Internet Explorer properties kisitlamasi (Cözüldü)

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
slayer
Byte2
Byte2

Internet Explorer properties kisitlamasi (Cözüldü)

Mesaj gönderen slayer »

İş yerinde WinXP pro SP2 corp. eng. kullanıyoruz ve geçenlerde domain kullanıcılarını active directory üzerine aldılar. Bundan sonra kullanıcıların Desktop ve My Documents dizinleri network üzerinde yer alıyor. Sistem tamamen çökse bile hemen herşey geri getiriliyor.Bu iyi bir gelişme ama bazı kısıtlamalarda var.

Mesela, internet explorer'da Tools->Internet Options seçetiğimizde sadece aşağıdaki ilk resimdeki gibi "general" sekmesini görüyoruz. Masaüstündeki internet explorer simgesine sağ tıklayınca aşağıdaki ikinci resimdeki hatayı veriyor. Administrator yetkileri istiyor. Ben connections sekmesine ulaşmak ve proxy ayarlarını değiştirmek istiyorum. Bunu yapabileceğimiz bir registry ve grup policy ayarı varmı? Local admin yetkilerine sahibim, gpedit.msc(grup policy editor) ile explorer'da connection sekmesi görünsün şeklinde ayar yaptım ama yinede görünmüyor. Sanıyorum registry ile ilgili olsa gerek.

Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21293 kez

Re: Internet Explorer hakkında...

Mesaj gönderen velociraptor »

asagidakinin bu kisitlamayi kaldirdigi söyleniyor

Kod: Tümünü seç

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions]
"NoBrowserOptions"=dword:00000000
http://internet-security.suite101.com/a ... t_explorer
http://www.plasma-online.de/english/hel ... tting.html

Eger ise yaramazssa ,asagidakini bir Notepad e kopyalayip uznatisi .inf olacak sekilde kaydedelim (coz.inf) ve bu coz.inf uzantili dosyaya sag tiklayip install diyelim

-------------copy here---------------
[Version]
Signature= "$Windows NT$"

[DefaultInstall]
DelReg=DelValues

[DelValues]
HKCU, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\RestrictCpl"
HKCU, "software\microsoft\windows\currentversion\policies\system","DisableRegistryTools"
HKCU, "Software\Policies\Microsoft\MMC","RestrictAuthorMode"
HKCU, "Software\Policies\Microsoft\MMC","RestrictToPermittedSnapins"
HKCU, "Software\Policies\Microsoft\Windows\System","DisableCMD"
HKCU, "Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel"
HKCU, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer","NoRun"
HKCU, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer","NoWindowsUpdate"
HKCU, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer","ConfirmFileDelete"
HKCU, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer","NoSMConfigurePrograms"
HKCU, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer","NoWebServices"
HKCU, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer","NoManageMyComputerVerb"
HKCU, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer","RestrictCpl"
HKCU, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Advanced","Hidden"

---------end copy here----------

Not: Bizzat denemedim
Kullanıcı avatarı
slayer
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen slayer »

Abi bunlar işe yarıyor ama logout yapıp tekrar login olduğumda Registy HKCU -> altındaki bütün policy'ler sıfırlanıyor. (Sanıyorum active directory ve Domain Grup Policy ile alakalı)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

alintiladigim yerde zaten gecici olarak ise yaramasi gerektigi vurgulanmisti , yani kisitli hesaba girip kisitlamalari gecici olarak kaldirmak , ben öyle birsey istiyorsun sandim, kalici olmasi icin neyapman gerektigi de anlatilmis
**** note, once you log off and back on, the group policy will refresh itself and any of these changes are lost. To make them permanent, all you have to do is: edit the registry, right click the key that contains the value(s) above, right-click and go to "Permissions", and remove ALL user/groups from there EXCEPT your own account. That way, when GP attempts to write the values back in next time, it won't have permission to and will just skip them. Neat huh
http://www.msfn.org/board/disabling-gro ... 85346.html

yani adam diyorki:
kisitlamlari kaldiran degeri iceren registry anahtarina sag tiklayin , Permissions a gidin ve kendi hesabiniz (account) haric diger bütün user/groups lari silin , böylece GP yeniden degerleri yazmaya kalktiginda yetkisi olmayacagindan skip edecektir
Kullanıcı avatarı
slayer
Byte2
Byte2

Re: Internet Explorer properties kisitlamasi

Mesaj gönderen slayer »

Abi sağolasın, işe yaradı. Benim merak ettiğim konu; local admin yetkileri olmasaydı, kullanıcı (standart domain user) yetkileri ile HKCU altındaki girişleri edit edebilirmiydik?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Re: Internet Explorer properties kisitlamasi

sence editlenebilirmiydi =? , editlenebiliyor olsa user ile admin ayriminin bir önemi kalmayacagi icin cevap: editlenememsi gerekir