Elektrikler kesildi bilgisayar ilk günkü haline döndü

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Elektrikler kesildi bilgisayar ilk günkü haline döndü

Mesaj gönderen loveme »

Yerel alan profiliniz hasar görmüş olabilir o nedenle açılamayacaktır diyor ve pc ilk günkü gibi geldi karşıma yani dosya ve klasörler yoktu ve nede ağ bağlantılarım yoktu sadece yeşil çimenler çıkmıştı???Elektrik kesilmesinden böyle etkileniyorsa ve pc genelde geç açılıyorsa artık sorun bence hdd dedir????Değiştirmeden bilemiyorum....
Sizin düşünceniz nedir ve sorunu siz nasıl çözerdiniz ya da neden kaylanabilir????
Ben sorunu çözmek için sistem geri yükleme yaptığımda dosya ve klasörlerim geri geldi bu durumu nasıl yorumlarsınız ve tavsiye edersiniz?
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Re: Elektrikler kesildi bilgisayar ilk günkü haline döndü

Mesaj gönderen modestus »

elektrik kesilmelerine karşı o yüzden ups kullanın diyoruz..

bu olay harddiskin yoğun çalıştığı zamanlarda olduğunda daha vahim sonuçlar olabiliyor, mesela biosda dahi harddiski tanımama gibi..

her kesilmeden sonra olmayabilir ama o risk daima var.
yani başına gelen olay normal.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

ups değiştireceğim yetmedi...
onun için updeki akü yerine uzun saat dayanan akü nasıl bulabilirim????
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

akü konusunu açmıştın bizlerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmıştık.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

tamam teşekkürler
yalnız bu hdd elektrik kesintisinde böyle olması sağlıklı olmadığını gösteriyor ben o kadar elektrik kesintisine maruz kaldım ve ups kullanmadan pc kulladığım halde pc pöyle yapmamıştı.Ancak şöyle bir olmuştu.Elektrikler kesildiğinde pc kendiliğinden açılıp kapanıyordu ve ups den çalışıyordu ve daha sonra powersuply aldım düzeldi.Ancak bu kez pc parçalarında ve sektöründe markalardan kaynaklanan ciddi sorunların yaşanacağı kanısındayım.Pc geç açılmasının hdd düşündüğüm gibi.Bir elektrik kesintisinde hdd bilgilerim masaüstüne gememesi ve kulladığım kullanıcı hesabımdaki bilgilerin uçması gibi sistemden silinmesi ve hasar görmesi bence hdd dayanıksızlığının bir göstergesidir.Sanırım segateydi...
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

bilgisayarın elektrik kesintisinde tekrar açılması bios ayarlarından olabilir.
bilgisayarın o şekilde hataya maruz kalması harddiskin bozulacağının göstergesi değildir elektrik kesilmesinden dolayı bir aylık harddiskin tamir edilemez hale geldğini ve değiştirildiğini biliyorum, ama dediğim gibi mutlaka olmaz denk gelirse olur..
Kullanıcı avatarı
espack
Bit
Bit

Mesaj gönderen espack »

sabitt diskle ilgisi yok olayın. harddisk yerine sistemin bozulmuş senin. bende seagate kullanıyorum ups de yok , elektirkde kesildi, kasaya tekmede attım hiçbişi olmadı taş gibi. seagate'i kötülemelerine bakma sadece bir serisinde hata vardı düzeltyildi. taş gibi taşş. harddiskte sorun olsa anlaşılır test programlarıyla. bad sektör olunca yada kafa furunca öyle kullanıcı dosyalarını, masa üstünü göstermezlik yapmaz senin sistemim bozuk bilader. mesela kısa yola tıklarsın ama dosya gelmez sen görürsün o dosyayı orada ama. anadın? çünkü kısa yol başka yerde depolanır ana dosya başka yerde. sistemin bozuk biladr. anadın?
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

espack rica ediyorum Türkçeyi kullanabildiğin kadar düzgün kullan...
unutma,foruma gösterdiğin saygı sana aynen yansıyacaktır.

Kod: Tümünü seç

kullanıcı dosyalarını, masa üstünü göstermezlik yapmaz
sen ups kullanma,bilgisayarını tekmelemeye devam et ama kimseye söyleme :wink:

çalışan bilgisayarda harddisk işlem yaptığı sırada gücün kesilmesinin cihaza zararı en az virüsler kadar olmaktadır.

xpde oluşan hata şudur:

elektrik kesilmesinden dolayı oluşan geçici hatalı kümeden dolayı kullanıcı profili okunamamaktadır, yani xp kimin bölümünü açacağı hakkında bir bilgi okuyamamaktadır o zaman xpni kendini onarma sistemi devreye girip geçici kullanıcı profili oluşturur ve hata ekranıyla bilgisayarın açılır, geçici bozuk küme kayıtları açılışta chkdsk c: /f komutuyla düzeltilir ama kullanıcı profili geri gelmeyebilir o zaman yapılacak şey ya sistemi geri almak yada başka bir kullanıcı profili oluşturup Bilgisyarımda windowsun yükLü oLduğu bölümde Document and Setting klasörü altında biraz önce ayarları yaptığınız kullanıcı hesabının klasörü aLtında ntuser.dat dosyasını esas (bozuk olan) kullanıcı klasörüne kopyalayın, sorunsuzca kullanmaya devam edin.

ayrıntı için:
http://windowshelp.microsoft.com/Window ... e1055.mspx

elektrik kesilmeleriyle ilgili bölümü oku:

http://www.bidb.hacettepe.edu.tr/bil_onlem.shtml
Kullanıcı avatarı
espack
Bit
Bit

Mesaj gönderen espack »

tamam türkçeye dikkat ederim. Bak gördüğün gibi harddisk hatasından kaynaklanmıyor, sistem dosyası hasar görüyor. aslında olan data hatası, harddisk hatası değil. senin yazında aynen bunu anlatıyor. demekki neymiş harddisk öyle kolay kolay hata vermezmiş. 10 senelik harddisk kullanmıyorsan olay budur. Harddisklerin öyle her olayda zarar görmesi eskidendi. teknoloji değişti kolay kolay bir şey olmaz harddisklere gönlünüz rahat olsun. ups e para vermem ben. ev bilgisayarına ups takanada gülerim birader.
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen ney_bey »

espack,,

kardeşim burası senin bildiğin forumlardan değil sakin ol