LCD Monitor cözünürlük ayarlari

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Re: LCD Monitor cözünürlük ayarlari

Mesaj gönderen uçs »

Tamam hocam sağol.. :)
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

CRT monitörler hariç LCD ler de her zaman en son çözünürlüğü kullanırım.Tavsiyem de budur.17" bir monitör de 1024*768 kullanıyorsam neden 17" aldım o zaman.(Gerçi 1280*1024 çözünürlük için en iyisi 19" 4:3 LCD ama)Fakat CRT lerde durum biraz daha değişik.Onlarda görülebilir alan daha az olduğu için ve de büyük çoğunluğu yüksek çözünklerde en azından 85 Hz değerini desteklemediği için bir alt çözünürlük de kullanılabilir.LCD lerde ise CRT mönitörlerdeki gibi bir sorun yoktur.Tabi yazılar size biraz küçük gelip düşük çözünürlükde de kullanabilirsiniz.Ama tavsiyem her zaman LCD lerde en yüksek çözünürlük de kullanmanızdır.
Bu arada yazı boyutları küçük geldiyse bunu büyütebilirsiniz veya tuneup tarzı bir programla simgeleri de büyütebilirsiniz.
Bu arada aldığınız monitor sanırım 19" WideScreen. 19" WideScreen monitörler genelde pek tercih sebebi değildir.Widescreen da tavsiyem en azından 21.5" veya daha yukarıs veı yine en az 1680*1050 çözünürlüğünü desteklemesidir.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

WideScreen anlamı ne oluyor..Benim anlıyacağım lisanda anlatırsan sevinirim..Kullanma klavuzunda da max.çözünürlükte kullanılması tavsiye ediliyor..Ctrl+fare tekerleği ile yazıları büyütüyorum.Yazı çizgileri ince ve soluklaşıyor..1280x800 bana çok uygun geldi..Şimdilik o şekilde kullanıyorum.. :)

Anti parantez söyliyeyim,17'' yoktu mecbur kaldım 19'' almaya..Daha büyüğünede gücüm yetmedi.. :!:
En son uçs tarafından 07 Ağu 2009, 21:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Devils
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen Devils »

sözlükte geniş ekran yazıyor
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

Teşekkürler Emre.. :)
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

Emre bende önce söylemiş zaten Geniş ekran demek (16:9 veya 16:10 olabilir.Sizinkisi 16:10 olandan).Tabi bu iş maddi imkan ve tercih meselesidir.Benim tavsiyelerin o şekildeydi ama size göre en iyi olanı sizin istediğiniz şekilde olanıdır.
Kolay gelsin...