"Windows 7'ye geçmeyin!"

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

"Windows 7'ye geçmeyin!"

Mesaj gönderen uçs »

Resim

FSF'den Windows 7'nin günahları!

Çoğumuz Windows 7'yi beğendik; ama birileri yeni Windows'a geçmememiz için var gücüyle çalışıyor.

Free Software Foundation ya da kısaca FSF, Windows 7'ye ve Microsoft'a karşı harekete geçti. IT alanında karar alanları hedefleyen hareket, Windows 7'ye geçişin gerçekleşmesini istemiyor.

FSF en büyük şirketler listersindeki 500 şirketten 499'una mektup yollayarak, Windows 7'ye geçişin Microsoft'a bağımlılığı arttıracağı konusunda uyardı. Aternatif olarak GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Bu mesajın yollanmadığı şirket mi? Tabii ki bu Microsoft'tu.

FSF Windows7sins.org adlı bir site açtı. FSF'nin üzerinde durduğu noktalar basit: "Microsoft tekel oluşturuyor. Yeni işletim sistemine geçerseniz Microsoft'a destek olacak de Microsoft'a muhtaç olduğunuz bir kısır döngü yaratacaksınız. Oysa açık kaynak kodlu işletim sistemleriyle bağımsızsınız, üçüncü parti firmalar yazılım geliştirip teknik destek sağlayabilir. Sayısız ücretsiz uygulama cabası! Ayrıca Windows Genuine Advantage'ın sabit diski tarayarak kullanıcı gizliliğini ihlal ediyor."

Peki büyük firmalar ne düşünüyor?

Büyük şirketler ne yapacak...

Elbette ilk 500'deki şirketler, sistemlerinde devamlılıktan yana, üstelik teknik desteği Microsoft gibi dev bir şirketten almak da duydukları güveni arttırıyor. İşte bu yüzden büyük şirketlerin Microsoft'tan ve Windows'tan vazgeçmesi çok zor görünüyor.

Ancak FSF'nin bu çabası sayesinde iki nokta şirketlerin nazarı dikkatini celbediyor: destek ve fiyat. Yeni Windows sürümleriyle beraber eski sürümlerin desteğinin bitmesi ve arasında pek az özellik farkı bulunan Windows 7 sürümleri arasındaki fiyat farkları şirketleri hiç memnun etmiyor.

Büyük şirketler bu iki noktadan yola çıkarak Microsoft'la biraz daha sıkı pazarlık ederek, Windows 7'ye geçişi daha ucuza mal edebilirler ve belki de teknik destek süresi konusunda uzun antlaşmalara imza atabilirler.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

CHIP Online
Kullanıcı avatarı
BRAD
Byte3
Byte3

Re: "Windows 7'ye geçmeyin!"

Mesaj gönderen BRAD »

bilgi için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
hastakinq
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen hastakinq »

sağolun...!
Ege-M
Bit
Bit

Mesaj gönderen Ege-M »

Bence microsoft'un tekeli kırılmalı!

Şahsen pardus kullanıyorum memnunum!
Kullanıcı avatarı
diceratops
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen diceratops »

Tam gaz xp devam.Forever XP
Kullanıcı avatarı
dadopurso
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen dadopurso »

Vallaha bende xp pro kurucam ,bu vista parçaları eskitiyor kullandıkca kullanıyor,zorladıkca zorluyor remi hardisi işlemciyi. bitane hardiski feda etim zaten.Sistemim 64bit olmasına ragmen 32bit Xp ye dönücem mecbur.
İlerde windows7 kurarım fos çıkmazsa :D bakalim.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

wista daha kötü o zaman bu kötünün iyisi midir?windows 7 geçmek istemiyorum ancak dikkatimi çeken temaları-temalarda problem değil windowslive messenger ve explorer gibi pek çok program artık vista ve win7 de güncellenecek...
Bunun için çözüm var mı?
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

