Symbian Sistemli telefonlar icin sertifika almak

Cep telefonlarıyla ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
%TuNcAy%
Kilobyte4
Kilobyte4

Symbian Sistemli telefonlar icin sertifika almak

Mesaj gönderen %TuNcAy% »

Symbian sistemli telefonlara imzalanmamis programlari kurabilmek icin sertifika alip bununla imzalamak gerekiyor.Aslinda islem basit ama onceleri bu cince oldugu icin cogu zorlaniyordu, simdiki anlatacagim ingilizce site ile daha kolay olacak.Oncelikle asagidaki linke tikliyoruz.
http://cer.opda.cn/en/index.php?module= ... n=register

Resim

Uyeligi aldiktan sonra giriş işleminizi yapınız.Giriş işleminden sonra karşınıza gelecek olan(aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi) ekranda gerekli işlemleri yapınız.
Resim

Bundan sonra yapmanız gereken sadece 24 saat beklemek (bazen daha erkende verebiliyor) aşağıda göstereceğim gibi cert ve key dosyalarınız ekranda görünecektir yapmanız gereken tıklamak ve indirmek hepsi bu..böylece sertifikanız var.uzun gibi görünsede çok basit bir işlem en basidi bu..çince falan değil en azından..
Resim

Aldiginiz sertifika ile bu programi kullanarak imzalayabilirsiniz.
Resim

Kod: Tümünü seç

http://ultrashare.net/hosting/fl/0ebfd32ffa/SignSiS
Ustteki program ile resimdeki adimlari takip ederseniz symbian uzantili imzasiz (unsigned) programlari imzalayabilirsiniz (signed)
Imzaladiktan sonra olusan yeni symbian uzantili programin sonunda buyuk harflerle SIGNED yazacaktir.
Not : Resimler alintidir.Anlatim bana aittir.
Kullanıcı avatarı
Oxygen
Kosovalı
Kosovalı

Re: Symbian Sistemli telefonlar icin sertifika almak

Mesaj gönderen Oxygen »

Paylasimin icin tesekkurler
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

2. aşamaya geçemiyorum yani apply kısmına kullanıcı adı için wrong name diyor...Gelen email ile mi aktifleştirme yapıcağız ilk önce?İmzayı gerçekleştirmek için 6600 da nerde ayarlama yapabiliyoruz.Bu imzayı program üzerinden mi aktifleştirmek için mi yoksa kendi yazılımını mı imzalıyoruz?
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
%TuNcAy%
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen %TuNcAy% »

Turkce karakterler kullanmayin.Baska isimler deneyin.Kullanici adinizi harf ve rakamlardan olusturun.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Appliying diyor.Onaylanmasını bekliyorum...Peki onaylandıktan sonra ne yapacağım...6600 olarak model girdim ve sertifikayı aldıktan sonra sertifika kodunu telefonda nereye ekleyeceğim yani telefonda yapmam gereken işlemler neler olucak...

Sanırım bir tane yaptım nokia 6300lar symbian sistemli mi oluyorlar.Ben 6600 için denedim bazı programlarda hata veriyor...
teşekkürler