Güç kaynakları bittikten sonra akü takma

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Güç kaynakları bittikten sonra akü takma

Mesaj gönderen loveme »

Güç kaynağımızın ömrü bitince nasıl bir akü takıp kaldığı yerden devam ettirebiliriz.En uygun fiyatla ile nereden satın alabiliriz???

Kod: Tümünü seç

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryid=36
Burdaki güç kaynakların içindeki akü bittiğinde atıyorum inform aküsü bittiğinde 10-15 dkk dayanıyordu ve bitti.Onu için hangi aküyü satın alıp nasıl çalıştırabiliriz????
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Re: Güç kaynakları bittikten sonra akü takma

Mesaj gönderen modestus »

güç kaynaklarında akü bitme olayının çeşitli sebepleri var...

ara sıra (aydabir) elektrik kesilmiş gibi,bilgisayar kapalıyken güç kaynağının besleme fişini çekip aküyü boşaltıp tekrar doldurmak..tıpkı eski cep telefonlarında olduğu gibi,bu yöntem akünün tembelleşmesini engeller.

güç kaynağına fazla yük bindirmekde akünün ömrünü kısaltır...
bütün cihazlarınızı ups'den beslerseniz elektrik kesildiğinde aküye binen amper fazla olacağı için akü aşırı ısınıp,kaynamalar sonucu kuruyacak ve bozulacaktır,bunun için yazıcı v.s. gibi cihazlar direk şebekeye bağlanmalıdır.

herzaman ihtiyacınızdan biraz büyük ups seçmelisiniz,ups nin ebat büyüklüğü değil kva değeri önemlidir,bazan ebat olarak 1kva'lık upsnin 2kva'lık upsden büyük olabileceği unutulmamalıdır,ebat büyüklüğü upsnin gücünü değilde kesinti anında dayanma süresini belirler.

aküsü bozulmuş upslere aynı model akü alıp takmanız gerekmektedir,harici takılan aküler ups'in şarj devresine zarar verebilmektedir.
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 126 kez

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

aküleri görmeden yani üzerindeki değeri bilmeden yapamazsın bu dediğini ve genelde içinde bir kaç tanede olabiliyor en azından benim çalıştırğım eski bir firmada öyle idi ;)
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Ampere göre belirleme yapmıor muyuz?Ups içindeki küçük akü çıkartıp yerine şarj olabilir akü takınca şarj etmez mi?Mesela araba aküleri olmaz mı?Elektrik kesildiğinde 1 -2 saat idare eder???????
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

normal akü zaten içine girmez,illaki kuru akü takman lazım,takacağın kuru aküde akünün üzerindeki bilgilere göre olması lazım (örneğin:15Ahgibi),dışardan akü takarsın ama mutlaka dışardan şarj cihazıda bağlaman lazım...yani diyelimki içinden 12v 15Ah iki akü çıktı toplam 24v.eder sen iki adet 12v normal araba aküsü alıp (örneğin:60Ah) dc elektrik uçlarına seri şekilde (siyah(-) kırmızı(+))bağladın ups çalışır ama o kadar büyük aküyü şarj ederken ups nin şarj devresi yanabilir o yüzden dışardan şarj cihazıda bağlanması gerekir ve bu işleri anlayan birisinin yapması iyi olur.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Mesela bir tane ups in baterisini çıkardım.

Üzerinde: GP 1272 F2
12V 7.2 Ah
CSB BATTERY CO.,LTD.
MADE İN TAIWAN yazıyor.

Burda 12v beni ilgilendiren değil mi?Bir tane kuru akü bulucağım sonra.Ancak bulduğum Aküyü güç kaynağının dışında tutucam ve sadece kablo uzatacağım ona sonra kabloları kuru aküye bağlayıcağım ve şarj olur değil mi?
Benim bilgisayarlarımı ve laser yazıcımı 1-2 saat elektrikler kesildiğinde idare etmesini istiyorum.
Bir önemli bir sorum var yangın riski var mı???
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Benim bilgisayarlarımı ve laser yazıcımı 1-2 saat elektrikler kesildiğinde idare etmesini istiyorum.
en garantisi bu iş için sessiz jenerator denilen yine ups prensibiyle çalışan cihazlar var onlardan alman.

ama illaki ben yaparım diyorsan:
2kva lık bir gözden çıkartılmış bir ups olursa dediğin gibi bir şey olabilir,tek bilgisayar yazıcı ve monitoru ancak o değerde bir şey kurtarır,kuru akü olması şart değil bir tane 12v 60ah bir araba aküsüde işini görür ama şarj olayının garantisi yok,deneyerek kendin bulucaksın...
eğer şarjda sorun çıkarsa dışardan şarj cihazı takarsın.

birde şebeke kesik ikazını susturman lazım,yoksa ses rahatsız eder.