[SORU] Vistayı hem almanca hemde türkçe kullanma imkanı?
- ghostma_n
- Kilobyte1

[SORU] Vistayı hem almanca hemde türkçe kullanma imkanı?
arkadaşlar benim yakınım Almanya'dan laptop aldı ancak kullanamıyor... bana soru soruyor.. bende hayli zorlanıyorum dili almanca olunca... vistayı Türkçeleştirmeye veya hem Türkçe hemde almanca kullanmaya imkan var mıdır?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19956 kez
Re: [SORU] Vistayı hem almanva hemde türkçe kullanma imkanı?
viewtopic.php?f=8&t=41995
dili degistirilebiliyor fakat iki dilde ayni anda kullanma imkani yok (ilerki isletim sistemlerinde olacaktir , henüz teknolojimiz yetersiz )
dili degistirilebiliyor fakat iki dilde ayni anda kullanma imkani yok (ilerki isletim sistemlerinde olacaktir , henüz teknolojimiz yetersiz )
- ghostma_n
- Kilobyte1

Re: [SORU] Vistayı hem almanca hemde türkçe kullanma imkanı?
velociraptor sen almanya da yaşıyorsun bilirsin böyle şeyleri
1-)yukarda verilen linki inceledim almanca vista.... türkçe dil paketini yükleyerek iki oturum acarak hem almanca hem de türkçe kullanma imkanı var mı?
2-)böyle bir seçeneğimiz yoksa.... vista üzerine d sürücüsüne xp kurmak istiyorum bir çakışma olur mu?
^-)olmazsa şayet kurarsam aile almanyada yaşadığı için laptob'un garantisi devam ediyor... servise gittiğinde korsan yazılım kullanmaktan ceza alır mı?
özetle benim demek istediğim ailede ebeynler almanca kullanamıyor..... çocuklarda türkçe kullanamıyor ikisi aynı anda olma ihtimalini soruyorum
vista home premium
3071 mb ram
32 bit
amd turion tm 64 x2 tl-56 1.8 ghz işlemci
1-)yukarda verilen linki inceledim almanca vista.... türkçe dil paketini yükleyerek iki oturum acarak hem almanca hem de türkçe kullanma imkanı var mı?
2-)böyle bir seçeneğimiz yoksa.... vista üzerine d sürücüsüne xp kurmak istiyorum bir çakışma olur mu?
^-)olmazsa şayet kurarsam aile almanyada yaşadığı için laptob'un garantisi devam ediyor... servise gittiğinde korsan yazılım kullanmaktan ceza alır mı?
özetle benim demek istediğim ailede ebeynler almanca kullanamıyor..... çocuklarda türkçe kullanamıyor ikisi aynı anda olma ihtimalini soruyorum
vista home premium
3071 mb ram
32 bit
amd turion tm 64 x2 tl-56 1.8 ghz işlemci
- velociraptor
- Yottabyte4

her bir oturumda baska dil secenegi imkani var diye biliyorum (ama denemedim) , normalde Vista Home, Basic & Starter sürümleri sadece bir dil i destekler fakat vistalizator yazilimi ile bunun asilabildigini duymustum (denemekte fayda var):ghostma_n yazdı:türkçe dil paketini yükleyerek iki oturum acarak hem almanca hem de türkçe kullanma imkanı var mı?
viewtopic.php?f=8&t=57280
Dil paketini asagidan indirip deneyin derim:
http://download.windowsupdate.com/msdow ... 73c4f4.exe
ilaveten bakiniz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Multilingu ... _Interface
http://news.softpedia.com/news/Download ... 5844.shtml
- ghostma_n
- Kilobyte1

peki şimdi denemek için dil paketini indriyorum olmaz ise vista üzerine xp kurmak istiyorum almanyada korsan yazılım muamelesi falan görür mü? böyle bir sorun var mı?
- velociraptor
- Yottabyte4

hicbirsey olmaz Laptopun sana özeldir , hickimsenin dokunma hakki bile yok
- ghostma_n
- Kilobyte1

