Evet Arkadaşlar ben Kurulum için IPC 10.5.6 sürümünü seçtim.. Fakat iDeneb ve iKatos sürümleride fena değil..
Öncelikle Donanımım:
AMD Athlon 64 3000+ Cpu
Asus K8N4-E SE Motherboard
Nvidia Geforce 6200 Turbocache VGA(ATİ ASUS EAH3650 HD 1GB Driverini bulamadiğim için bunu taktim)
1+1+512 olmak üzerede 2,5 Gb Ram Sahibiyim..
Öncelikle kuruluma geçmeden önce HDD nizde Fat32 yada Biçimlendirilmemiş NTFS bir partition oluşturmalısınız.
Not: Kurulum için harddiskiniz SATA olmalıdır..
IPC Dvdsi ile kurulumu Boot olarak başlatın ve GUI (Görsel Moda) geçmesini bekleyin.. Eğer Apple işaretinin üstünde None simgesi çıkarsa ve orda kalirsa kurulumu -v parametresiyle başlatın.. -v parametresindede "Still waiting for root device" uyarısı alırsanız HDD nizi SATA 1 e Rom unuzu SATA 2 ye alın.. Eğer Rom ide ise Onuda IDE2 ye alın.
Şimdi dil seçiminden sonra gelen ekranda yukaridaki menüden Unititles sekmesine geliyoruz ve Disk Unitily'e giriyoruz.

Şimdi burada diskimizdeki mac os kurmak istediğimiz partitionu oluşturacağız.. Resimdeki 1. Disk (disk0s1) C: sürücüsü ve Disk 2 de (disk0s5) D: sürücüsünü (tabii xp de öyleydi) ifade ediyor.. şimdi sadece resimdekileri uygulamanız yeterlidir.

Silme işlemi hala bitmedi.. Son işlem:

Şimdi Disk Utility den çıkıyoruz.

Continue diyerek devam ediyoruz.

Lisans sözleşmesini kabul ediyoruz.

Evet.. Şimdi karşımızda biraz önce oluşturduğumuz partitionumuz var. Üzerine tıklayarak seçiyoruz ve Contiune diyoruz.

İşteeee.. şimdi en önemli yere geldik.. Sakın Install e basmayın buraya kadar baştan gelmek zorunda kalırsınız. Şimdiki resimleri çok dikkatli takip edin.. Customize ye basiyoruz.

Şimdi seçilecekleri size yazayım.. Tabi resimlerdede var ama yinede yazmak istiyorum
>Kernel
-9.5.0 Voodoo Kernel
>Driver
-Size uygun driverler. Örneğin ben Nvidia chipseti seçtim
-Usb drivers
>Fixes and Pacthes
-Seatbelt 10.5.5
-PS/2 Fixed (Eğer klavye mouse 2 side PS/2 ise.. Not: birisi usb birisi ps/2 olursa çakışır)
>SmBios
-AppleSMBios Toh
>Application
-Ben hepsini seçtim

Ayni şekilde secilecek bölümler.
Şimdi herşeyi seçtikten sonra Done diyerek Install butonuna basıyoruz..

ve işte kurulum aşaması.. Burada DVD nizi kontrol ediyor.. Skip demenizi tavsiye etmiyorum..

işte kurulum başladi.. artık pc hızınıza göre kurulum zamani değişecektir.. bende 30-40 arası kadar sürdü..

Ve kurulum tamamlandığında temel ayarlar penceresi gelecek.. Burda ülkenizi sececek, saatinizi ayarlayacak ve klavyenizi tanıtacaksınız..
Kurulum sonrasında şu adresten Türkçe yama indirebilirsiniz (10.5.6):
http://www.bilkom.com.tr/apple/
İsteyenler işlemi burada bırakıp 10.5.7 güncellemesini yapmayabilirler. Güncelleme yapmak isteyenler apple resmi sitesinden 10.5.7 update i indirip gerçek mac lerdeki gibi kurabilir. Ancak bunu yaptıklarında sistemdeki kernel 9.7 vanilla kernele güncellenecek. amd işlemcide vanilla kernel çalışmadığı için sistem açılmayacak. Sistemi yeniden açmak için ipc kurulum dvdsini takıp customize bölümünden ipc base system ve aplications hariç kurulumda seçtikleri bileşenleri yeniden seçmeleri gerekiyor. Kurulum sadece sürücülerden oluştuğu için 1 dk da tamamlanacaktır. Mac osu 1 defaya mahsus –f parametresiyle açın. Bu işlemden sonra sistem 10.5.7 ye güncellenmiş olarak açılacaktır.