Harddisk olarak segate hdd güvenmiyorum

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
%TuNcAy%
Kilobyte4
Kilobyte4

Re: Harddisk olarak segate hdd güvenmiyorum

Mesaj gönderen %TuNcAy% »

Gecenlerde seagate harici 500 gb'lik harddisk aldim. 465 GB gozukuyor.Bu normalmidir yoksa once bir format atmak gereklimidir.
Ikinci sorum sadece bir merak, bu harddiski su anki kablosuz modemime baglayabilirmiyim.Yani her seferinde veri kopyalarken harddiski laptoba veya bilgisayara baglamaya gerek kalmaz.Belki biraz fazla hayal gucu ama uclu bir ag kurarak iki bilgisayardaki verileri kablosuz modem sayesinde harddiske aktarmak demek istedigim.Yada baska bir fikri ve cozumu olan arkadaslardan tavsiye bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

Gecenlerde seagate harici 500 gb'lik harddisk aldim. 465 GB gozukuyor.Bu normalmidir
normaldir,hep öyle farklı gösterir..bendekide 465gb gösteriyor.

Kod: Tümünü seç

Ikinci sorum sadece bir merak, bu harddiski su anki kablosuz modemime baglayabilirmiyim
hayır bağlayamazsın..
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

eskiyi çıkar yeni h.d.d'ini tak windows yükle,çalışır hale gelsin,sonra eski h.d.d.'ni tak,bilgisayarın açılmazsa kablo soketinin yerini değiştir(bu arada,ana kartın üzerinde master,slav girişler mevcut,hangisine takarsan o şekilde oluyor,ide h.d.d. gibi jumper ile yapılmıyor)...
Modetus ben şimdi eski çıkardım.Yeni hdd taktım ve üzerine windows işletim sistemimi kurdum.Yeni hdd windows xp kurduk fakat ben hdd tüm bilgileri olduğu gibi bir başka hdd aktarmak istiyorum.Yani ben şuanda eta kullanıyorum şifre almadan yani ana makina hariç bu terminal olan bilgisayara yeni hdd taktığımda tekrar install terminal için şifre almam gerekecek o nedenle ben bu yeni harddiski bir önceki hdd varmış gibi kullanmak istiyorum.Bilgisayara 2 hdd bağlasam eskisi duruyor yeniyide taksam eskidekileri yeniye çekemezmiyim????

Bu arada yeni hdd kurduktan sonra eski hdd tekrar slota taktığımızda çalışır mı?
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

2 hdd bağlasam eskisi duruyor yeniyide taksam eskidekileri yeniye çekemezmiyim????
bazı programlar bilgisayardaki herhangi bir değişiklikte çalışmazlar,lisansları gider,bununda sebebi bu programlar bilgisayardaki cihazların numaralarını kaydederler harddisk başka bilgisayara taşınırsa diye basit bir önlemdir bu,amaç kaçak kullanımı engellemek.
yani şimdi autocad yüklü lisanslı harddiski sök başka bir bilgisayara tak tekrar lisans ister..
yada harddiskin bozumak üzere yeni harddisk aldın eta yüklü lisanslı harddiski bu harddiske klonla,yada imajını alıp yükle çalışmaz lisansı gider,ama lisans haricinde olur.

Bu arada yeni hdd kurduktan sonra eski hdd tekrar slota taktığımızda çalışır mı?
ben şöyle anladım:
yeni hdd yi yükledikten sonra tekrar çıkartsam eskiyi taksam çalışırmı??evet çalışır,ama data kablo bağlantılarının yerini değiştirme eta lisans isteyebilir,yani ilk hali gibi tak(emin değilim).
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

hdd birebir klonlama yapamıyor muyuz?Lisanslar dahil birebir kopyalama????

hdd birebir klonlama nasıl olur???Adım adım anlatır mısınız?Hangi programı kullanıcam windowsta sırasınla ne üzerinden klonlayacağım????donanımda nasıl yerleştirecem????Biosta ne yapıcağım???
bir anakart üzerindeki adımlar sonrası bios ve en son olarakta pc açıkken windows üzerindeki adımlar nelerdir?
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

acronis ile bire bir kopyalama yaparsın lisansında kopyalanır,harddisk çalışır fakat program bunu yasadışı kullanım olarak anlar donanım değişikliğinden dolayı lisansın kesinlikle gider,denedim o yüzden biliyorum..

lisansım giderse gitsin diyorsan eğer,acronisi kur orda görüceksin zaten,ayara falanda gerek yok.
başka programlarda var daha basit,googledan ara..
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

etanın anakar işlemciden etkilendiğini zannediyordum.hdd etkilenme olduğunu zannetmiyordum.Neyse iyiki denemedim.
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

honda76 yazdı:Gecenlerde seagate harici 500 gb'lik harddisk aldim. 465 GB gozukuyor.Bu normalmidir yoksa once bir format atmak gereklimidir.
Ikinci sorum sadece bir merak, bu harddiski su anki kablosuz modemime baglayabilirmiyim.Yani her seferinde veri kopyalarken harddiski laptoba veya bilgisayara baglamaya gerek kalmaz.Belki biraz fazla hayal gucu ama uclu bir ag kurarak iki bilgisayardaki verileri kablosuz modem sayesinde harddiske aktarmak demek istedigim.Yada baska bir fikri ve cozumu olan arkadaslardan tavsiye bekliyorum.

Resim

Mesela benim sistem kurduğum harddiskim 80 GB. Bakmanız gereken ok ile gösterdiğim bölümdür her zaman oraya göre ayarlarlar. Bilmiyorum neden? :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19876 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Bende normal gözüküyor ancak bilgisayarım geç açılıyor??Bunun hdd den kaynaklandığını sanıyorum fakat ben hdd mi değiştirmeden ondan kaynaklanıp kaynaklanmadığı mı bulabilir miyim?

2.Sorum ben bilgisayarımı güvenli kipte çalıştırdığımda ve ikinci hdd bağladığımda windowsu kopyala yapıştırla yeni harddiske kopyalama yapıp onun üzerinden çalışmaya devam edebilir miyim???
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

ben hdd mi değiştirmeden ondan kaynaklanıp kaynaklanmadığı mı bulabilir miyim?
harddisk test programları var,yazma/okuma hızına bakabilirsin.
windowsu kopyala yapıştırla yeni harddiske kopyalama yapıp

yapamazsın,sistem izin vermez,cd ile sistemini açıp yapabilirsin ama bilgisayarını açamazsın..olmaz.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

hdd test programını ve nasıl çalıştığını nasıl sonuç alacağımı ekler misiniz?
teşekkürler