Windows 7 Vistadan Hizli degil

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19208 kez

Windows 7 Vistadan Hizli degil

Mesaj gönderen velociraptor »

PC World test merkezinde Vista ile karsilastirmali testlere tabi tutulan win 7 RC , kullanicilarin farkedemeyecegi miktarda hizli cikti , ve %5 farki asamadi , iki masaüstü bir laptopun kulanildigi testlerin grafikleri asagida:

Uzun olan Bar daha performansli demek
Resim

kisa olan bar daha performansli demek
Resim

Kaynak:
http://www.pcworld.com/article/164485/w ... k=rss_news
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Re: Windows 7 Vistadan Hizli degil

Mesaj gönderen modestus »

yorumlar için daha çok erken belki ama:

kalite olarak windows7 nin vistadan farkını göremedim,yeni olmanın dayanılmaz cazibesinden başka birşeyi yok..
artık sp1,sp2,sp3 çıksın o zaman görürüz kalitesini :mrgreen:
Niobe
Bit
Bit

Mesaj gönderen Niobe »

bana göre her yeni windows bir diğerinin biraz daha makyajlısı motor aynı sonuçta dükkanda mecburen windows kullanıyorum fakat evimde ubuntu-linux kullanıyorum gayette memnunum zira compizfusion yeter windowsa görsellik olarak
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

Vista :arrow: SP2'li mi?
Neden?
Yükleyin bakalım :arrow: Neleri değiştiriiyor?
512 MB ile sanalda bile çalışıyor :mrgreen: :arrow: Ultimate olduğunu ekleyeyim
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

bir sene önce microsoft wirelles mouse hediye gelmişti ne xpde nede server2008de çalıştıramamıştım,anakarta uyumsuzdur diyerek bir kenara atmıştım,biraz önce aklıma geldi birde bunda denemek istedim,windows7 anında tanıdı ve çalıştırdı,inanılmaz birşey. :o
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

bu arada bugün bir gazetede haber vardı microsoft windows xp tahtan inmiyor vazgeçilemiyor diye neç ıkarsaç ıksın millet multi boot olarak kullanır arkadaş bu xp yi win7 de osrun olmaz hadi kendi içinde çalıştırabiliyor tabi işlemcisi desteklemeyenler multi kullanacak

ufak bi haber vista sp2 li de olsa win 7 yi geçeceğini sanmıyorum

Kullanıcılar Vista ile karşılaştırma yaptıklarında öncelikle sistem açılış hızının belirgin derecede kısaldığını fark edecekler. Bu performans artışı verimli bir kod-tabanından kaynaklanıyor. Bunun dışında geliştiriciler Windows 7 ile tetikleyici (trigger) tabanlı hizmet başlangıcı modelini sunuyor. Bu sayede Windows 7 başlangıç esnasında sadece en gerekli hizmetlere odaklanıyor. Tetikleyici, sistemin daha sonra ihtiyaç duyacağı hizmetleri önceden belirlenmiş şartlar söz konusu olduğu anda, kontrollü biçimde başlatıyor.

Buna ilaveten ön yükleme süreci, verileri daha akıllı biçimde önceden yükleyen, optimize edilmiş bir ön belleğe alma (prefetching) tekniği ve sürücüleri paralel yükleme mantığı ile destekleniyor. Windows 7, test sistemimizde Vista ile karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 13,5 daha hızlı
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

Seven varken, Vista kurulur mu?

SP2 ile bayağı adam olduğunu kendi gözlerim ile gördüm ve bilgilendirdim

Ne yapın, edin :arrow: SP2 yükleyin
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

yahu sp2 yi nerden indiricez tam çıkmadı daha ama nasıl yapıcaz tek link biyerden bulma şansımız yokmu tr sisteme oluyormu birde...
Kullanıcı avatarı
quarto
Bit
Bit

Mesaj gönderen quarto »

Hem Vistayı hem Windows 7 yi uzun süreli kullandım vista (service pack 2 rc dahil) evet bazı yorumlarda da yer aldığı gibi sevice pack 2 ile vista biraz adam olmuş gibi görünsede uzun vadeli olarak kulandığınızda vista da performans düşmesi yaşanıyor. Yukarıda Üstadın sunduğu test yanıltıcı olabilir. Kulanıldıkca stabil kalmalı bir sistem; vista burada kaybediyor. Yukarıdaki tesdi de muhtemelen yeni kurulmuş pc lerde teste tabi tutmuşlardır.
Kısaca Arkadaşlar vistanın çıkması olası service pack 3 dahil windows 7 nin betasına değişmem ki uzun süredir kulanıyorum ve bir çok program da yüklü. (artı olarak şunu muhakkak belirtmeliyim ağ üzerinden ve external hdd lerde veri okuma ve yazma hızı üreticilerin verdiği kriterlerle bir bir uymakta vista gibi çok geriden takip etmemekte)
Kullanıcı avatarı
quarto
Bit
Bit

Mesaj gönderen quarto »

Kripteks® yazdı:yahu sp2 yi nerden indiricez tam çıkmadı daha ama nasıl yapıcaz tek link biyerden bulma şansımız yokmu tr sisteme oluyormu birde...
İngilizce dile çeviririp test edebilirsin.
Sp2 yüklü vista linki dersen torrent olarak verebilirim.

Kod: Tümünü seç

http://rapidshare.com/files/231922988/Windows6.0-KB948465-X86.rar