ilk kurarken md5 ile bir hata aldim... sonra ugrasirken kurdu simdide das system kan die angegebene datei nicht finden
aksam 6 dan gece 3 e kadar bununla ugrastim hala olmadi kolay bir yontem degilmis....
d sürücüsüne xp kurmayi deneyecem umarim o kolay olur....
Edit:
türkce dil paketi yüklendi ama tüm kullanicilar türkce oldu...... diger kulanicilar icin dil secimini nasil almanca yapabilirm.......
kimseye tavsiye etmiyorum tam 10 - 15 kez yeniden baslattim niyetim format atmakti baktim ki son acilista turkce olmus....
edit:
1- tum kullanicilar türkce oldu digerleri icin almanca nasil yaparim
2- run32.dll calisma hatasi aliyorum kapat secenegi ile kapatiyorum ama her acilista bu hatayi veriyor....
aksam 6 dan gece 3 e kadar bununla ugrastim hala olmadi kolay bir yontem degilmis....
d sürücüsüne xp kurmayi deneyecem umarim o kolay olur....
Edit:
türkce dil paketi yüklendi ama tüm kullanicilar türkce oldu...... diger kulanicilar icin dil secimini nasil almanca yapabilirm.......
kimseye tavsiye etmiyorum tam 10 - 15 kez yeniden baslattim niyetim format atmakti baktim ki son acilista turkce olmus....
edit:
1- tum kullanicilar türkce oldu digerleri icin almanca nasil yaparim
2- run32.dll calisma hatasi aliyorum kapat secenegi ile kapatiyorum ama her acilista bu hatayi veriyor....
- velociraptor
- Yottabyte4

1.
http://windowshelp.microsoft.com/Window ... d1033.mspx
2.
vistayi tamir yönetmine basvurabilirsiniz
http://windowshelp.microsoft.com/Window ... d1033.mspx
2.
vistayi tamir yönetmine basvurabilirsiniz
- ghostma_n
- Kilobyte1

onarımını yaptım ama açılışlar çok uzadı nerdeyse yarımsaat falan olu windows starter repair diye bir program açılıyor.... bir türlü başlangıca geçemiyor....
acronisle yedek almıştım yedeği yükleyim eski almanca vista düzenine dönmesini sağlayacam
2. bir işletim sitemi windows xp kurmayı denemek istiyorum
soruma gelince.....
1-) daha önceden norton ghostla aldığım eski bir windows xp yedeği var onu d sürücüsüne atsam hemen görür çalışmaya başlar mı?
2-)sanırım xp kurulumunda bazı ayarlar yapılması gerekiyor.... o ayarlarıda Easy Bcd programı ile çift işletim sistemi progamı ile halletsek olurmu..
3-) farzedelim bu olmadı xp yi nasıl kaldırabilirim.... çünkü xp kurunca hemen vista açılmıyor.... xp kaldırınca vista hemen açılırmı yoksa vista nın açılış dosyası bozulduğu için yeniden bir düzenleme ister mi?
viewtopic.php?f=8&t=19322&start=0
acronisle yedek almıştım yedeği yükleyim eski almanca vista düzenine dönmesini sağlayacam
2. bir işletim sitemi windows xp kurmayı denemek istiyorum
soruma gelince.....
1-) daha önceden norton ghostla aldığım eski bir windows xp yedeği var onu d sürücüsüne atsam hemen görür çalışmaya başlar mı?
2-)sanırım xp kurulumunda bazı ayarlar yapılması gerekiyor.... o ayarlarıda Easy Bcd programı ile çift işletim sistemi progamı ile halletsek olurmu..
3-) farzedelim bu olmadı xp yi nasıl kaldırabilirim.... çünkü xp kurunca hemen vista açılmıyor.... xp kaldırınca vista hemen açılırmı yoksa vista nın açılış dosyası bozulduğu için yeniden bir düzenleme ister mi?
viewtopic.php?f=8&t=19322&start=0
- velociraptor
- Yottabyte4

hicbiri ile ugrasma sunu dene: birgüzel formatla , sonra D ye Xp kur ve sonrasinda C ye vista kur
- ghostma_n
- Kilobyte1

fujitsu simens amilo xa2526 model laptop.... vista cd olarak elimde yok icine gömülü olarak geldi..... harici bir tus yok bunu reovery nasil baslatacam tekrar bulamadim.....
- velociraptor
- Yottabyte4

hepsinde degisik oluyor , kitapcigindan bakmak gerek F tuslarindan biridir