Nod32, XPSpeed'i "Trojan" olarak görmeye başladı!

Sordum.com tarafindan kodlanmış Programlar hakkinda bilgi paylasim alanidir.
Kullanıcı avatarı
ripley
Byte3
Byte3

Nod32, XPSpeed'i "Trojan" olarak görmeye başladı!

Mesaj gönderen ripley »

ben uzun zamandır xp speed kullanıyorum.kurdugum her makinayada mutlaka yuklerim.başlarda bole bi sorun yoktu fakat v14 cıktıgından beri WİN32 trojan diye bi uyarı alıyorum.bunu sebebi nedir acaba.ben xp speedde bi trojan olabilecegine zaten inanmasamda bunu görünce insan şaşırıyor.bilmeyen kişilerde trojan sanıyolar.hatta bazı forumlarda okudum wtarkan nickli bir kişi devamlı xp speedi övüyor.ordaki insanlarda trojan var içinde yazmışlar(avastda görüyomuş).bu üzücü durum bir şekilde çözülemezmi?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19104 kez

Re: nod 32 xpspeedi trojn görmeye başladı.

Mesaj gönderen velociraptor »

cözümü cok basit , kurulum icin girilen sifreyi kaldiracagim ve trojan sanisi yokolacak, su an ne yazikki laptopum bir baskasinda ve tüm kodlar onun HDD inde , geri alir almaz ilk isim bu sahte uyariyi yoketmek olacaktir , geri bildirim icin tesekür ederim , ama iciniz rahat olsun kesinlikle zararli bir kod icermez , bunu da su sekilde kanitlayabilirim: antivirüsünüzü kaptip xpspeed i kurun ve sonrasinda antivirüsünüzü acip xpspeed in dosyasini taratin , temiz oldugunu ve uyarinin sahte oldugunu göreceksiniz
Kullanıcı avatarı
ripley
Byte3
Byte3

Re: nod 32 xpspeedi trojn görmeye başladı.

Mesaj gönderen ripley »

benim xp speedden hiç suphem olmadı zaten.üzüldügüm şey başkalarının trojan oldugunu dusunmesi.kolay gelsin adminim.
Kullanıcı avatarı
pitate
Byte1
Byte1

Re: Nod32, XPSpeed'i "Trojan" olarak görmeye başladı!

Mesaj gönderen pitate »

Resim

bir de Web den indirdim, bu seferde şu uyarıyı verdi:

Resim

V.13 ü de denedim ama buna benzer bir sonuç verdi…

velociraptor ın yaptığı bir yazılıma olan güvenim tamdır,başkası olsa kesinlikle kullanmazdım,ama başkası benim gibi düşünmeyebilir,o yüzden bu sorunun çözülmesi gerekir diye düşünüyorum....uzun süredir kullandığım ve bildiğim bir yazılımdır....kendisine teşekkür ediyorum....
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Hata giderilmistir : Uyariya dikkat edilirse olabilir ifadesi kullanilmis , bu genellikle , ilaç yazilimlari icin antivirüslerin verdigi bir uyaridir (bunun sebebi , kullanmis oldugum password yazilimiydi), kurmak icin password kodlari kaldirilarak sorun cözülmüstür , uyari icin tesekürler
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

aviradan testi geçti :|

http://tinypaste.com/pre.php?id=d4ad9
Kullanıcı avatarı
pitate
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen pitate »

Sorun çözülmüştür;Nod 32 de sorun yok :wink: --- imza vertabanı sürüm 4012

ancak yeri gelmişken 2 sorum daha var:

1.) aşağıdaki şekil ne anlama geliyor,ben böyle şeylere fazla dikkat etmem ama yeri gelmişken merak ettim.

Resim

2.) XPSpeed in son sürümünde v.13 de olmayan bir özellik var,temp ve Prefetch deki dosyaları siliyor,ama ben deep freeze kullanıyorum,orada ona ait bir iki dosyayı sildiğini de gördüm ve bu yüzden v.13 ü kullanıyordum,v. 14 ü kullanmıyordum açıkçası ;sorum şu:
deep freeze in işleyişine zarar verir mi?
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

wmware gibi sanal makinede kullanmıyor isen

viewtopic.php?p=208862#p208862
Kullanıcı avatarı
pitate
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen pitate »

teşekkürler,ama özellikle 2.sorumun cevabını bekliyorum
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

şimdilik elimizdeki tek örnek bu
viewtopic.php?f=10&t=49201&hilit=freeze
Ağ ile ilgili :arrow: Sorun Deep-Freze'den kaynaklanıyormuş

..............

Deepfreeze kurmadan, XPSpeed atarsın sisteme :arrow: bunun üzerine Deepfreeze kurarsın
Kullanıcı avatarı
pitate
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen pitate »

İlgin için teşekkürler,doğal olarak pek tatmin olmadım;sanırım bunun için zaman ve arastirma gerekiyor….ben deep freez i her zaman kullandığım için,kaygılarım var….ama son son soyledigin daha mantikli

Şunu da söyleyemeden geçemeyeceğim; programın içinde “erunt” diye bir yedekleme programi var( https://www.sordum.net/news/news.php?a=543 ;bu linkteki de olabilir tam hatırlamıyorum);ben bu programı kesinlikle kullanmam çünkü;
2 kere kullanmıştım bu programı,ikisinde de bilgisayarım bir daha başlamadı,sürekli devir daim yaparak kendini tekrar başlattı.kimsede böyle bir sorun vermediyse(yada kullanıldı mı başkaları tarafından) bende niye böyle bir sorun verdi hala anlayamıyorum…
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Hayatimda deep freze kullanmadim , kullanmayi da düsünmüyorum , Deep li bir makinada Xpspeed i denemedim , fakat mantiken deep acikken temp teki dosyalari da kullanimda olacagindan xpspeed zaten silemeyecektir , haa siliyorsa da demekki Deep in isleyisi icin cok ta önemli dosyalar degildir .Gelelim Erunt a , su an bircok yazilimci yedekleme programi olarak yazdiklari yazilimlara Erunt gömmeye basladi , yabanci Pc dergilerinden tutun da en taninmis sitelere kadar hepsinde tavsiye edilir , ben su ana kadar hicbir hatasina rastlamadim , muhtemelen sizin sisteminiz ile ilgili ciddi bir sorun var , Laneth in dedigi de akla yatkin xpspeed ten sonra deep kurmak
Kullanıcı avatarı
pitate
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen pitate »

Şunu da söyleyemeden geçemeyeceğim; programın içinde “erunt” diye bir yedekleme programi var( https://www.sordum.net/news/news.php?a=543 ;bu linkteki de olabilir tam hatırlamıyorum
dediğim gibi ben 2 defa denedim 2 sindede bilgisayarım açılmadı,ve bu farklı zamanlarda gerçekleşti.Erunt u deneyen başka bir arkadaş var mı?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

100 lerce defa degisik Pc lere kurdum , hemen hemen her müsterimin Pc sine kurarim , henüz bir sorunla karsilasmadim
Kullanıcı avatarı
pitate
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen pitate »

hımm,evet bende sorun olabilir...belki....

“Kendi ürettiğimiz programlar” sayfasına dön