sata driverlarini xp cd sine entegre edelim

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21292 kez

sata driverlarini xp cd sine entegre edelim

Mesaj gönderen velociraptor »

Son zamanlarda bu sorunu yasayan çok arkadas gördüm, bunun üzerine böyle bir yazı yazmak istedim. Umarım yararlı olur.Evet arkadaslar, özellikle yeni laptop alıp içinde gelen vista isletim sistemini xp ile degistirmek isteyen kisiler: "Her zaman hatasız bir sekilde kullandıgım xp cd'si ile bu laptoba format atamıyorum." vb. sikayetler söylerler. Bu sorunun sebebi (laptop bozuk degilse) sahip oldugunuz xp cd'sinin laptobunuzdaki sata hdd'yi göremiyor olmasıdır. İste bu sorunu düzeltmenin iki yolu var.
Birincisi: BIOS'a girin ve SATA modunu Compatible yapın. bir de ACPI Disabled yapın ve formatı atın.Bu yöntem basit olan yöntemdir. Ancak biosla daha önce hiç ugrasmamıs biri bu yöntemi kullanmasın, zira biosta yanlıs hamleler bilgisayarınızı yakabilir.
ikincisi: Bu yöntem bazı programlar aracılıgıyla windows ortamında xp cd'nize sata driver entegre etmektir. Anlatımı uzun görünebilir ama uygulaması gayet basittir.
Gerekli yazılımlar
1-Sata driver dosyası.

Kod: Tümünü seç

http://rapidshare.com/files/138659209/Sata_Drivers.rar.html
Eger xp'niz 64bit ise

http://rapidshare.com/files/138659865/sata_driver_for_64_bit_xp.rar.html
2-nLite programı:

http://rapidshare.com/files/124097017/nLite-1.4.6.installer.exe
http://www.nliteos.com/download.html
3-Cd hazırlama isini xp isletim sistemi kurulu bir bilgisayarda yapıyorsanız, sisteminizde NET Framework kurulu olmalı indirin ve kurun.

http://download.microsoft.com/download/5/6/7/567758a3-759e-473e-bf8f-52154438565a/dotnetfx.exe
4- Bos cd [:D]
Evet gerekli dosyalar bunlar. simdi adım adım nasıl yapılacagını resimli olarak ögrenelim.
Öncelikle xp cd'nizi takın. Bilgisararıma girin. Xp cd'nizin takılı oldugu sürücüyü sag tıklayıp aç diyerek içine girin. Orada bulunan bütün dosyaları, kendiniz bilgisayarda bir dosya olusturarak oraya kopyalayın. Olusturacagınız dosyanın yeri ve ismi önemli degildir, önemli olan xp cd'nizdeki dosyaların sizin olusturacagınız herhangi bir bos dosyaya kopyalanmasıdır. Anlatımın kolaylıgı açısından dosyamızın ismi sordum.com olsun.

simdi nLite programını kuralım. nlite programını kurarken hata alırsanzı bilin ki NET Framework yüklü degildir indirip kurun.
nlite setup dosyamıza iki defa tıklıyoruz karsımıza

Resim

çıkarsa çalıstır diyin bundan sonra dil seçenegi çıkarak direk ok diyin. Karsınıza bir pencere çıkacak next diyin. Sonra karsınıza çıkacak burada kırmızıyla belirledigim yeri seçin ve next diyin. Karsınıza nLite programının nereye kurulacagına dair pencere çıkarak next diyin. Bundan sonra

Resim

çıkacak direk next diyin. Sonra son kez next diyin ve programın kurulmasını bekleyin ve finish'e basın. Sonra nlite açılacaktır.

Resim

Burada language bölümünden Türkçe dili seçip devam diyoruz.

Resim

Burada bize xp dosyalarının hangi klasörde oldugunu soruyor. Ben de Chip Online adlı klasöre kopyalamıstım onu gözat yardımıyla gösteriyorum ve devam diyorum.

Resim

burada direk devam diyin.

Resim

Burada kırmızıyla belirledigim iki yeri tıklayın ve devam deyin.

