Sonuç Olarak toparlamak gerekirse Windows Vista/7 Bana göre ikiside tam düzene oturmadı. Windows 7 aaa bu program çalışmadı yeni program arama derdi hep alternatif bulmak zorundasınız. XP Mode çalışması için uygun işlemcisi olmayanlar ne yapcak ? Analaycağınız XP Professional çoğu kişi mutlu ve performans yönünden. Bir ikinciside sisteminizi stabil yapmak için sürekli temizlik defrag işlemleri vs. Windows XP + KasperSky 2010+ Firefox 3,5 =Mutluluk

Başka çözüm önerisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Kullanıcı avatarı
diceratops
Megabyte3
Megabyte3

Re: Windows 7 HDD Doldurma Çılgınlığı

Mesaj gönderen diceratops »

Bu adımlar sayesinde ;

Disk temizleme işleminde kullanmadığınız temp klasörlerinide seçime bağlı olarak temizletebilirsiniz.

Not : Bu işlemlerde sistem geri yüklemeninde temizlendiğini unutmayınız.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

şişme konusunda Windows7 maalesef vistadan farklı değil.
evet maalesef vistanın handikapı win7'dede devam ediyor.Bende winsxs klasörünü temizlemeye kalktığımda bilgisayar bir daha açılmamıştı.. :D

vistadan itibaren kullandığım en iyi yöntem, şişmenin önüne geçmek için başka pratik yöntemde yok.
yöntem "az program yükle sistemin temiz kalsın" bunun içinde mümkün olduğunca portable kullanmak.

çok kullanıcıyı bu konuda ikna ettim ve hepside çok memnun.
daha önce yazdım yine yazıyorum:
harddiskinizi ikiye ayırın-diyelim xxxgb hdd'niz var ilk bölümü 30gb yapın ikinci bölüm ne kalırsa, 30 gb lık bölüme windows7 yi kurun ve yönetden gölge kopya sistem geri yükleme v.s. gibi saçmalıkları kapatın sonra diğer bölüme kullandığınız programları portable olarak kopyalayın kısa yolları masaüstüne alın.

c: ye windows ve sistemde lazım olan programlar hariç-ofis gibi- hiçbirşey yüklemeyin belkide beş senedir vistayı bu şekilde kullandım şişebildiği en büyük boyut 12gb oldu.

bunları yaptınız ve windowsunuz hazır, hemen imaj alıyorsunuz-ghost yada acronis ile-sisteminiz tökezlemeye başladığında en fazla on dakika içinde eski temiz haline geri alıyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
diceratops
Megabyte3
Megabyte3

Metin abiye sonuna kadar katılıyorum.Portable kullanın.Kurulumu olan programlar sistemi çok şişiriyor.
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 126 kez

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

size bana tuhaf gelen bir şey söyliyeyim ,ben yıllardan beridir dediğiniz gibi c-d olarak kullanır ve hep d ye pragram files olarak alırım ,şimdi bunda gariplik nerde diyecek olursak ,xp de iken kurduğum tüm proları d ye atıyordum win 7 de sanki xp den devam edercesine hiç bir hata almaksızın yine kullanıyorum .

Bana ilginç geldi paylaşayım dedim win 7 kendi program files ında değil bu dediğim üst sistem alt sistemide destekliyor ama registeri kayıtlarını nasıl oturtup koruyor çözemedim çünkü c yi silip öyle kurdum win 7 yi hatta hdd sıfırlama prosu kullandım :D

c ve d aynı hdd değiller yani tek hdd yi 2ye bölmedim 2 sata hdd ye sahibim,
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

tuhaf değil,çoğu programlarda dediğin gibi oluyor, registrye kritik kayıt yapmadığı için oluyor mesela winrarı,winampı,everthingi,internet download manageri,Malwarebytes' Anti-Malware ve ismini sayamadığım onlarca programı kurun sonra program filesden alın flash diske kopyalayın p.filesdekilerin hepsini uninstall edin f.disktekileride istediğiniz yerde kullanın.
ama bazı programlarda bunu yapamazsınız,(acronis gibi).

bir haftalık "win7yi sevmeye çalışma" turlarının ardından yeniden server2008e döndüm..
windows7ye 5 değil 55 çeker, hemde havada karada. :D
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

Sağolasın Metin,sayende bende server 2008 hayranı oldum.. :)
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

lafı olmaz abi.. :)
havamız olsun artık, eee 1300tl lık işletim sistemi kullanmak kolaymı..
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

Vay anasını yaa,fiyatlardan haberimiz yokki.. :)
Bi kere daha dolu dolu teşekkürler.. :D :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21735 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

vistayi da ilk deneyenlerdenim windows 7 de , windows 7 icin eski bir yazimda Xp ye benzetilmeye calisilmis vista ifadesini kullandigimi hatirliyorum , vista ve windows 7 de Microsoftun birtürlü kafasina girmeyen sey su : arkadas ben xp de kontrolü elimde tuttugumu hissediyordum , mesela ; Network baglantilarima iki tikta ulasiyor istedigim ayari zahmetsizce yapabiliyordum , beni neden ugrastirma yoluna gidiyorsunuz ? buna ne ben nede dünya bir anlam verebilmis degil , ha buraya yaziyorum , birkac yil sonra su anki Xp de yeralan menüler geri gelecek ve büyük kolaylik ve yenilik diye millete yutturulacak , gerek vista gerekse windows 7 profesyonel kullaniciya kesinlikle hitap etmeyen sistemler , Microsoftun cikardigi (ki yabanci site ver dergielrde de bu yazildi cizildi) en iyi isletim sistemi Xp dir , ama para icin bu sistemi gelistirmeyi biraktilar , destegi kesmek istediler yemedi süreyi uzattilar , Xp nin ilk ciktigi tarih 2001 ozamandan buzaman teknoloji cok ilerledi ,Microfost istese Xp yi öyle bir hale getirirki hickimse baska sistem kullanmaz , ama bundan Microsoftun bir cikari olmaz , diyecegim odurki , her kim bu vistayi tasarladi ise microsoftun basina ördügü corap iki isletim sistemidir cözülemiyor ; kronolojim söyle:
Xp : isletim sistemi
Vista : felaket (gelmis gecmis en kötü isletim sistemlerinden biri , ben demiyorum yabanci dergi ve sitelerdeki elestiri yazilarina bir göz atin , hatta microsoft kendi calisanlarina dahi kullandirtamadi , calisanlarin aralarindaki yazismalar basina sizdi skandal oldu)
Windows 7 : Xp ye benzetilmeye calisilmis (ama becerilememis) vista
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

hocam alkışlanacak yorumlar yapmışssınız tek kelimeyle harika katılıyroum.........
Kullanıcı avatarı
diceratops
Megabyte3
Megabyte3

Windows 7 sadece görsellik açısından güzel.Ama içini program kur kurabilirsen.Ne portable fayda ediyor nede setup.Vistadan hiçbir farkı yok.Metin abi,sen 1 hafta nasıl dayandın W7'ye.Ben windows 7 'yi salı günü yükledim.Akşamında sildim.Programsız sistemi ne yapayım ben ? :D Gene eski sisteme (xp'ye) döndüm.Şimdi allah ne verdiyse rahatlıkla yüklüyorum.Nedense Xp'deki performansı hiçbir sistemde sağlayamıyorlar.
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 126 kez

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

win 7 ile aşkım ilk başta biraz karşılıksız kalsada şuan için umut vaad ediyor ;9 ben kullanmaktayım ve bir sorunla karşılaşmadım yani beni çok kastıran bir pro olmadı portableların hepsi takır takır çalışıyor bazıları hariç özellikle oyunlar ;)
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

bende şu servera hçi merak sarmadım harbiden tavsiye eidyormuusnuz hız çalışma mantığı stabilite açısından..........kursammı acaba
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21735 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kripto: kur ki birde senden dinleyelim