Windows 7 Kısmen Türkçeleştirici

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19208 kez

Windows 7 Kısmen Türkçeleştirici

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Türkçeleştiren Kişinin Açıklaması:

Shell32.dll.mui dosyasının (ve diğerlerinin) kullanılıyoken bile taşınabildiğini öğredikten sonra kurulum dosyası görünümünde bi exe dosyası haline getirdim sonunda.

Vista ile gelen bi yenilik var çoğumuzun bildiği gibi: Sistemdeki her türlü metin (sağ tık menüleri, pencerelerdeki yazılar vs.) .exe, .dll vs. dosyaların kendi .mui uzantılı dosyalardan geliyo. Sistem biraz daha kullanışlı olsun diye göz önünde olan pencereleri oluşturan uygulamalara ait .mui dosyalarını ResHacker ile açıp içindeki dizeleri (stringleri) Türkçeleştirdim. (Tabii Vista'dan alıntı .mui dosyalarının da bayaa bi yardımı oldu kopyala-yapıştır yapabileceğim yerlerde.)

Sonuçta en sık gördüğümüz uygulamaların ve Denetim Masası öğelerinin dosyalarını (accessibilitycpl.dll.mui, ActionCenter.dll.mui, ActionCenterCPL.dll.mui, appwiz.cpl.mui, AuxiliaryDisplayCpl.dll.mui, calc.exe.mui, colorcpl.exe.mui, desk.cpl.mui, DiagCpl.dll.mui, intl.cpl.mui, joy.cpl.mui, main.cpl.mui, , mblctr.exe.mui, mmsys.cpl.mui, mspaint.exe.mui, ncpa.cpl.mui, netcenter.dll.mui, NetworkExplorer.dll.mui, NetworkItemFactory.dll.mui, notepad.exe.mui, PerfCenterCPL.dll.mui, powercfg.cpl.mui, powercpl.dll.mui, recovery.dll.mui, rstrui.exe.mui, sdcpl.dll.mui, shell32.dll.mui, sndvol.exe.mui, sndvolsso.dll.mui, SnippingTool.exe.mui, SoundRecorder.exe.mui, StikyNot.exe.mui, sysdm.cpl.mui, systemcpl.dll.mui, taskbarcpl.dll.mui, taskmgr.exe.mui, telephon.cpl.mui, themecpl.dll.mui, timedate.cpl.mui, UserAccountControlSettings.dll.mui, usercpl.dll.mui) editledim
Dosyayı şimdilik sadece Windows 7 Build 7057'de ve Build 7077'de denedim. (Elimde bunlar vardı.) Orijinal dosyalar Build 7057'ye ait ama muhtemelen 7000 ile 7100 arasındaki tüm sürümlere uyacaktır. (Denemesi ucuz, gerekirse sistem geri yüklemeyle iptal edebilirsiniz değişiklikleri.) Belki lazım olur diye orijinal dosyaları geri yükleme tuşu da ekledim zaten.Uygulamanın kullanımı oldukça basit: Sadece gelen ekranda Dil dosyalarını kopyala'ya tıklıyosunuz. Bi kaç sn. içinde işlem tamamlanıyo ve bilgisayarı yeniden başlatiim mi diye soruyo. Bilgisayarı yeniden başlatttığınızda sisteminiz artık kısmen de olsa Türkçe olacaktır. Tabii her ihtimale karşı bi sistem geri yükleme noktası oluşturun.

Edit: Sistem klasörü kök dizini izin sorununu çözen bi kod ekledim uygulama ana exe'sine. "Access to the path is denied" hatası aldıysanız bu yeni sürümü indirip denemenizi öneririm. (Linkleri güncelledim.)

Not: Uygulamayı sağ tıklayıp Run as administrator diyerek çalıştırın.

Download:

Kod: Tümünü seç

http://rapidshare.com/files/225641575/Windows_7_Tuerk_ele__351_tirici.rar
ALINTIDIR (Denemedim)
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Re: Windows 7 Kısmen Türkçeleştirici

Mesaj gönderen Kripteks® »

teşekkürler hocam bir deneyelim bakalım yorum yapalım.....
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

Geçen gün nette dolaşırken bir Windows 7 kullanıcısının bu sistemi Türkçeleştirme sonrasındaki yorumunu okudum.
Türkçeleştirmeden önce sistem çok stabil ve hızlıymış.(açılış-kapanış,menüler arası hızlı gezinti gibi)Türkçeleştirdikten sonra bu stabil ve hız kaybolmuş.Daha hantal ve yavaş bir sistem.

Siteyi tam hatırlayamadığımdan kaynak olarak veremiyorum ama Türkçeleştirme yapacak arkadaşlara ufak bir öneri:
Türkçeleştirmeden önce Geri Yükleme Noktası oluşturun.
Kullanıcı avatarı
serwo
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen serwo »

türkçeleştermeye gerek yokki.zaten piyasaya sızdırıldı Ip.cab dosyası.orjinal türkçe. 5 mayısda dağıtılıcak RC sürümünün içindeki Türkçe dosyası bir rus tarafında verildi.ben yükledim.yardım dosyaları hariç hemen hemen türkçe menü.isteyen olursa link verebilirim.
stabillik konusuna gelince,kullandığım için söylüyeyim hiç bir fark yok..
Kullanıcı avatarı
HERZLOS
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen HERZLOS »

Serwo linkini verirmisin ben bi yerden indirdim ama tam güvenemiyorum sen denemissin madem en azindan emin olalim....
Kullanıcı avatarı
serwo
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen serwo »

bnm indirdiğim linki veriyorum

Kod: Tümünü seç

http://rapidshare.com/files/227422983/lp.cab
window 7 build 7100 rc1 (32bit) için

dosyayı indir.. zaten direk cab dosyası.açma hiç.
sonra control panel-clock language and region a gir.ordan
change display languages seç.
sonra keyboard and languages.
ardından install-uninstall languages seçiosun.
install display languages seç.
browse computer and networl seçeneğini seç.
sonra pc ye indirdiğin dosyayı göster.
TIk ı işaretli türkçe olarak algıladığını görüceksin.
nest dyip kur. 128mb lik olduğunu görüceksin..yükleme bitince oraya eng. yanısıra türkçe de eklenicek.aşağıdan change display language dyip türkçeyi seç.restart attığında windows 7 rc1 in türkçe olucak.

birebir aynen adım adım yazdım.bu dil paketi windows 7 build 7100 rc1 sürümü içindir.yani bu gece yada yarın çıkıcak windows sitesinde yer alıcak orjinal beta rc1 paketinin içindekiyle aynıdır.
kolay gelsin.
yetgin007
Bit
Bit

Mesaj gönderen yetgin007 »

verdiğiniz dosyayı indirdim fakat olmuyor arşiv hasarlı diyor
saygılar.
Kullanıcı avatarı
serwo
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen serwo »

verdğim linkten şimdi tekrar indirdim.problem yok.tekrar indirmeni tavsiye ediorum.download esnasında saniyelik hat kesilmesi bazen dosyanın eksik inmesine sebep oluyor. haliyle CRC hatası verio. sonuçta dosya da hata yok.tekrar indirmeyi deneyin.kolay gelsin..
yetgin007
Bit
Bit

Mesaj gönderen yetgin007 »

tekrar indirdim sorun kalktı ,türkçe oldu.
teşekkürler