bunun bir çözümü yok. ama kırılabilirde ileride. ama herşeyin doğru olanı güzeldir. aylık maaşınız 1000 lira ise aylığınızı aldığınız anda "ay çok beğendim şu kürkü alayım parasıda 900 liraymış 100 lira ile geçinirim diyemezsiniz" xp-7 arasındaki farkı gerçekten anlamanız ve kendi kullandığınız orana göre değerlendirmelisiniz. bilgisayarınızın verimi görselliği özellikleri önemli. bunları karşılaştırarak ancak bir verim alabilirsiniz. windows 7 yeni çıktı diye iyi olması grekmez. hangi işletim sistemi sizin isteklerinizi karşılıyorsa o en iyisidir. yeni çıkan değil.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

anlıyorum ancak eski işletim sistemi olan xp!ye kullanıcılar çok alıştılar.Windows 7 ise işlemlerden,görsellerden ve performanstan çok xp nin güncellemeyi bıraktığı programlar üzerinden devam etmeye başladı.Şuan işin xp iş yerinde çalışabilen programlar için iyi bir sonuç veriyor.Ancak ticari vb programları aktarmak vb ağ ayalarını yapmak için eğitim alınması gerekiyor çünkü farkındalıklar var ve yeni çıkan program olsun,işletim sistemi olsun hep kullanıcıya özgü ayarlar geliştiriyorlar.Yani kullanıcı eğitim almıyor ve direk olarak kullanmaya başladığı anda skıntı yaşıyor.
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

loveme yazdı:wista daha kötü o zaman bu kötünün iyisi midir?windows 7 geçmek istemiyorum ancak dikkatimi çeken temaları-temalarda problem değil windowslive messenger ve explorer gibi pek çok program artık vista ve win7 de güncellenecek...
Bunun için çözüm var mı?
Rahatlıkla söyleyebilirim ki Microsoft'un bu güne kadar yaptığı en iyi sistem Windows 7'dir. Xp donanımınızın hakkını artık veremez. O devri geçtik... Ve Vista'yla 7'nin arasında da büyük bir fark olduğunu düşünüyorum ki zaten Vista insanlık ayıbıdır...

Ayrıca bir programcı adayı olarak Windows'un yaygın olmasını da normal buluyorum çünkü en iyisi o... Tek sorun çok pahalı olması... Herkesin alabileceği fiyatlara verseler belki korsanı bile bitirebilirler. En azından benim adıma öyle olur.

Diğer firmalarda daha iyisini yapsınlar kullanalım. Yazılım şirketleride platform seçmeyen program geliştirsinler. Başka türlü bu tekel yıkılamaz.
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

Hep kızdığım bir nokta var.Birçok üniversiteye sahibiz ama arge çalışmalarımız çok yavaş ilerliyor.hala bir çok şey için yurtdışını takip ediyoruz.Kendi işletim sistemimizi yapabilcek kadar kafamız fazlasıyla çalışıyor yada ben buna inanıyorum.Bigün bunun gerçekleşeceğine umuyorum. :wink: Microsoft gittikçe daha fazla kod içeren karman çorman işletim sistemi yapıyor :!:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21757 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

dj747 yazdı:Hyada ben buna inanıyorum.
ne yazikki , bence sen buna inaniyorsun
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

işletim sistemini çıkarmak yetmez.Bütün dünya ülkelerinin kabul etmesi gerekir.Yeni işletim sistemi ve program çıkartırken öncelikli çalıştığımız programlarla çalışma hızımız yeni çıkacak olan çalışmalarımıza oranla daha güçleşiyor.Yenilikten kasıt sadece görsellik olmamalı.Programların düzgün çalışması ve sıkı bir güvenlik kurulması ilk adımdır.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

İşletim sistemi programlara uyumlu çıkarılmaz,pro.lar işletim sistemine uyumlu çıkarılır.. :!:
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Doğru düzeltme için teşekkürler ederim.Win 7 de çalışmadım henüz.