Resim

Burada devam butonunun hemen üstündeki ekle butonuna tıklayarak tek sürücüyü tıklayın

Resim

Siz bu sayfada indirmis oldugunuz sata driver dosyasını göstererek isaretledigim gibi iaahci dosyasını seçip aç diyin

Resim

Karsınıza çıkan pencerede en üstteki iki tanesi hariç digerlerini seçin.
Seçmenin kolay yolu; Shift tusuna basılı tutarak, en üstten üçüncüyü ve en alttakini tıklayın arasında kalanlar göreceginiz gibi otomatik olarak seçili konuma gelecektir bundan sonra tamam diyoruz.

Resim

burada devam diyoruz.

Resim

burada çıkan uyarıya evet diyoruz ve biraz bekliyoruz. İslem tamamlanınca devam diyoruz

Resim

Karsımıza yazdırma penceresi çıkıyor. Bos cd'mizi takıyoruz. Mod denilen bölümü dogrudan yazdır konumuna getirin. Yazma hızınız 10x olsa iyi olur. Sonra yazdır diyerek xp cd'mizi olusturuyoruz.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3
Teşekkür etti: 27 kez

Mesaj gönderen tasiyici »

tarkan abi bu program hata veriyor diyordun bi ara forumda vardı
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

son Nlite versionunda düzelttikleri yönünde bir duyum aldim
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3

bi deneyelim tarkan abi bilgi için sagol
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

sorunsuz tek hamlede sürücüleri ekelmek isterseniz kullanımı kolay resimli anlaımı forumumuzda var winfuture adlı xp iso builder ı kullanmanızı tavsiye ederim eger ki xp hakkında genis bilgiye sahip degilseniz nlite a yaklasmayın
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3

burak senin iso dedigin programla yapmaya çalısıyorum ama diger forumlarda yapaılanlar nlite ile yapılıyor neden o program tercih ediliyor hani bir isin üretici uzmanı vardır örnek anti virüs programı deyinde hemen norton gelir gibi iso ile mi yapmak iyi yoksa nlite ilemi
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

bence baslangıçta iso ile yapmak çok dha iyi olacagına inanıyorum daha açık ne yapacagınızı söylüyor nlite ta karısıyor eger iyi bir bilginiz yoksa nlite kullanmayın ayrıca nlite ile yapılan cd lerde onarm yapamazsınız...ama winfuture adlı program ile yapabilirsiniz benim size tavsiye ettigim program ile...
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Re: sata driverlarini xp cd sine entegre edelim

Mesaj gönderen dj747 »

Tarkan abi laptopa format atmak için bir sp3 cdsi hazırlamak istiyorum.Forumda araştırdım hepsi nlite ile yapmış.Sen sıkıntı yapıyor demiştin bende o yüzden bunu kullanmak istemiyorum.Programsız entegre etme şansımız yok mu?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

sp3 entegresi olsa var derdim ama sata driverinin olsa bile yine baska bir yazilim kullaniliyordur
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

Düzelt butonu yok diye tekrar yazıyorum :( Okuduğum kadarı ile satayı ide moduna alınca aynı performansta çalışmıyormuş.Bu bilgi doğru değil ise aynı şekilde kullanmaya devam edebilirim.Asus notebookda ide modunda kullanıyorum.[ yazdığını okudum abi bir önerin var mı bana :( ]
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

dj747 yazdı:Okuduğum kadarı ile satayı ide moduna alınca aynı performansta çalışmıyormuş.
:) bu bilginin linkini rica edebilirmiyim , Laptoplarin cogu default olarak Ide modunda geliyor acaba üreticiler salakmi =?
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

Abi donanimhaber de çok bilen bir arkadaş yazmıştı.Kafama takıldı sana sormak istedim linki arıyorum şimdi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

masallah memleketimzde herkes Laptop üreticilerinden cok daha bilgili
Kullanıcı avatarı
dj747
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen dj747 »

http://forum.donanimhaber.com/m_2521533 ... ey_/tm.htm

Bilgisayarcı öyle demiş arkadaşa,çok bilen arkadaşda onaylamş :) Sayfanın altlarına doğru abi.Kimseyi yargılamıyorum abide doğruluğu var mı diye sormak istedim sana.Cevabımı aldım ama teşekkür ederim abi.Bide nlite bi cd yapsam mı ki abi kendime ?Sağlıklı çalışır mı ki ?

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön