Ultimate 32 Bit İzlenimler ve Sorular ?

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Ultimate 32 Bit İzlenimler ve Sorular ?

Mesaj gönderen dj747 »

Hız olarak gerçekten gözle görülür bir fark var.Vistadan daha iyi çalıştığı kesin benim için.Açılış kapanış vistadan kısa xpden uzun gibi.laptopda tanıyamadığı 4 şey var onları bulup tanıtmam gerekiyor.Çoğu şeyi tanıyor ama.(kendi ekran kartı driverinda opengl yok.Half life da denedim)Yalnız kullanım açısından vista gibi karışık geldi bana.Xp deki özgürlüğü bunda bulamadım.Açıkcası hızlı başlatı kullanamıyorum bir türlü.Firefox simgesini koydum tıklayınca simge kayboluyor mesala.Başlatı klasik başlat yapamadım.görev çubuğundaki önizleme ne yaptıysam kalkmadı bir türlü.Kullanmaya çalışıp yazıcam tekrar.
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Re: Ultimate 32 Bit İzlenimler ve Sorular ?

Mesaj gönderen dj747 »

Edit'in olmaması kötü oluyor tarkan abi :( Google abide biraz arayınca hızlı başlat kısmını hallettim yalnız anlamadığım tek nokta niye bu standart olarak gelmiyor yada yapmak bu kadar karışık :shock: Alışmak biraz zaman alıcak gibi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21635 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

sordugu soruyu bile silen zihniyetler yüzünden editleme kapali , biz burada millete bedava hizmet edelim , kendini bilmezin biri sordugu soruyu dahi silsin ve bun 150 -200 mesajinda yapsin , bu tür zihniyetler yazdigi bir satir kelimeyi nimetten sayip verdigimiz cevaptan fayadalanan halka küfretmek manasindaki bu hareketi yapabiliyorsa bizde editlemeyi de silmeyi de kapatiriz.
simdilik yapacak birsey yok
Kullanıcı avatarı
slayer
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen slayer »

Mesaj silinmesi de değilde, editlemeyi tartışabiliriz diye düşünüyorum. Birkaç kere edit olmaması yüzünden bende kötü durumda kaldım.
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

Pardon abi ben kötü bir niyetle yazmamıştım onu.Bir başlık altında soru cevap gibi topyalabilirdim düşüncesi ile söylemiştim onu.Konuya dönersek daha paint ve hesap makinasını bulamadım :D
Kullanıcı avatarı
DreamcatcheR
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen DreamcatcheR »

Arkadaşlar şunu söylemeliyimki 64 bit olanınıda denedim fakat bundaki performansı onda bulamadım
32 bit gerçekten hem hız olarak çok iyi hemde sorunsuz ;)
Tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

Artık dayanamıyorum yarın laptopu xp'ye geri çeviricem.Şiştim artık kendimi ilk defa bilgisayar kullanıyormuşum gibi hissettim.Evdeki masaüstü pc ile laptopu birbirne bile gösteremedim.Ve hala paint ve hesap makinasını bulamadım.Başlat menüsü xpde ki gibi klasik olmuyor.Açıkcası görünüm ve performans bakımından çok iyi ama kullanış açısından berbat bi işletim sistemi.Microsoft xpden sonraki kullanışsızlığı devem ettirmiş.Vistadan sonra büyük umutlar bağlamıştım ama malesef yine suya düştü hayallerim.Artık antivistacı özelliğimin yanına anti7ci de oldum :twisted:

-Hızlı başlat saklı geliyor.Açmak için uğraşmanız gerekiyor.
-Klasik başlat menüsü yok.
-İşlem merkezi adında gereksiz bir servis koymuşlar.Kapattım ama hala saatin yanında bayraklı falan duruyor.
-Kullanım kolaylığı diye birşey yok gittikçe karışmaya başlamış.Ordan oraya girip duruluyor.
-Masa üstüne 2 tane simge attı bunları bir türlü yok edemedim.Biri ev gurubu diğeride kitaplıklar diye.
-Kendi driverlarını beğenmedim.Dediğim gibi oyun oynayanlar için opengl yok.Kendi driverinizi kendiniz kurmanız gerekiyor.
-Ne hikmetse bende görev çubuğundaki önizleme kapanmıyor.Herşeyi denedim olmuyor.
-Dosya paylaşmayı beceremedim bir türlü ve evdeki masa üstü ile laptop birbirlerini göremiyorlar :oops:

Bunlar şimdilik farkettiğim eksileri.

+Açılış hızı xp kadar olmasada vistadan daha hızlı.
+Programların çalışma hızları ve tepki süreleri xpden iyi.En çok dikkatimi çeken şey bu oldu.
+Görsellik bakımın çok güzel.Özellikle o pencereler arası geçiş çok güzel.Sıkılınca arada bi onu kullanıyorum :D

Ama açıkcası benim gözümde sınıfta kaldı windows 7.Çok çabaladım ve hala kullanmak için çaba gösteriyorum ama içinden çıkamadım.Gittikçe kullanımın kolaylaşması yerine zorlaşmaya başladı. : .Biraz daha inceleyip xpye geri dönmeyi düşünüyorum.Yeni birşeyler farkedersem buraya yazıcam. Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21635 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

feedback isin tesekürler
Kullanıcı avatarı
DreamcatcheR
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen DreamcatcheR »

dj747 arkadaşım umarım sisteminde iyidir bu yorumları yaparken
çünkü açılış hızıdır vs. şeylerde win7'nin üstüne yok bence...
xp'den çok daha iyi olduğunu iyi bir sisteme sahip olursan tam olarak anlarsın..
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

Aynı makinede aynı şartlar altında kullandım 2 sinide.Onu göz önüne alarak bu yorumu yaptım ama elime kronometre almadım :lol: Ama dediğin gibi kafa kafaya yada daha iyidir birşey diyemem.Kullananların sayısının artmasını ve izlenimlerini yazmalarını bekliyorum bende.
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

ben eminim xp nin hızını 7 geçemeyecek fakat ondan daha çok rağbet görecek ve daha iyi iş görecek. çünkü ihtiyaçlar değişiyor xp de bir süre sonra iş görmez hale gelecek fakat elbette her zaman hızlı kalacak. insanlar zorunluluktan işletim sistemi değiştirir keyiften değil.. merak etmiyorsanız tabi :D